villanyszerelés árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a villanyszerelés árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 5000 Ft / kiállás

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Juhász Attila

Villanyszerelő

Épületvillamossági kivitelezés. Uj és használt épületek villanyszerelési munkái. Garanciával, és természetesen számlával, biztosítással Kecskemét-Kiskunfélegyháza környékén 20km-es körzetben vállalok kisebb munkát. Nagyobb munkát távolabbi helyeken is vállalok. Mérőórákkal, plomba bontással, érintésvédelmi felülvizsgálattal nem foglalkozom. Csak óra utáni munkát vállalok. Egyszemélyes vállalkozásként, én végzem a munkát, nem alvállalkozókkal, alkalmazottakkal csináltatom, igy később is megtalálható leszek. Csak minőségi anyagokkal szerelek, a szükséges anyagokat biztosítani tudom, így nem kell önnek külön vásárolni.
Bővebben
Fülöpjakab
Minősített jószaki

villanyszerelés

8 500 Ft - 10 000 Ft / kiállás

57 megbízás
13 vélemény
19 fotó
Fogadok munkát
Csőke Bálint - Solar Electric Mester Kft.

Villanyszerelő

Napelem, napkollektor

Üdvözlöm! Csőke Bálint elektrotechnikus vagyok. Közel 20 éve dolgozom a villamos szakmában. Vállalom lakások, családiházak, társasházak villamos hálózatának kiépitését, javitását, villamos méréseket ( érintésvédelmi É.V. első felülvizsgálati, villámvédelmi, EPH nyilatkozat) Napelem rendszerek kulcsrakész kivitelezését. áramszolgáltatói (ELMŰ, EON) ügyintézés mérőhelyek kialakitását, szabványosítását.
Bővebben
Budapest - XX. kerület
Jószaki

villanyszerelés

10 000 Ft / kiállás

19 megbízás
3 vélemény
Fogadok munkát
Békés Master Kft - Priskin János

Villanyszerelő

Klímaszerelés

Üdvözlök minden látogatót! 10 éves céges múlttal a hátunk mögött, nyitottunk egy villanyszerelési boltot. Abból az okból, hogy a szerelési anyagok utánpótlása zökkenőmentes legyen. A bolt címe: 5600 Békéscsaba, Kereki út 2/1. száma: 1. Gps koordináták: 46.657, 21.954. Tevékenységi körök: Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat, villanyszerelés, klímaszerelés, megrendelt anyagok kiszállítása.
Bővebben
Békéscsaba

villanyszerelés

5 000 Ft - 7 500 Ft / kiállás

11 megbízás
5 válasz
Fogadok munkát
Imre F Tóth

Villanyszerelő

Vállalom családi házak,üzletek villamos hálózatának ki építését illetve felújítását .
Bővebben
Kecskemét

villanyszerelés

8 000 Ft / kiállás

2 megbízás
3 válasz
4 fotó

A villanyszerelés ára általában a feladat függvényében kerül meghatározásra, de általánosságban a kiszállási díjak 5-20 000 Ft között, a felmérési díjak 12-20 ezer forint között alakulnak. Sürgősségi felárat 18-40 ezer forint mértékben számolnak fel a villanyszerelők. Az óradíjak 4-13 ezer Ft-tól indulnak, ezen belül a regisztrált villanyszerelőé magasabb.

Villanyszerelés árak

Ahogy a technológia fejlődik körülöttünk, egyre több berendezésünk működik árammal: az elektromos konyhai berendezések, az elektromos autók, a laptopok, telefonok, e-book olvasók, az inverteres klíma vagy egy elektromos panel fűtés…de még a gázcirkó is elektromos vezérléssel van ellátva. Ahhoz, hogy minden gépünk minden pillanatban szolgálni tudjon minket, megfelelő áramellátásra van szükség: elegendő és biztonságos módon. Így egyre jobban felértékelődnek a villanyszerelők, akik szakszerűen tudják kialakítani az elektromos hálózatot a mi valós igényeinkhez igazítva annak minden részletét.
Lássuk be, az 1960-as ‘70-es években épített családi ház vezetékezése nem a mai korra lett tervezve: a szobánként 1-2 konnektor és egy csillár kiosztás szövevényes hosszabbító halmokat eredményez, vagy ami még rosszabb, a mindennapi normál használatban is kényelmetlenséget jelenthet, hogy a vízforraló és a hajszárító ha egyszerre megy, lecsapja a biztosítékot.

