gipszkarton szigetelés árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a gipszkarton szigetelés árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 700 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Tóth József

Gipszkarton szerelés

Szobafestő, tapétázó

Fő tevékenységi köröm a gipszkarton szerelés, de vállalom családi házak , szobafestését, mázolást, laminált padló rakását, homlokzatszigetelését minőségi kivitelben. Vállalom továbbá lakások, családi házak, teljeskörű felújítását, kőműves munkákat. 2005-ben kezdtem egyéni vállalkozóként, több mint 27éves szakmai tapasztalatom van az építőiparban, megbízható, precíz, pontos igényes munkavégzés jellemzi munkáimat. Hívjon, keressen bizalommal.
Bővebben
Győr
Tanácsadó
Minősített jószaki

gipszkarton szigetelés

1 000 Ft / ㎡

56 megbízás
18 vélemény
67 fotó
Fogadok munkát
Nagy Milán

Gipszkarton szerelés

Szobafestő, tapétázó

Üdvözlöm, Nagy Milán vagyok, egyéni vállalkozó. 20 éves szakmai tapasztalattal, rövid határidővel vállalok festést-(tisztasági festést), tapétázást, gipszkarton szerelést,(álmennyezet, előtétfal, stb.) laminált és vinyl padló rakását. Precíz, gyors, tiszta munka! Keressen bizalommal!
Bővebben
Budapest - XI. kerület
Minősített jószaki

gipszkarton szigetelés

3 000 Ft / ㎡

103 megbízás
48 vélemény
60 fotó
Fogadok munkát
GREGAGIPSZ Bt. - Gregoczki Attila

Gipszkarton szerelés

Szobafestő, tapétázó

□ Gipszkarton szerelés • válaszfal - fokozott hangszigetelésű - tűzgátló gipszkarton válaszfal • előtétfal, falborítás - hangszigetelő előtétfal • hűtött tetőtér borítás • gipszkarton bútor • tűzvédő borítás teherhordó szerkezeteken /gerenda, pillér/ TH:0,5-3óra □ Álmennyezetek • gipszkarton álmennyezet • kazettás álmennyezet rendszerek /ásványgyapot alapú és fém álmennyezetek/ ARMSTRONG, THERMATEX, OWA, ECOPHON, TEGO, CHICAGO METALLIC, DONN • hűtött álmennyezet • fűtött álmennyezet • hangszeigetelő álmennyezet □ Belső ajtó szerelés • széles választék • gipszkarton falba rejtett tolóajtótok
Bővebben
Kazincbarcika

gipszkarton szigetelés

500 Ft - 2 500 Ft / ㎡

9 megbízás
2 válasz
25 fotó
Fogadok munkát
Berze Erik

Gipszkarton szerelés

Hang-, tető-, hőszigetelés

Szobafestő, tapétázó

Megbizhato szakemberek vagyunk.Garanciával és referencia munkáinkal válaljuk Kűlsö homlokzat szigetelését álványal.Szoba festését gipszkarton szerelését sokoldalu felujitását.Gyors kiszálás és gyors árajánlat készités.Hivjon bizalommal.
Bővebben
Őrbottyán
Jószaki

gipszkarton szigetelés

1 400 Ft - 1 700 Ft / ㎡

8 megbízás
9 vélemény
2 válasz
18 fotó

A gipszkarton szigetelés ára rétegenként 950-1450 Ft/nm + anyagköltség. Hőtükörfólia felhelyezése 400-1270 Ft/nm lehet. Egy egyrétegű szigetelt előtétfal megépítése átlag 7-8 ezer Ft-ba kerül négyzetméterenként, de a végső ár függ a szigetelőanyag árától is, ami 1 000-5 000 Ft között van pl. kőzetgyapot választása esetén.

A gipszkarton szigetelésről röviden

A gipszkarton szigetelés egy hatékony módja annak, hogy javítsuk a helyiségek hő- és hangszigetelését. A szigetelésre szolgáló anyagokat a gipszkarton lapok mögé vagy közé helyezzük el. Gyakran használt szigetelő anyagok közé tartoznak a hungarocell lapok, az üveggyapot vagy a kőzetgyapot. A gipszkarton szigetelés segít csökkenteni a hőveszteséget és a zajterhelést is. Gipszkarton válaszfalak, ferdesíkok és mennyezetek is hatékonyan szigetelhetőek - ideális esetben már a beépítés pillanatában, de akár utólag is.

Gipszkarton szigetelés árak

Gipszkarton szigetelés árak (bruttó) Minimum ár Átlagár Maximum ár
Kétrétegű előtétfal készítése szigeteléssel (/nm) 5000 8874 12065
Egyrétegű előtétfal készítése szigeteléssel (/nm) 4500 7809 10795
Szigetelés rétegenként 950 1185 1450
Hőtükör fólia felhelyezése 400 850 1270
Kőzetgyapot szigetelés anyagárak (/nm) 1000 1800 4400

Hogyan értelmezzük a gipszkarton szigetelés árakat?

A Jószaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze. Az árak bruttó árak és jellemzően egy négyzetméterre vagy egy folyóméterre vonatkoznak. Az óradíjakat külön jelezzük.
Fontos megjegyezni:

  • ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók ÁFA-fizetőek-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!
  • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.
  • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő.

A szakik nem mindig teszik egyértelművé, hogy a közölt ár csak munkadíj, tartalmazza a segédanyagokat, vagy kompletten, minden beépítésre kerülő anyaggal együtt értendő. Van olyan eset is, hogy a munkadíj tartalmazza a segédanyagok árát, de emellett anyagköltség is meg van adva - jellemzően akkor, ha a szaki vállalja az anyagok beszerzését, és azt állandó beszállítótól szerzi be. Ezért nagyon fontos egyedi árajánlatot kérni, és mindig rákérdezni ezekre a részletekre is, mert enélkül nem lehet összehasonlítani a kapott árajánlatokat!

