mosógép bekötés árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a mosógép bekötés árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 7000 Ft / darab

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Nyári István

Vízszerelő

VIZ- FŰTÉS SZERELÉST VÁLLALOK.WC-ÉK MOSDOK KÁDAK MOSOGATÓK RADIÁTOROK CSERÉJÉT VÁLLALOM.FÜRDÖSZOBÁK FELUJITÁSA LÁTVÁNYTERVEZÉSE PRECIZ MUNKAVÉGZÉS GARANCIÁVAL.
Bővebben
Szeged
Minősített jószaki

mosógép bekötés

5 000 Ft / darab

235 megbízás
121 vélemény
45 fotó
Fogadok munkát
Füstös László

Vízszerelő

Fűtésszerelés

Gázvezeték szerelő

Üdvözlöm! Fõ tevékenységi körünk az épületgépészeti szerelés és kivitelezés köré összpontosul. Vállalok teljes körű víz-, gáz-, fűtés- és csőhálózat szerelést, padlófűtés szerelést és radiátoros fűtés és mennyezet fűtés-hűtés szerelését.Nagy hangsúlyt fektetünk a minõségi, precíz kivitelezésre. Természetesen a megfelelő szakmai tudás és hozzáértés elengedhetetlen feltétele. Fontos számunkra, hogy a jól és szakszerűen elvégzett munka eredménye,ne csak a mi, de ügyfeleink megelégedését is szolgálja. Továbbá vállalom: Gáz készülék cseréje teljes ügyintézéssel.(Tervezés nélkül) Vegyszeres fűtés átmosás ! Kazán csere gyűjtő kéményen teljes ügyintézéssel !
Bővebben
Veszprém
Minősített jószaki

mosógép bekötés

5 000 Ft / darab

69 megbízás
37 vélemény
93 fotó
Fogadok munkát
Csík Balázs

Vízszerelő

Fűtésszerelés

Gázvezeték szerelő

Víz, központifütés, gáz vezeték, szereléssel-javitással foglalkozom 25 éve egyéni vállalkozóként. Főbb profilom: új rendszerek kivitelezése teljeskörű ügyintézéssel, régiek felújítása korszerűsítése javítása, szerelvények cseréje (mosdók, csapok, szelepek, radiátorok, szaniterek...) telefon számom :
Bővebben
Szeged

mosógép bekötés

8 500 Ft - 15 000 Ft / darab

36 megbízás
12 vélemény
8 fotó
Fogadok munkát
Sturcz Mihály [Misibá]
Sturcz Mihály, avagy a Víz x víz vállalkozás szíve, lelke. https://www.facebook.com/vizxviz2020 1979-óta építő iparban, azon belül is a szolgáltatásban, dolgozom. Épület-gépészeti munkákat vállalok: vízvezeték, fűtés szereléseket, javításokat, szerelvények cseréjét javítását! Ezeken kívül ami a lakás szépítéséhez, javításához tartozik kipróbált szakemberek bevonásával! Korrekt munka, korrekt áron!
Bővebben
Budapest
Jószaki

mosógép bekötés

20 000 Ft / darab

8 megbízás
6 vélemény
3 válasz

A mosógép bekötés ára általában 6 ezer forinttól indul - abban az esetben, ha a kiállások rendelkezésre állnak és a mosógép szerelvényezése maradéktalan, és nem szükséges a gép külön mozgatása. Az átlagárak 8-20 000 Ft között mozognak mosógépbekötés esetén, de egy mosogatógép bekötése is azonos módon történik: ennek ára jellemzően 10-25 000 Ft-ba kerül.

Mosógép bekötés árak

Mosógép bekötés ára Bruttó ár (Ft)
Mosógép bekötés kiszállással 16,000 - 20,000 Ft
Mosógép bekötése kiépített helyre
dob rögzítő kivételével
6,000 - 20,000 Ft
Mosogatógép bekötése kiépített helyre 6,000 - 25,000 Ft
Kombinált mosógép szelep csere 9,800 - 13,000 Ft

A mosógép és mosogatógép beépítés is drágult: 2023-hoz képest a 2024-es árak 5-10,000 Ft-tal is magasabbak lehetnek.