Éppen azért, mert minden ház más és a szolgáltatók területegységenként eltérnek, illetve minden lakás elektromos hálózata, mérőhelye és biztosítéktáblája a kiépítéskor aktuális szabványok szerint lett kialakítva (ami azóta számtalanszor felülíródhatott), nagyon nehéz előre meghatározni akár a legegyszerűbb villanyszerelési feladat árát is látatlanban. Egy kapcsolócsere talán a legkönnyebb feladatok egyike, de ha a burkolat eltávolításakor elöregedett vezetékeket talál a villanyász, akkor már vezetékcserével is számolnia kell. Ha a kiszálláskor valamilyen szabálytalanságot fedez fel, akkor arra kötelező felhívnia a tulajdonos figyelmét. Ha életveszélyes meghibásodás jelezhető előre, érdemes megelőzni a bajt.

👷🏻‍♂️ Tudtad? Törvény írja elő minden lakó- és közületi épület villamos hálózatának átvizsgálását legalább hat évente. Erről szinte senki sem tud, pedig otthonunkra is vonatkozik a szabály. Érdemes néha átnézetni a rendszert - főleg mivel jellemzően egyre több és több fogyasztót kapcsolunk a hálózatra.

De vissza a kapcsoló cseréhez. Ha nincs a lakásban Fi-relé beszerelve, akkor akár a kapcsolócsere miatt is kötelezően pótolnunk kell. És így tovább… Talán látható, hogy jobb a villanyhálózat karbantartására, fejlesztésére folyamatában áldozni, különben évek-évtizedek múltán már a legkisebb beavatkozás is komoly anyagi megterhelést jelenthet, amit nem lehet elkerülni vagy apránként tervezni.

Jellemző villanyszerelés munkadíjak

A villanyszerelési munkák árai nagyon szerteágazóak lehetnek.

Művelet Minimum Átlag Maximum
Kiszállási díj 5 000 Ft 10 720 Ft 20 000 Ft
Felmérési díj 12 000 Ft 19 050 Ft 20 000 Ft
Sürgősségi díj 0 Ft 18 000 Ft 40 000 Ft
Átlagos munkadíj
/szerelés
10 000 Ft 19 000 Ft 28 000 Ft
Óradíj 3 900 Ft 8 450 Ft 13 000 Ft
Regisztrált villanyszerelő óradíj 5 000 Ft 7 500 Ft 10 000 Ft
Villanyszerelő mester óradíj 7 000 Ft 9 500 Ft 12 000 Ft

Milyen munkákat végez egy villanyszerelő?

Az áramszolgáltató szerepe

Új telepítésnél, illetve minden olyan esetben, amikor az áramfogyasztásunk hiteles mérése szóba jöhet, a főszereplő az áramszolgálató. A villanyszerelő jön, kialakítja a mérőhelyet, de az abba becsatlakozó kábel bekötése, a mérőhelyen a megfelelő műszerek elhelyezése és beindítása az áramszolgáltató dolga. Ugyanígy az éjszakai árammal kapcsolatos tevékenységeknél, a villanyórákkal kapcsolatos feladatoknál is előbb-utóbb feltűnik az áramszolgáltató embere. Ennek megfelelően van egy sor olyan munka a villanyszerelés témakörében, amelyeket nem tud bármelyik villanyszerelő elvállalni, mert az áramszolgáltató ezeket regisztrációhoz köti. Ha mérőhellyel vagy az abba kívülről becsatlakozó kábelekkel kapcsolatos munkát szeretnél elvégeztetni, bizonyosodj meg róla, hogy a kiválasztott szakember az áramszolgálatóval szerződéses viszonyban álló, általuk javasolt villanyszerelő!

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy mi a különbség a regisztrált villanyszerelő, a szolgáltató által nyilvántartott villanyszerelő és a villanyszerelő alap OKJ-s végzettséggel rendelkező szerelő között, olvasd el részletes leírásunkat itt: Milyen villanyszerelőre van szükségem? Villanyszerelő végzettségek, engedélyek

Ha nem tudod, milyen villanyszerelőre van szükséged, kérj ajánlatot úgy, hogy röviden leírod a feladatot, amire villanyszerelőt keresel! Ezt követően az arra legalkalmasabb villanyszerelők fognak megkeresni téged.

