gipszkarton dobozolás árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a gipszkarton dobozolás árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 2800 Ft / méter

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Fogadok munkát
Tóth József

Gipszkarton szerelés

Fő tevékenységi köröm a gipszkarton szerelés, de vállalom családi házak , szobafestését, mázolást, laminált padló rakását, homlokzatszigetelését minőségi kivitelben. Vállalom továbbá lakások, családi házak, teljeskörű felújítását, kőműves munkákat. 2005-ben kezdtem egyéni vállalkozóként, több mint 27éves szakmai tapasztalatom van az építőiparban, megbízható, precíz, pontos igényes munkavégzés jellemzi munkáimat. Hívjon, keressen bizalommal.
Bővebben
Győr
Tanácsadó
Minősített jószaki

gipszkarton dobozolás

5 000 Ft / méter

48 megbízás
18 vélemény
67 fotó
Fogadok munkát
Nagy Milán

Gipszkarton szerelés

Szobafestő, tapétázó

Üdvözlöm, Nagy Milán vagyok, egyéni vállalkozó. 20 éves szakmai tapasztalattal, rövid határidővel vállalok festést-(tisztasági festést), tapétázást, gipszkarton szerelést,(álmennyezet, előtétfal, stb.) laminált és vinyl padló rakását. Precíz, gyors, tiszta munka! Keressen bizalommal!
Bővebben
Budapest - XI. kerület
Minősített jószaki

gipszkarton dobozolás

8 000 Ft - 12 000 Ft / méter

104 megbízás
49 vélemény
60 fotó
Fogadok munkát
Balázs Gergő

Gipszkarton szerelés

Melegburkoló, parkettázás

Széles körű, több éves tapasztalattal gipszkarton szereléssel és melegburkolással foglalkozom Budapesten és vonzáskörzetében a közeli városokban. Száraz építészeti, elektronikai műszerész iskolával rendelkezem. Így, ha belső terét LED-es Spot világítással, rejtett LED szalaggal szeretné hangulatossá tenni, annak kiépítését is elkészítem, nem kell külön villanyszerelőt hívnia. Újonnan épült családi házak teljes gipszkartonozása akár ragasztással, akár profilozással az oldalfalakon, mennyezeten, vagy válaszfalakként. Szigetelés beiktatása, párazárás. Tetőtér beépítése-ferde síkok kialakítása, szobák leválasztása, ablakok kiépítése, beltéri ajtók beépítése. Szívesen vállalok beltéri melegburkolást. Forduljon hozzám bizalommal, igyekszem mindent megtenni, hogy elképzeléseit valóra váltsam!
Bővebben
Érd
Jószaki

gipszkarton dobozolás

3 000 Ft - 9 000 Ft / méter

24 megbízás
12 vélemény
40 fotó
Fogadok munkát
Ember Géza

Gipszkarton szerelés

Szobafestő, tapétázó

30 éves tapasztalattal várom leendő megrendelőimet.Tiszta és precíz munka!Vállalok még homlokzati szigetelést is.
Bővebben
Pécs

gipszkarton dobozolás

2 700 Ft - 4 000 Ft / méter

6 megbízás
15 válasz
29 fotó

A gipszkarton dobozolás ára szellőzők vagy egyéb csövek takarása esetén már 2 250 Ft/métertől indul, de jellemzően 4-6 000 Ft között kell kalkulálni. A gipszkarton dobozolás és rejtett világítás beépítése bruttó 18 500 Ft/nm-től elérhető, ha íves dobozokat szeretnénk kialakítani, akkor majdnem a duplája: 28 000 Ft/nm lesz az egységár.

Gipszkarton dobozolás

A gipszkarton dobozolás egy olyan technika, amely segít eltüntetni a falban vagy mennyezetben futó vezetékeket és csöveket. A dobozoláshoz a gipszkarton lapokat speciális profilokkal rögzítik, majd a látható részeket simítóanyaggal fedik be. Ezután a felületet csiszolják, majd festhető vagy tapétázható. Gipszkarton dobozolást rendelhetünk dekoratív céllal, vagy egyedi rejtett világítások kialakításához is. Az árazás általában egyedileg történik, hiszen az ár nagyban múlik a formán, anyagmennyiségen, a vázszerkezet bonyolultságán és a terület megközelíthetőségén is.

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Gipszkarton dobozolás árak

Gipszkarton dobozolás árak (bruttó) Minimum ár Átlagár Maximum ár
Szerelvény takarás (pl. szellőző) (/fm) 4500 5000 7500
Dobozolás és rejtett világítás kialakítása 18500 22465 25400
Íves falak, dobozok kialakítása 28000 35953 44450
Gipszkarton bontás 2540 27517 44450
Gipszkarton komplett glettelése (/nm) 1397 1499 1600
Gipszkarton bandázsolás
(találkozások gipszelése Q3 minőségben) /fm
540 1313 2096

Hogyan értelmezzük a gipszkarton dobozolás árakat?

A Jószaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze. Az árak bruttó árak és jellemzően egy négyzetméterre vagy egy folyóméterre vonatkoznak. Az óradíjakat külön jelezzük.
Fontos megjegyezni:

  • ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók ÁFA-fizetőek-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!
  • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.
  • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő.

