Szobafestés árkalkulátor

1/4

Válaszd ki a feladatot!

Tisztasági festés

Falak alapozása és kétszeri festése, faljavítást nem tartalmaz.

Színváltás

Fal előkészítése, glettelése, alapozása és újrafestése több rétegben.

Teljes felújítás

Falhibák feltárása, javítása, korábbi bevonat teljes eltávolítása, majd glettelés, csiszolás, alapozás és festés két rétegben.

Melyiket válasszam?
Egyedi projekted van?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Az árkalkulátor lépései

A szobafestés kalkulátor célja, hogy gyorsan és könnyedén tisztába kerülhess a szobafestés illetve tisztasági festés piaci áraival, és lásd, hogy a JóSzaki szakemberei mennyiért vállalnák nálad a falfestést. A kalkulátor használata 4 egyszerű lépésből áll, és teljesen ingyenes.

1. Válaszd ki a feladatot!

A szobafestés illetve tisztasági festés árát nagyban befolyásolja a festendő falak állapota és színe. Ahhoz, hogy reális árajánlatot kapj, meg kell adnod, milyen festést szeretnél – ez pedig annak a függvénye, hogy mennyi előmunkát igényel a falfelület a két réteg festés előtt.
A kalkulátorban három lehetőség közül választhatsz, kérhetsz tisztasági festést, színváltást vagy teljes felújítást.

 • A tisztasági festés a falak alapozását és kétszeri festését jelenti, faljavítást nem tartalmaz.
 • Színváltás esetén gyakran le kell kaparni a korábbi festékréteget, és bizonyos esetekben nem is kétszer, hanem három rétegben festik újra a falakat.
 • A teljes felújítás esetén a repedt, sérült falakat először lekaparják, majd újra glettelik (2 rétegben), csiszolják, alapozzák és két rétegben lefestik. Szükség esetén hálózzák is a falakat a szakik, amivel még jobban megerősítik a falfelületet.

💡 Ha nem tudod eldönteni, neked melyik típusú festésre van szükséged, kattints a „melyiket válasszam?” infógombra több magyarázatért!

2. Add meg a méreteket!

A méreteket helységenként („szobánként”) tudod megadni. Add meg a szoba szélességét és hosszát, valamint a belmagasságát, ebből a rendszer kiszámolja neked a festendő falfelület nagyságát.

Ha több mint egy szobát festetnél, az „új szoba” gombbal tudsz újabb mezőket adni a meglévőkhöz. Ha a plafont is festetni szeretnéd, ne felejtsd el bejelölni a chekboxot!

💡 Ha nem tudod a szoba nagyságát, vagy hogy hogyan számold ki egy fal területét, kattints a „hogyan számolhatom ki a méreteket” infógombra, és ott kapsz pontos útmutatót a számoláshoz.

3. Válaszd ki az anyagot!

A kalkulátorban jelenleg négyféle festéket tudsz választani magadnak. Ezek a legismertebb márkák közül valók, melyeket a JóSzaki szakemberei is szeretettel használnak.

 • Héra Gold diszperzit
 • Polifarbe – Inntaler latex festék
 • Dulux a nagyvilág színei latex festék
 • Héra mészfesték

A választható festékek közül mindegyik bevált, jó minőségű, szakik által kedvelt termék.

❗ FIGYELEM! A feltüntetett, négyzetméterre vonatkozó árak a vásárolt kiszerelések és a tényleges kiadósság függvényében változhatnak!

A választáskor azt érdemes megfontolni:

 • Milyen felületre szánjuk
  Például nagy igénybevételnek kitett, vagy vizesblokkal ellátott helységek esetén érdemes nagyobb dörzsállóságú vagy vízálló festéket (például latex) választani. Érdemes tudni azt is, hogy a korábbi diszperzites falra nem tehetünk mészfestéket, csak ha az előző rétegeket maradéktalanul eltávolítják.
 • Milyen színű falat szeretnénk
  Bár minden fehér festék színezhető, nem mindegyikkel lehet intenzív színeket elérni. A mészfesték kifejezetten halványra színezhető csak. Ha intenzív színekre vágyunk, mindenképp a Dulux a legjobb választás, ebben van a legtöbb pigmentanyag.
 • Mi a költségvetés
  Minden festék több kiszerelésben létezik, és az egységár drágább, ha kisebb mennyiséget vásárolunk. A sima fehér diszperzitek között nincs olyan nagy árkülönbség (bár áruházanként eltérő lehet az ár). Egy latex festék kicsit drágább, a mészfesték pedig még magasabb árkategória, mert bár az egységára alacsonyabb lehet, mint egy latex festéké, a kiadóssága sokkal kisebb, azaz jelentősen több kell belőle ugyanakkora felületre.