Az áramszolgáltatók területi megoszlása megyénként Magyarországon. Az ország nyugati felén az E.On, a keleti felén jellemzően az MVM szerelői jönnek ki

💡 TIPP: A legkönnyebben a villamosenergia-számláról tudunk tájékozódni, hogy pontosan ki szolgáltatja az áramot, és kihez fordulhatunk, ha ügyfélszolgálati segítségre vagy szolgáltatóval kapcsolatban álló szerelőre van szükségünk. Az E.On szolgáltatási területen és Budapesten, valamint Pest megyében jellemzően E.On Hálózat ruházatban, míg Pest megye egyes részein, valamint az MVM szolgáltatási területeken MVM Hálózat logós munkaruhában jönnek majd a villanyszerelők. Ettől függetlenül lehet, hogy a számlán csak az MVM szerepel majd.

Az áramszolgáltató közreműködésével végezhető villanyszerelési munkák:

 • Új bekapcsolások (földkábeles és légvezetékes)
 • Mérőhely kialakítás légvezetéknek, mérőhely kialakítás földkábelnek
 • Ideiglenes mérők igénylése, oszlopos mérőhelyek kialakítása
 • Mérőhely átvezetékezés teljesítmény bővítéshez
 • Villanyóra áthelyezése, villanyóra cseréje:
 • Ad-vesz (kétirányú) mérőhelyek bekötése, szabványosítása (napelemekhez)
 • Éjszakai áram bekötése
 • Kedvezményes tarifás (Vezérelt-, GEO- és H-tarifás) mérőhely kialakítása
 • Villanybekötés

Általában a szolgáltató bevonásával történő szerelési munkák több szakaszban történnek: először a fizikai szerelés, majd némi adminisztráció következik, utána pedig a beüzemelés. Ezért lehetséges, hogy a villanyszerelő több körben száll ki a helyszínre, sőt olyan is előfordulhat, hogy egy regisztrált villanyszerelő elvégzi a munkát, majd a szolgáltató emberei kapcsolják be az áramot. Jó hír viszont, hogy az adott munkához kapcsolódó adminisztrációs teendőket minden esetben a villanyszerelő látja el a megrendelő képviseletében, így az ügyintézéssel külön nekünk nem kell bajlódnunk. Ugyanakkor a szolgáltató külön díjat számíthat fel egy Amper-bővítés vagy egyéb beavatkozás kapcsán.

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Villanyvezetékek cseréje, épületek belső hálózatának kialakítása

A régi, elavult vagy veszélyessé vált villanyvezetékek cseréje hatalmas munka, főleg panellakásokban. Mivel ez rengeteg fúrással, faragással és véséssel jár, célszerű egy nagyobb felújítással egyszerre végezni. A villanyszerelők jellemzően külön árat adnak meg egy teljes hálózat elsőre történő kialakítására és külön egységárat egy meglévő hálózat teljes átvezetékezésére, újrahúzására. Utóbbi általában drágább. Vannak szakik, akik az egységárat négyzetméter-alapon határozzák meg, vannak, akik a tervezett szerelvények száma szerint. Egy vezetékrendszer-felújítás esetén a megadott egységár a legtöbb esetben tartalmazza a vezetékek behúzásához szükséges anyagokat, munkadíjat, de nem tartalmazza maguknak a szerelvényeknek az árát, és a szerelvényezés munkadíját sem. Változó, hogy benne van-e a horonymarás, fúrás, vésés, valamint a falak utólagos helyreállítása. Mivel szinte minden szerelő máshogy számol mindig érdemes tisztázni a részleteket!