Mosógép bekötés árak összehasonlítása

A mosógép bekötés árának változása 2021 és 2024 között évenként diagram

A mosógép bekötés ára Magyarországon vármegyénként diagram a JóSzaki vízszerelő szakijai árai alapján

A mosógép bekötés árának összehasonlítása magyarországi nagyvárosokban, mint Szeged, Győr, Debrecen, Veszprém, Pécs

A mosógép bekötésének ára

A mosógép és a mosogatógép bekötésének ára számos tényezőtől függ, beleértve a helyszínt, a készülék típusát és a szükséges munka bonyolultságát. Általánosságban elmondható, hogy a mosógép bekötésének ára bruttó 8-18 ezer forint között mozog, míg a mosogatógép bekötése általában bruttó 10-20 ezer forintba kerül. Ez az alapár az esetleges kiszállási díjat, a kiállások kialakításának díját nem tartalmazza, csupán a készülék kicsomagolását, helyes beállítását, a meglévő kiállásokra történő szakszerű csatlakoztatást és a készülék tesztelését. Minden további szerelés feláras, illetve ha tömítéseket, csatlakozókat, egyéb szerelvényeket kell cserélni vagy pótolni, azok anyagköltsége is felszámításra kerülhet.

Amennyiben lecseréljük a mosógépünket, akkor az előző mosógép kikötésének árát általában tartalmazza a bekötés díja. Bizonyos forgalmazók és gyártók időről-időre hirdetnek olyan akciókat, melyben az előző mosógépet elszállítják az új kiszállításakor (bár ez lehet feláras szolgáltatás is), illetve a bekötést is tartalmazhatja a házhoz szállítás. Érdemes a háztartási gép szervízekkel egyeztetni, és tájékozódni az ilyen jellegű szolgáltatásokról. A mosógépszerelők is segítőkészek, ha a régi készülék elszállításáról van szó, de jó, ha tudjuk, hogy a hulladékgazdálkodásnak komoly díjai vannak, és ha a régi készülék alkatrészeit nem tudják gazdaságosan újrahasznosítani a szerelők, indokolt, hogy felárat kérjenek a használhatatlan mosógép megsemmisítéséért.

💡 TIPP: A bekötést követően érdemes egyeztetni a szakemberrel a mosógép szakszerű karbantartásáról is: mire érdemes figyelni, milyen gyakorisággal és hogyan érdemes takarítani vagy vízkőteleníteni a gépet.

Mosógép bekötés árkalauz

A mosógép és a mosogatógép beszerelése fontos részét képezi egy modern otthon kényelmének. A háztartási eszközök beüzemelése összetett feladat lehet, és bár kis logikával és a ház körüli apró szerelésekben szerzett rutinnal akár mi magunk is el tudjuk végezni a feladatot, érdemes szakemberre bízni a munkát. A villanyszerelő vagy vízszerelő jelenléte azért hasznos, mert ha bármilyen hiba vagy komplikáció merül fel a bekötés során, azonnal és szakszerűen tudja orvosolni a bajt, ráadásul a garancia megtartásban vagy akár a bekötésre vállalt garanciában is biztosak lehetünk.
Nézzük, milyen előkészületek szükségesek a mosógép bekötéséhez, mire érdemes figyelni a bekötés során, mekkora költséggel számolhatunk és milyen extra kiadások merülhetnek fel, illetve hogy hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő szerelőt a művelethez!

💡 Tudtad? A mosógép és a mosogatógép bekötése ugyanolyan szakértelmet kíván, így sokat spórolhatsz a kiszállási díjon, ha egyszerre rendeled meg a két szolgáltatást!

Hogyan értelmezzük a mosógép bekötés árakat?

A Jószaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Fontos megjegyezni:

 • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.
 • Egy feladat, többféle ár Egy adott vízszerelés feladatot a szakik többféleképpen választhatnak szét árkategóriákra: van, aki méret szerint, van, aki típus szerint határoz meg különböző árakat. Vannak olyan szakik, akik márka szerint áraznak (vagy eleve csak bizonyos márkájú készülékeket szerelnek). Az áradatok között a teljesség igényével szerettük volna megmutatni, hogy a piacon melyek a legelterjedtebb árkategóriák.
 • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő.

A szakik nem mindig teszik egyértelművé, hogy a közölt ár csak munkadíj, tartalmazza a segédanyagokat, vagy kompletten, minden beépítésre kerülő anyaggal együtt értendő. Ezért nagyon fontos egyedi árajánlatot kérni, és mindig rákérdezni ezekre a részletekre is, mert enélkül nem lehet összehasonlítani a kapott árajánlatokat!

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelmezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy egyszerűbb javítási munkára is érkezik olyan szaki, aki 10,000 Ft-ért, egy másik viszont 30,000 Ft-ért vállalja az adott munkát. Ezek reális árkülönbségek! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.

Ebben segít a JóSzaki!
Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egyes fogós szakmai kérdések kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

Hogy számolnak a vízszerelők mosógép bekötés árakat?