A kalkulátor a webáruházak (átlag)árai alapján számol.

4. Kérj pontos árajánlatot!

Itt találod a megadott adatok alapján számított munkadíjakat és anyagköltségeket.
💡TIPP: Megadjuk neked a festendő felület méretét is (ezt érdemes elmentened), hogy könnyebben tudj ajánlatot kérni, vagy anyagszükségletet kalkulálni a későbbi festés során!

A kalkulátor az árkalkulációt a legjellemzőbb intervallumban határozza meg, többféle számítási módot is figyelembe véve. Az árak a JóSzaki rendszerében elérhető szobafestők által megadott munkadíjak és a különféle webáruházakban jelenleg elérhető festékárak, valamint az iparági normák alapján kerültek meghatározásra.

Az árkalkuláció alján található „Megnézem a szobafestő szakembereket” gomb megnyomásával láthatod az országban jelenleg munkát vállaló szakemberek listáját, akiktől pontos árajánlatot tudsz kérni. Válaszd ki a városodat, ahol festetni szeretnél, és nézd meg az ott munkát vállaló szakik adatlapját, referenciáit, értékeléseit, és kérj árajánlatot a legszimpatikusabbaktól telefonon az adatlapon látható virtuális szám felhívásával vagy írásban az űrlap kitöltésével!
Az „Ajánlatkérés 2 perc alatt” gomb abban segít neked, hogy ne kelljen a szakember listát böngészned, ami meggyorsítja a folyamatot. Csak válaszolj az űrlap kérdéseire, és várd, hogy a szakemberek jelentkezzenek nálad!

❗ FIGYELEM: A tényleges ajánlatkérés során a kalkulátorban számított munka- és anyagköltségektől eltérő árajánlatokat is kaphatunk. Ez nem rendkívüli. Minden szaki máshogy számol, és a felmérés során olyan plusz információk derülhetnek ki, ami az árat jelentősen befolyásolja.

Szobafestés árak

Ha körülnézünk a szobafestés árak tekintetében, azt tapasztalhatjuk, hogy nagyon különböző négyzetméter árakat látunk a piacon. Tény és való, hogy vannak olcsóbban és drágábban dolgozó szakemberek, de emellett a dolog nyitja sok esetben a munkafolyamatok összességében rejlik. Vannak szobafestők, akik egy réteg festés árát adják meg, mások alapból két réteggel számolnak, mondván, hogy az egy sosem elég. Sokszor előfordul, hogy a megadott négyzetméter ár magában foglalja a festés mellett a takarást, takarítást és a fal előkészítését is, (és itt se mindegy, hogy kaparás, glettelés, csiszolás is, vagy csak mélyalapozás van-az árban), így elsőre magasabbnak tűnhet, ám mégis kedvezőbb összességében, mintha minden részfolyamat külön tételként szerepel. Nem mindig a drágább a jobb, szokták mondani, de valóban érdemes rákérdezni az egyes szakembereknél, hogy az ár pontosan mit foglal magába.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztasági festés árak

Szobafestés árak

Szerződésminták

Szakiválasz:

A tisztasági festés mindig fehér?

Tisztasági festés szagok ellen

Tisztasági festés szagok ellen

Mészfestékek összehasonlítása

Blog:
Mibe kerül a szobafestés? Időben és pénzben…

Mire figyeljünk szobafestésre vonatkozó árajánlatkérés előtt?

Fontos a sorrend! – A szobafestés menete lépésről-lépésre

Melyik falfestéket válasszam?

Így teszteld a szobafestőt, mielőtt rábízod a melót! + 3 intő jel

A falfestékek típusai – Főbb ismérvek

A leggyakoribb falhibák és azok házi javítása

Penészgátló festékek összehasonlítása

Salétrom, penész, nikotinfolt a falon

Szobafestő, tapétázó szakemberek

447 aktív szakember országszerte

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!