Jellemző árak komplett elektromos alapszerelésre vagy felújításra:

 • Lakás komplett elektromos alapszerelése: 12 000 Ft /szerelvény (ártartomány: 8 500 - 19 800 Ft /szerelvény)
 • Lakás átalakítás: 14 550 Ft /szerelvény (ártartomány: 8 500 Ft - 20 000 Ft)
 • Lakásfelújítás: 12 675 Ft /szerelvény (ártartomány: 8 500 Ft - 20 000 Ft)
 • Villanyszerelés gipszkarton falban: 12 425 Ft /szerelvény (ártartomány: 8 000 Ft - 19 800 Ft)
 • Új építésű családi ház villanyszerelése: 10 350 Ft /négyzetméter (ártartomány: 6 000 Ft - 13 000 Ft /nm)
 • Panellakás komplett elektromos alapszerelése: 16 750 Ft (ártartomány: 11 600 Ft - 21 900 Ft)
 • Panellakás átalakítás: 17 925 Ft (ártartomány: 12 800 Ft - 21 900 Ft)

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Ha tudni akarod, neked mennyibe kerülne egy komplett elektromos alapszerelés vagy felújítás, kattints ide, és kérj árajánlatot 2 perc alatt a számodra elérhető szakemberektől!

Villanyszerelő munka közben

Új elektromos készülékek bekötése, karbantartása, javítása

Ma már egyre több háztartási készülékünk működik árammal - ezek közül több is nagy teljesítményűnek számít, amihez akár külön áramkör biztosítása is szükségessé válhat. Azonban ne keverjük össze a névleges teljesítményt a valós áramfelvételi igényekkel - ezért jó, ha profi villanyszerelőre bízzuk az elektromos sütők, főzőlapok, mosó- és mosogatógépek beüzemelését. Csak villanyszerelő által bekötött készülékre fogjuk tudni a garanciát érvényesíteni! Az ilyen szerelési munkák sok esetben együtt járnak új kábelek behúzásával - ilyenkor azt is el kell dönteni, hogy pontosan hova kerül bekötésre a készülék. Bár a konyhai elektromos gépek nem igényelnek különösebb karbantartást, a villanybojlerek annál inkább! Bojlerek esetén nemcsak a bekötéshez, de a bojler vízkőtelenítéséhez is keressünk profi villanyszerelőt!
Az árakban sajnos rendkívül nagy eltéréseket tapasztalhatunk a piacon. Ugyanarra a sütő-bekötési munkára érkezhet 12 000 Ft-os és 28 000 Ft-os árajánlat is. Ezért érdemes több villanyszerelőtől is ajánlatot kérni, legalább kettővel konzultálni egy nem sürgős munka megrendelése előtt. Persze nem csak az ár számít: sokat nyerhetünk egy megbízható és felkészült szerelővel hosszú távon.

Jellemző árak új elektromos készülékek bekötésére:

Konyhai, háztartási eszközök:

 • Páraelszívó bekötése: 9 000 Ft (ártartomány: 8 000 Ft - 10 000 Ft)
 • Sütő bekötés: 16 500 Ft (ártartomány: 10 000 Ft - 25 000 Ft)
 • Elektromos tűzhely bekötése, szerelése (anyagárral és munkadíjjal együtt): 257 500 Ft (ártartomány: 185 000 Ft - 330 000 Ft)

Fűtő-hűtő, vízmelegítő berendezések:

 • Elektromos fali hősugárzó (infravörös) bekötéssel, anyagdíjjal, kompletten szerelve: 91 500 Ft (ártartomány: 58 000 Ft - 140 000 Ft)
 • Villanybojler bekötése: 8 745 Ft (ártartomány: 7 500 Ft - 10 000 Ft)
 • Villanybojler vízkőtelenítése, anódcsere: 19 700 Ft (ártartomány: 10 000 Ft - 30 000 Ft)
 • Padlásventilátor bekötése: 5 500 Ft/db (ártartomány: 1 500 Ft - 12 000 Ft)
 • Fürdőszobai ventilátor bekötése: 3 250 Ft/db (ártartomány: 2 500 Ft - 4 000 Ft/db)

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Szerelvényezés (lámpák, kapcsolók, dugaljak)

A kapcsolók, dugaljak, lámpák, csengők elhelyezése és ügyes kiválasztása rengeteget adhat otthonunk kényelméhez és szépségéhez is. Időről-időre azonban változhatnak az igényeink, a technika is fejlődik: manapság már igen-igen jól jön egy USB-csatlakozóval is ellátott konnektor, vagy a szimpla dugalj helyett egy több csatlakozós aljzat. A villanyszerelő szakik általában darabonként határozzák meg az ilyen szerelési munkák árát: ez új szerelvény kialakításakor az ezzel járó fúrásnak, szerelvénydobozok elhelyezésének a költségét is tartalmazza. A munkadíjon felül csak rajtunk múlik, hogy mekkora lesz a kapcsoló vagy lámpa beszerelésének végleges ára, hiszen nagyban befolyásolja a végösszeget a szerelvény kiválasztása: az egyszerűtől az exkluzív, designer darabokig az ár pár száz forinttól több tízezer forintig terjedhet.