A vízszerelés árakat általában az adott feladat szerint, darabárra határozzák meg a vízszerelők. Az árlistákon közölt árak általában csak a munkadíjra vonatkoznak, és a segédanyagok, a konkrét csap, kád, mosdó, mosogató ára vagy egyéb alkatrészek ára ezekben nincsen benne.
Az anyagbeszerzést a vízszerelő szívesen vállalja - hiszen ő fogja tudni, pontosan milyen átmérőjű csőre, csapra van szükség, milyen tömítőanyagok lesznek megfelelőek, stb. -, de ennek egy egyszeri 5,000 Ft-os díja lehet. Az anyagbeszerzés költsége eltérő lehet, ha konkrétan bolti beszerzésről van szó, vagy ha a vízszerelő saját készletéről ad valamilyen alkatrészt.
Nagyon fontos, hogy egy-egy kisebb javítási munka esetén (pl. sarokszelep csere magának a sarokszelep bekötésnek az ára 4,000 Ft, és akár 20 perc alatt is végezhet vele a szerelő, de ilyen esetekben egy minimális kiszállási díj ezt az összeget jóval meghaladhatja. Bevett gyakorlat, hogy kisebb szerelési munkák esetén, vagy ha az adott feladatok össz költsége nem éri el a minimál kiszállási díj összegét, akkor a kiszállási díj kerül felszámításra, ami átlagosan 15,000 Ft körül alakul.

💡 TIPP: Tehát érdemes lehet “összeszedni” a lakásban található kisebb vízszerelési javításokat, és egyszerre megrendelni egy vízszerelőtől, hogy így valóban a szerelési díjakat fizessük meg, és ne a kiszállás legyen az ár döntő része.

A vízszerelés árakat általában bruttó árakon határozzák meg a szakik árlistáikon. Mindig közlik a kiszállás díját, ami délután és sürgős, azonnali kiszállás esetén feláras lehet. Vízszerelés kapcsán nem jellemző, hogy óradíjas munka kerül felszámításra, a legtöbb feladat darabáras. Ugyanakkor az itt közölt árakból látszik, hogy akár egy WC-tartály cseréje vagy egy zuhanypanel felszerelése is különböző árazást kaphat a beszerelésre kerülő szaniter típusa szerint.
Bizonyos vízszerelők csak általánosságban adnak meg listaárakat - ilyenkor jó, ha az árajánlat kérésben precízen meghatározzuk, hogy nekünk mire van szükségünk, mi az elképzelésünk, mert lehet, hogy 10-20,000 Ft-tal magasabb vagy alacsonyabb árat fogunk végül kapni.

A mosógép bekötésének lépései

 • Először is, a mosógép bekötésekor fontos, hogy az ideiglenes szállító csavarokat eltávolítsuk, mielőtt a készüléket a helyére mozgatjuk. A szállító csavarokat a gyártók azért helyezik el, hogy a szállítás során a gép belső alkatrészei ne sérüljenek meg.
 • A bekötés előtt ellenőrizni kell a vízkiállásokat, hogy biztosítsuk a megfelelő vízvételezési lehetőséget a gép számára. A mosógéphez flexibilis bekötőcső szükséges, amit a vízellátó rendszerhez kell csatlakoztatni. A töltőcső csatlakoztatásánál figyeljünk arra, hogy a csatlakozások jól rögzítettek-e, hogy elkerüljük a későbbi szivárgásokat.
 • Ezután a vízelvezető csövet is csatlakoztatni kell a megfelelő szennyvíz elvezető kiálláshoz. Ha nincs ilyen kiállás, akkor a mosógép vízelvezető csövének a végét a mosdóba vagy a kádba is elvezethetjük. Ennek persze van némi kockázata, mert ha elfelejtjük behelyezni a csövet a mosás megkezdésekor, könnyen eláztathatjuk az egész fürdőszobát vagy az egész lakást. Fontos, hogy a cső végét megfelelő magasságban rögzítsük, hogy a mosógép vizét ne szívja vissza a mosási ciklus közben - erre általában ábrákkal hívják fel a figyelmet a mosógép kézikönyvében.
 • Végül a mosógép elektromos hálózatra történő csatlakoztatása következik. Fontos, hogy ez a művelet a megfelelő villanyszerelési előírásoknak megfelelően történjen.
 • Ezt követően a mosógép beüzemelése megtörténhet. Ha bármilyen problémát tapasztalunk, vagy a bekötés nehézségekbe ütközik, akkor, vízszerelő vagy villanyszerelő szakember segítségét érdemes kérni, vagy akár háztartási gép szerviz szakembert is hívhatunk.

Érdemes szakembert hívni a mosógép bekötéshez, aki nagy gyakorlattal végzi el a szükséges bekötési lépéseket. A képen egy mosógép szerelő látható munka közben, amint a konyhapultba rögzíti a mosógépet

Mi a megoldás, ha nincsenek vízkiállások a mosógép bekötéséhez?

