A gipszkarton álmennyezet: ötletek, tudnivalók

Főoldal » Gipszkartonszerelés
Értékelés:
5
(5)

Gipszkarton álmennyezetek, födémhez vagy más teherhordó szerkezethez rögzített kéregszerkezetek, amelyek függesztett vázból és borításból állnak, azaz olyan mennyezetek, amelyeket gipszkarton lapokból és hozzájuk tartozó profilokból építenek fel.

Gipszkarton segítségével praktikus és esztétikus álmennyezetet alakíthatunk ki. Ha túlságosan nagy a belmagasság, akkor a gipszkarton álmennyezet segítségével könnyedén csökkenthetünk rajta. Ez azonban bőven nem minden, amire egy ilyen álmennyezet használható!

Találd meg a legjobb szakembert a feladatra!

Kattints a gombra, és keress szakit elérhető közelségben, belátható határidővel! Böngéssz a szakemberek között vagy írd le a feladatot és indíts ajánlatkérést pár perc alatt.

Hő- és hangszigetelés

Az álmennyezet alkalmas arra is, hogy szigetelőanyagot tegyünk bele, és ezáltal a plafon hőszigetelését is javíthatjuk vele, ami nem elhanyagolható lehetőség, ugyanis a lakás hőveszteségének minimum 25-30 %-a százaléka a födémen keresztül távozik az épületből, (lévén, hogy meleg levegő felfelé száll). Egyes szakértők a hőveszteség 50%-át is a födémszigetelés hiányának számlájára írják. Ha tehát ezt a meleg levegőt meg tudjuk fogni, és hasznosítjuk, azzal súlyos összegeket spórolhatunk a fűtésszámlánkból. Ráadásul a függesztett álmennyezet által csökken az a légköbméter is, amit fűteni kell.

A gipszkarton álmennyezet nem csak hőszigetelésre, de hangszigetelésre is alkalmas, ha ehhez megfelelő lapokat és szigetelő anyagot választunk.

A Jószaki gipszkarton szerelő mestereinek referenciamunkái
A referenciaképek Tokics Mihály, a Profi Dekor Bt. és Nagy István Csaba munkái!

Nézd meg a szakik adatlapját, a többi referenciával együtt, olvasd el az értékeléseiket, és a bemutatkozásukat! Ha tetszik, amit látsz, kérj árajánlatot INGYENESEN még ma! Ha jobban szeretnél szóban kommunikálni, akkor hívd a szakit telefonon!

Az adatlapon látható virtuális szám normál díjjal hívható, és a szakember mobil telefonján fog csörögni.

.

Némelyik szaki profil oldalán árakat is találsz, de ha több ár is érdekel, nézd meg az alábbi gipszkartonszerelés árakat és az álmennyezet készítés árakat is!

Gipszkarton dobozolás árak

Gipszkarton előtétfal készítés árak

Gipszkarton ragasztás árak

Gipszkarton szerelés árak

Gipszkarton szigetelés árak

Gipszkarton válaszfal építés árak

Gipszkarton álmennyezet készítés árak

Spot lámpa beszerelés árak

Sima, esztétikus felület

A gipszkarton álmennyezet praktikus tulajdonságai mellett esztétikai értékkel is bír. A gipszkarton segítségével könnyebben, gyorsabban és kevesebb piszokkal alakíthatjuk ki a mennyezetet, ami a vakolt felületekkel szemben sokkal simább és egyenesebb lesz.
A meglévő egyenetlenségek, repedések pedig az utólagos álmennyezet kialakításával könnyen eltüntethetőek.

3 dimenziós álmennyezet

A sima verzió mellett vannak még 3 dimenziós álmennyezetek is, amelyek különböző mélységekben és magasságokban kialakított gipszkarton profilokból állnak. Ezek a mennyezetek szinte bármilyen dizájnt lehetővé tesznek, beleértve az íves, hullámos és más formákat is. A 3D-s álmennyezetek nagyon népszerűek az irodákban, éttermekben, szállodákban és lakóházakban is.