Jellemző szerelvényezés árak:

 • Villanykapcsoló cseréje: 9 000 Ft (ártartomány: 1 500 Ft - 15 000 Ft)
 • Két kapcsolós csillárkapcsoló (pl. Legrand Valena anyagárral együtt): 8 250 Ft (ártartomány: 5 900 Ft - 11 000 Ft
 • Beltéri dugalj csere: 9 500 Ft (ártartomány: 2 800 Ft - 15 000 Ft)
 • TV-antenna és URH-kábel csatlakozó aljzat beszerelése anyagárral együtt: 9 000 Ft (ártartomány: 6 000 Ft - 12 700 Ft)
 • Lámpatestek bekötése: 11 720 Ft (ártartomány: 3 000 Ft - 41 400 Ft)
 • Tükrös fénycsöves lámpatest felszerelése anyagárral együtt: 44 000 Ft (ártartomány: 37 000 Ft - 55 000 Ft)

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Egyéb kényelmi és biztonsági elektromos készülékek beüzemelése

A villanyszerelés kulcsa a biztonságos és kényelmes üzemeltetés: a tulajdonos igényeinek megismerése után a villanyszerelő tud olyan javaslatot adni a rendszer kialakítására, ami életvédelmi szempontból tökéletesen veszélytelen. Az áramütés elleni védelem (érintésvédelem) célja, hogy a berendezések általunk érinthető részei meghibásodás, vagy akár üzemszerű működés közben ne kerülhessenek feszültség alá. Pl. egy mikrohullámú sütő fém részei meghibásodás következtében feszültség alá kerülhetnek, ha a mikró érintésvédelme nem megfelelő.
Ugyanilyen fontos lehet a villámhárító felszerelése. A nyári nagy viharokban senki nem tudja megmondani, hova csap a villám, így nem elég gondolni, hogy minket úgyis elkerül. A villámvédelmi rendszerek a villámcsapás okozta károkat hivatottak megakadályozni, illetve mérsékelni - jó, ha gondoskodunk róla.
Ha a kényelemről beszélünk, akkor jó ha tudjuk, hogy a villanyszerelő tud segíteni akkor is, ha automata kaput szeretnénk, vagy videó kaputelefont, esetleg okos otthont tervezünk, de a kerti világításhoz megfelelő rendszer kiépítése és a lámpák elhelyezése is villanyszerelőt kíván. Vannak szakik, akik kifejezetten szakosodnak egy-egy feladatra, és csapatban dolgoznak lakatosokkal, kőművesekkel vagy kertészekkel, hogy egyből a térkövezést, a kapu megépítését és a kert komplett tervezését is megrendelhessük.

Jellemző kényelmi és biztonsági elektromos készülék szerelés árak:

Biztonsági készülékek:

 • Nagy kiterjedésű fémtárgy földelése: 1 600 Ft (ártartomány: 1 270 Ft - 2 100 Ft)
 • Földelőszonda leütése: 43 000 Ft (ártartomány: 36 000 Ft - 50 000 Ft)
 • Villámvédelem (rúd felszerelése anyagárral együtt): 60 000 Ft (ártartomány: 42 000 Ft - 80 000 Ft)
  Kényelmi funkciók:
 • Videó kaputelefon készlet beszerelése (anyagdíjjal együtt): 215 000 Ft (ártartomány: 180 000 Ft - 250 000 Ft)
 • Okos otthon (smart home rendszer telepítése, fűtés-hűtés, sötétítés vezérlés, intelligens dugaljak, wifi kiépítése anyagárral együtt): 3 775 000 Ft (ártartomány: 3 300 000 Ft - 4 250 000 Ft

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Hibakeresés, hibafeltárás, hálózat átvizsgálása

Példatörténet a villanyszerelés árainak előre-nehezen-kalkulálhatóságáról:
“Amikor az ügyfél annyit tud mondani, hogy a fél házban nincs áram (vagy az egészben), akkor mi nem tudjuk előre, hogy ennek mi az oka, és ennek feltárása lehet 10 perc, de akár 2 óra is.
Ilyen esetben mi úgy számolunk, hogy az első munkaóra 10 000 Ft, és minden további megkezdett óra 6 000 Ft, plusz ilyenkor mindig van kiszállási díj, esetleg sürgősségi vagy hétvégi, ünnepnapi, vagy éjszakai felár (10-15 000 Ft), plusz a hiba feltárását követően a javítási munkálatok és a szükséges anyagok.