A szakik nem mindig teszik egyértelművé, hogy a közölt ár csak munkadíj, tartalmazza a segédanyagokat, vagy kompletten, minden beépítésre kerülő anyaggal együtt értendő. Van olyan eset is, hogy a munkadíj tartalmazza a segédanyagok árát, de emellett anyagköltség is meg van adva - jellemzően akkor, ha a szaki vállalja az anyagok beszerzését, és azt állandó beszállítótól szerzi be. Ezért nagyon fontos egyedi árajánlatot kérni, és mindig rákérdezni ezekre a részletekre is, mert enélkül nem lehet összehasonlítani a kapott árajánlatokat!

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelmezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy egyszerűbb javítási munkára is érkezik olyan szaki, aki 10,000 Ft-ért, egy másik viszont 30,000 Ft-ért vállalja az adott munkát. Ezek reális árkülönbségek! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.
Ebben segít a JóSzaki!
Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egyes fogós szakmai kérdések kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Hogyan számolják a szakik a gipszkarton dobozolásárát?

A gipszkartonozás árát elsősorban a szükséges rétegek száma, a glettelési minőség és a szerelés bonyolultsága fogja meghatározni. Az árlisták általában komplex feladatokat listáznak: pl. Válaszfal építése szigeteléssel, előtétfal egy vagy két rétegben szigeteléssel, álmennyezet építés - szintén a rétegszámot, fóliázást, szigetelést megadva. A munkadíj ilyenkor minden említett lépést tartalmaz, és négyzetméterre kerül meghatározásra. A szigetelés vastagsága, a felhasznált anyagok típusa és a hely adottságainak specifikumai az anyagárban lesznek reprezentálva: azaz a szerelési díj már nem változik, de nyilván drágább lesz egy 20 cm-es szigetelés, mint egy feleakkora.
Vannak tipikus kiegészítő lépések, amik könnyen árazhatóak: pl. élvédő beépítése (folyóméterben), vagy egy ajtó beépítése válaszfalba, esetleg ablakkávák megképzése. Ezekben az esetekben bátran bízhatunk a listaárak pontosságában. Azonban egy íves fal kialakítása vagy a gipszkarton dobozolás már nehezebben árazható négyzetméterre: ilyen esetekben mindenképp mutassuk meg a gipszkarton szerelőnek, hogy miről lenne szó, és kérjünk egyedi árajánlatot! Ugyanez igaz a tetőtér gipszkartonozásra is, hiszen ahány tetőtér, annyiféle forma, töréspont, magasság lehetséges.

A gipszkartonozás általában addig tart, amíg a táblák a helyükre kerülnek és tökéletesen rögzítve vannak. Bizonyos gipszkarton szerelők vállalják a gipszkarton táblák bandázsolását is, és azt tökéletes gletteléssel is ellátják - azaz a táblák közötti réseket kihúzzák. Van, aki komplett glettelést is vállal a kívánt minőségben (Q1-Q4). De utóbbi műveleteket már a gipszkartonra kerülő bevonatot készítő szobafestő-mázoló szakember is el tudja végezni. A gipszkartonozás árában normál esetben ezek nincsenek benne, de tisztázzuk az árajánlat kézhez vételekor, hogy pontosan milyen végeredményre gondol a gipszkartonozó, és nekünk mi az elvárásunk!

Mi az a gipszkarton dobozolás?

A gipszkarton dobozolás a falakon és mennyezeteken található elektromos vezetékek, csövek és egyéb szerelvények elrejtésére szolgál. A dobozolás során a gipszkarton lapokat a falhoz vagy mennyezethez rögzítik, majd ha szükséges, kívánt méretű nyílásokat kivágják a lapokba. Az így kialakított szerelőnyílásokon keresztül elhelyezik az elektromos vezetékeket, csöveket és szerelvényeket, majd a nyílásokat gipszkarton fedőlapokkal zárják le. A fedőlapokat gipszkarton csavarokkal rögzítik a dobozhoz. A következő lépés a glettelés és bandázsolás, amely során a csavarok és a fedőlapok közötti hézagokat kitöltik. A tapasz száradása után a dobozolás készen áll a festésre vagy tapétázásra.
A gipszkarton dobozolás során fontos, hogy a doboz méretei megfeleljenek az elrejtendő szerelvények méretének. A dobozolás során használt gipszkarton lapok vastagsága és minősége is fontos szempont, mivel ezek befolyásolják a dobozok stabilitását és tartósságát.
A gipszkarton dobozolás kiválóan alkalmas utólag kialakításra kerülő hangulatvilágítások beépítéséhez, spot lámpa beszereléshez is.

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Milyen típusú gipszkarton lapokat érdemes használni dobozoláshoz?

A gipszkarton dobozoláshoz ajánlott lap típusa a feladat jellegétől függ. Általában a normál gipszkarton lapokat használnak dobozoláshoz, de ha a dobozolás tűzvédelmi szempontból kritikus helyen van, akkor tűzgátló gipszkarton lapokat kell használni. Ha a dobozolás olyan helyen van, ahol magas a páratartalom, akkor impregnált gipszkarton lapokat kell használni. Ha a dobozolás olyan helyen van, ahol a vízhatásnak is ki vannak téve a falak, akkor pedig tűz- és vízálló gipszkarton lapokat kell használni.
A gipszkarton dobozoláshoz szükséges szerkezetet U és C- profilokból állítják össze, csakúgy, mint a gipszkarton válaszfal építés esetén.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!