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelmezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy egyszerűbb javítási munkára is érkezik olyan szaki, aki 10,000 Ft-ért, egy másik viszont 30,000 Ft-ért vállalja az adott munkát. Ezek reális árkülönbségek! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.
Ebben segít a JóSzaki!
Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egyes fogós szakmai kérdések kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

Hogyan számolják a szakik a gipszkarton szigetelés árát?

A gipszkartonozás árát elsősorban a szükséges rétegek száma, a glettelési minőség és a szerelés bonyolultsága fogja meghatározni. Az árlisták általában komplex feladatokat listáznak: pl. Válaszfal építése szigeteléssel, előtétfal egy vagy két rétegben szigeteléssel, álmennyezet építés - szintén a rétegszámot, fóliázást, szigetelést megadva. A munkadíj ilyenkor minden említett lépést tartalmaz, és négyzetméterre kerül meghatározásra. A szigetelés vastagsága, a felhasznált anyagok típusa és a hely adottságainak specifikumai az anyagárban lesznek reprezentálva: azaz a szerelési díj már nem változik, de nyilván drágább lesz egy 20 cm-es szigetelés, mint egy feleakkora.
Vannak tipikus kiegészítő lépések, amik könnyen árazhatóak: pl. élvédő beépítése (folyóméterben), vagy egy ajtó beépítése válaszfalba, esetleg ablakkávák megképzése. Ezekben az esetekben bátran bízhatunk a listaárak pontosságában. Azonban egy íves fal kialakítása vagy a gipszkarton dobozolás már nehezebben árazható négyzetméterre: ilyen esetekben mindenképp mutassuk meg a gipszkarton szerelőnek, hogy miről lenne szó, és kérjünk egyedi árajánlatot! Ugyanez igaz a tetőtér gipszkartonozásra is, hiszen ahány tetőtér, annyiféle forma, töréspont, magasság lehetséges.

A gipszkartonozás általában addig tart, amíg a táblák a helyükre kerülnek és tökéletesen rögzítve vannak. Bizonyos gipszkarton szerelők vállalják a gipszkarton táblák bandázsolását is, és azt tökéletes gletteléssel is ellátják - azaz a táblák közötti réseket kihúzzák. Van, aki komplett glettelést is vállal a kívánt minőségben (Q1-Q4). De utóbbi műveleteket már a gipszkartonra kerülő bevonatot készítő szobafestő-mázoló szakember is el tudja végezni. A gipszkartonozás árában normál esetben ezek nincsenek benne, de tisztázzuk az árajánlat kézhez vételekor, hogy pontosan milyen végeredményre gondol a gipszkartonozó, és nekünk mi az elvárásunk!

Milyen típusú szigetelőanyagokat lehet használni a gipszkarton mögött?

A gipszkarton falba számos típusú szigetelőanyag használható. A leggyakrabban használt szigetelőanyagok közé tartoznak:

  • Hungarocell lapok: A hungarocell egy könnyű és könnyen kezelhető szigetelőanyag: jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik és könnyen vágható, alakítható a megfelelő méretekhez.
  • Üveggyapot tekercs és tábla: Az üveggyapot egy másik gyakran használt szigetelőanyag. Kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Elérhető tekercsekben vagy táblákban, amelyek könnyen telepíthetők a gipszkarton mögé.
  • Ásványgyapot tekercs és tábla: Az ásványgyapot is népszerű szigetelőanyag a gipszkarton mögött, azonos tulajdonságokkal rendelkezik, mint az üveggyapot.
  • Kőzetgyapot tábla: A kőzetgyapot egy másik lehetőség a gipszkarton mögötti szigeteléshez. Jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és könnyen kezelhető. Táblák formájában érhető el, amelyeket a gipszkarton mögé lehet helyezni.
    A megfelelő szigetelőanyag kiválasztásához érdemes gipszkartonszerelő szakemberrel konzultálni, aki segít meghatározni az anyagok legjobb kombinációját - figyelembe véve a falak anyagát, állapotát, a szigetelés célját. Nem csak az anyagválasztás, de a kellő vastagság meghatározása is kulcsfontosságú, valamint az árat nagyban befolyásoló tényező.

Milyen vastagságú szigetelőanyagot ajánlanak a gipszkarton mögé?

A gipszkarton mögé helyezett szigetelőanyag vastagsága függ a konkrét igényektől, általánosságban azonban a vastagság 5-10 cm között szokott lenni. A jó szigetelés két legfontosabb paramétere a testsűrűség és a vastagság, így érdemes olyan vastagságot választani, amely megfelelő hang- és hőszigetelést biztosít. A kőzetgyapot szigetelőanyag esetében például a táblák vastagsága 5-20 cm között választható - ehhez tudjuk a gipszkarton fal vastagságát is igazítani -, azonban a kőzetgyapot tábla akár kombinálható más anyagokkal is.
A szigetelés kiválasztásánál fontos szempont lehet a penészesedés elkerülése vizes helyiségekben, vagy a plusz hangszigetelő vagy tűzgátló funkció.

💡 Ne feledjük: A szigetelési cél megválasztása határozza meg a szigetelés szükséges vastagságát. Ehhez érdemes a gipszkarton válaszfal vagy előtét fal vastagságát is igazítani, így adott esetben az össz anyagszükségletet csak a szigetelési cél és a megfelelő anyagok kiválasztása után tudjuk kikalkulálni.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!