Művelet Minimum Átlag Maximum
Hibakeresés - első óra 10 000 Ft 14 450 Ft 25 000 Ft
Hibakeresés - második órától 5 000 Ft 9 550 Ft 15 000 Ft

Részletes árakért és az adott feladatot profin végző villanyszerelők listájáért kattints az alábbi linkekre:

Villanyszerelés eszközei

Hogyan kalkulálnak a villanyszerelők?

Kihívást jelenthet az egyes villanyszerelő munkadíjak összehasonlítása, mivel a szolgáltatók és villanyszerelő vállalkozók nagyon különböző rendszer szerint határozzák meg áraikat. Ami a legtöbb szakipari munkára, az itt is igaz: a legtöbb munkára csak helyszíni felmérést követően lehet reális árat meghatározni.

Az ármeghatározás jellemző módjai:

 • Egységár kiállásonként egy alapszerelés esetén: a hálózat kiépítésének árát a kiállások száma szerint határozzák meg, ami tartalmazza a vezetékek, szerelődobozok anyagdíját is és a villanyszerelői munkadíjat is.
 • Hasonló árazási technika a “darabáras” árazás: ilyenkor nem egy teljes villanyhálózat kiépítése vagy felújítása a cél, hanem egy-egy kapcsoló, konnektor vagy csillár-, lámpa felszerelése, egy fürdőszobai ventillátor bekötése vagy a bojler vízkőtelenítése. Ezeket darabáron kalkulálják a villanyszerelők, de általában ilyen esetekben külön számolják még a kiszállási díjat és az egyéb költségeket. Óradíjat a darabáron felül nem, a szerelvények anyagárát viszont meg kell fizetni külön.
 • Előfordul, hogy a munkadíj folyóméterben kerül meghatározásra csakúgy, mint az anyagdíj. Tipikusan ilyen lehet a horonymarás, egy villanytűzhely vagy sütő tápkábel vagy a LED-világ��tás kiépítése.
 • És végül vannak olyan esetek, amikor mégiscsak négyzetméterben lehet előre kalkulálni egy hozzávetőleges árral. Ilyen művelet az elektroszmog elleni védelem vagy egy új építésű családi ház villanyszerelése.

Vegyük figyelembe, hogy az árak meghatározása tételenként sokszor kényszerűségből történik - mert nyilván minden megrendelő szeretne a lehető leghamarabb tájékozódni a várható villanyszerelés költségekről. Azonban pontos árat a legtöbb esetben csak a megrendelő igényeinek megismerését és helyszíni felmérést követően lehet felelősséggel adni. Egy helyszíni felmérés azonban már a villanyszerelő és a megrendelő számára is költséggel jár - időben és akár pénzben is.
Látatlanban csak elnagyoltan lehet saccolni, mivel a legtöbb megrendelő nem fog tudni pontos választ adni olyan kérdésekre, mint hogy jelenleg milyen vezetékek vannak a falban, hogy épül fel a hálózat, milyen anyagból készült a fal, hol a hiba (ha van) stb.
Ezért érdemes olyan villanyszerelőt keresnünk, aki elérhető közelségben van, és akár két munka között felszabaduló idejében is szívesen kijön megnézni a “tett helyszínét”. Ha sürgős hibaelhárításra van szükségünk, persze nem jellemző, hogy több szakit is kihívnánk szemlézni - örülünk, ha hamar találunk szakit, aki azonnal elérhető, és el nem engedjük, amíg meg nem szűnnek a tünetek.