Eigner Csaba Jószakis szakember referenciái
Eigner Csaba rengeteg jó értékelést begyűjtött már az elmúlt években. Nézd meg, mit írtak róla a korábbi megrendelői, böngéssz a referenciái között, és kérj tőle árajánlatot még ma!

Csövek, vezetékek elrejtése

Az álmennyezet arra is ideális, hogy elrejtse a különféle csöveket és vezetékeket, amik a lakásban futnak. Természetesen egy újonnan épülő ház esetében ezek a vezetékek és csövek besüllyeszthetők a falba, de a süllyesztés sok munkával és piszokkal jár, egy már használatban lévő lakás esetén pedig mindez még rengeteg idegeskedéssel, bosszúsággal és takarítással is párosul.
A gipszkarton álmennyezet (és előtétfal) könnyen, tisztán és pillanatok alatt képes orvosolni az ilyen esztétikai jellegű problémákat.

Arra mindenképpen figyelni kell viszont, hogy a mennyezet alatt futó csövek szabályosan legyenek elburkolva, és hozzáférhetőek maradjanak – például szellőzők, kis ajtók, vagy lepattintható elemek segítségével. Ebben a kérdésben mindenképpen érdemes jól tájékozott szakember tanácsát is kikérni.
Gázcsövek esetében kifejezetten fontos, hogy szabályosan legyenek elburkolva.

Ezeket is érdemes elolvasnod:

Miért jó a gipszkarton és mikor érdemes használni?

A gipszkarton felhasználásának 17 kreatív módja

Kicsi a lakás? Tegyél bele boltívet!

Gipszkartonozás árak 2023

Vagy böngéssz profi szakemberek tippjei között:

Szaki válaszok az álmennyezetről

Kazettás álmennyezet

A kazettás álmennyezetek olyan típusú álmennyezetek, amelyek azonos méretű lapokból épülnek fel. Ezek a kazetták általában négyzet vagy téglalap alakúak és lehetnek különböző méretűek, általában 60 x 60 vagy 60 x 120 cm-esek. Létezik belőlük sima, érdes és perforált felületű is. A kazettás mennyezetek lehetővé teszik a funkcionális és esztétikai szempontok egyidejű figyelembevételét, mivel könnyen beilleszthetők a helyiség stílusába és dekorációjába, ugyanakkor előnyeik közé tartozik az egyszerű telepítés, a karbantartás és a javítás könnyűsége. A kazetták könnyen eltávolíthatók, ami lehetővé teszi a villamos kábelek, csövek és más berendezések telepítését és karbantartását.

https://bit.ly/gipszkartonszerelok

Dekoráció és rejtett világítás

A gipszkarton álmennyezet kifejezetten dekorációs célokra is alkalmas, például különféle térhatásokat alakíthatunk ki a felületén, vagy dekorelemekkel díszíthetjük a sima felületet, sőt a mai trendeknek megfelelően hangulatfényeket helyezhetünk el benne, sőt ezek az elemek kombinálhatóak is egymással. Kérjük kreatív és tapasztalt szakemberek segítségét!

Bornai Pál Jószakis szakember referenciái
Bornai Pál referencia képei magukért beszélnek! Kérj ajánlatot a szakembertől, de előtte olvasd el a korábbi megrendelők véleményét a szakiról!

Tárolófelület!

Egyes szakemberek képesek olyan álmennyezetek kialakítására is, amelyek lenyithatóak, és felettük tárolóhelyet alakítanak ki, így sok-sok hasznos négyzetmétert használhatunk pluszban olyan dolgok tárolására, amit nem szükséges napi szinten elérnünk.

Ez a cikk a JóSzaki.hu gipszkarton szerelő szakembereinek közreműködésével készült.


Szükséged lenne egy megbízható mesterre? Nézd meg, hogyan tudsz ajánlatot kérni a JóSzakin keresztül vagy indíts ajánlatkérést most!

👷🏻‍♂️ További kapcsolódó tartalomért kattints a címkékre:

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Nálunk 2 perc alatt elindíthatod a folyamatot. Minek várnál tovább? Indíts írásos ajánlatkérést vagy hívd fel a szimpi szakikat telefonon MOST!

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!