💡 TIPP: Ha gyors segítségre van szükséged, kérj ajánlatot most! Ha ráér a munka, akkor is érdemes leírnod, mi lenne a feladat, és elküldeni a JóSzaki szakijainak: az ajánlatkérés díjmentes, és ha több időt hagysz a keresésre, több árajánlatból és villanyszerelőből fogsz tudni válogatni.

Mire kérdezzünk rá egy villanyszerelő árajánlat kapcsán?

Ha már kezünkben az árajánlat, mindenképp kérdezzünk rá az alábbiakra:

 • Kiszállási díj: a látható árakon felül felszámol-e a szaki kiszállási díjat? Ha igen, egyszer, vagy ahányszor csak a helyszínre kell jönnie? Számít-e a távolság?
 • Óradíj: sok villanyszerelő emelt óradíjat állapít meg az első megkezdett munkaórára, és valamivel alacsonyabb díjjal számol a második órától. Ha óradíj-alapú elszámolásunk van a villanyszerelővel, mindig kérdezzük meg az általa számolt egységeket: van, aki megkezdett félóránként, van, aki megkezdett óránként számláz. A legritkább esetben történik az elszámolás percre pontosan.
 • Anyagköltség: általában a vezetékek, szerelődobozok az adott feladat részeként, az egységárba építve, külön anyagköltség felszámolása nélkül kerülnek számlázásra. Ellenben minden más: biztosítékok, villanyóra, szerelvények (kapcsolók, lámpák), Fi-relék jó eséllyel külön tételt fognak jelenteni, és anyagköltségként hozzáadódnak a munkadíjhoz.
 • Dokumentáció: Ez kétféle értelemben is fontos. Egyrészt, ha áramszolgáltató bevonásával történő munkavégzésre kerül sor, fontos megtudni, milyen adatokra lesz szüksége a villanyszerelőnek, és hogy ő intézi-e a szolgáltató felé a teljes papírmunkát. Másrészről a munka dokumentálására is megkérhetjük a szerelőt: például egy teljes átvezetékezés esetén fotókat és akár szakszerű rajzokat is érdemes kérnünk a szerelőtől, valamint a biztosíték táblán az egyes készülékek, helyiségek megjelölését, hogy később könnyebb legyen bármilyen átalakítás, bővítés, szerelési munka. Kérdezzük meg, ennek van-e plusz költsége!

A villanyszerelés árát befolyásoló tényezők

 • a vezetékek hozzáférhetősége
 • vezetékek, szerelődobozok, egyéb anyagok aktuális ára
 • villanyszerelő óradíja
 • a kiállások száma (dugalj, kapcsoló, lámpák)
 • nagyobb teljesítményű gépek száma, elhelyezkedése
 • a lakás mérete, elosztása, akár a ház falainak anyaga
 • a villamos vezetékek jelenlegi állapota, a hálózat bonyolultsága

FONTOS: Ne felejtsük el! A villanyszerelő által adott árban benne van a munkaidő, a kiszállások díja (a megtett távolsággal együtt), az eszközök, azok amortizációja, esetleg speciális szerszámok használata (pl. horonymaráshoz).

👷🏻‍♂️ JÓ TUDNI: A végleges árat jelentősen befolyásolja, hogy milyen kapcsolókat, konnektorokat választunk: az árak 1 000 Ft-tól akár 10 000 Ft feletti összegig is terjedhetnek darabonként. Válasszunk igényeinknek megfelelően, a minőség tekintetében pedig hagyatkozzunk a villanyszerelő tapasztalataira és ajánlására!

Villanyszerelés munkadíjak - valós példák rendszerünkből

Teljesítménybővítés 10 Amperről 32 Amperre

32 Amperig a szolgáltatók általában ingyenesen biztosítják a teljesítménybővítés szolgáltatói feltételeit. Szerelői árajánlat: 105 000 Ft, mely tartalmazza a mérőhely szabványosítását, új földelő szonda leütését és a szolgáltató felé történő ügyintézés díját is.

Hőmérsékletszabályozóval ellátott villamos hőtároló kályha bekötése

Anyagköltséggel együtt a munkadíj kb. bruttó 400-600 000 Ft között alakul.

Villamos vezetékhálózat kialakítása új építésű családi házban

Egy 90 nm-es családi ház teljes vezeték rendszerének kialakítása.
Árajánlat négyzetméter alapon: 25 000 Ft x 90 nm = 2 250 000 Ft

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!