Ha a fürdőszobában vagy a konyhában nem történt meg a mosógép vízkiálllásának kialakítása korábban, akkor két lehetőségünk van:

 • A legolcsóbb megoldás: A mosógép bekötéshez áramra, hidegvízre és a lefolyócső elvezetésére van szükség. A lakás felmérését követően valamelyik vizes helyiségben minden bizonnyal megoldható lesz a mosdó vagy momsogató környékén egy utólag kialakított külső csappal - vagy akár a meglévő csapra történő rákötéssel - vizet vételezni. Ugyanitt a mosdóba, a WC-be vagy a mosogatóba be lehet lógatni a mosógép vízelvezető csövének a végét a mosás időtartamára. Egy konnektort kell találnunk a környéken, hogy a mosógép áramot kapjon.
 • A szakszerű megoldás: Víz- és villanyszerelő szakemberek segítségével a meglévő rendszer felmérését követően a szakikkal közösen érdemes meghatározni ,hogy hol a legkönnyebb és legpraktikusabb új konnektort és vízkiállást kialakítani a fürdőszobában vagy a konyhában. Ezek elkészítése során érdemes figyelembe venni, hogy esetleg a klíma vízelvezetése vagy a mosogatógép bekötése tervben van-e, vagy megtörténhet-e a mosógép kiállásainak elkészítésével egy időben, ami jelentősen csökkentheti a költségeinket.

Érdemes ilyen esetben szakemberrel egyeztetni - már a tervezés szakaszában!

Milyen mosógépet érdemes választani?

A mosógép választása számos tényezőtől függ, így érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen típusú és milyen funkciókkal rendelkező mosógépet szeretnénk vásárolni. Itt vannak néhány tipp és ajánlás, amiket érdemes megfontolni:

 • Üzemeltetési költségek: A mosógép üzemeltetése három állandó elemre épül: víz, áram és mosószer. Érdemes olyan mosógépet választani, amely energiatakarékos és víztakarékos, mert ezek a típusok hosszú távon kevesebb pénzbe kerülnek.
 • Funkciók: A mosógépek számos funkcióval rendelkezhetnek, például különböző mosási programokkal, késleltetett indítással, gyorsmosással, gőzfunkcióval stb. Érdemes olyan mosógépet választani, amelynek a funkciói megfelelnek az igényeinknek.
 • Méret: A mosógépek különböző méretűek lehetnek, és a választásnál figyelembe kell venni, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a mosógép számára. Fontos, hogy a mosógép kényelmesen elférjen a kiválasztott helyen.
 • Mosási kapacitás: A mosógépek mosási kapacitása eltérő lehet, és érdemes olyan mosógépet választani, amelynek a kapacitása megfelel az igényeinknek. Ha nagyobb család vagyunk, akkor érdemes nagyobb kapacitású mosógépet választani.
 • Ár: A mosógépek ára eltérő lehet, és érdemes olyan mosógépet választani, amelynek az ára megfelel a költségvetésünknek. Azonban fontos, hogy ne csak az ár alapján válasszunk, hanem figyelembe vegyük a mosógép minőségét és a funkcióit is.
  Kis lakásba érdemes lehet felültöltős mosógépet választani. A felültöltős mosógépek kisebbek és keskenyebbek, mint az elöltöltős mosógépek, így kisebb helyen elférnek, ráadásul könnyebben hozzáférhetőek is. Emellett általában olcsóbbak is, mint a nagyobb elöltöltős mosógépek.

Mosógép választása kis lakásba: a gyerek is könnyen hozzáfér és szívesen segít a mosásban

Hogyan kell karbantartani a mosógépet?

A mosógép szakszerű és rendszeres karbantartása nagyban hozzájárul, hogy a gép hosszú élettartamú legyen és mindig hatékonyan működjön. Időszakosan érdemes elvégezni a következő műveleteket, melyek nem befolyásolják a gép garanciáját, viszont meghosszabbíthatják a mosógép élettartamát. Ráadásul garantálják azt is, hogy a ruhák mindig frissen és illatosan kerüljenek ki a gépből:

 • Tisztítás: A mosógép tisztítása rendkívül fontos ahhoz, hogy a gép hatékonyan működjön. A mosógép belsejét és a külső részeket is rendszeresen tisztítani kell. A mosógép tisztításához használhatunk ecetet vagy speciális mosógép tisztítószert.
 • Szűrők tisztítása: A mosógép szűrőit rendszeresen pucolni kell, hogy a gép hatékonyan működjön. A szűrők eltávolítják a ruhákból a gépbe kerülő szennyeződéseket és a szöszöket a mosás során. A mosógép szűrőit havonta legalább egyszer tisztítani kell.
 • Mosószer tartály tisztítása: A mosógép mosószer-tartályát is rendszeresen tisztítani kell, hogy a gép hatékonyan működjön. A mosószer-tartályban gyakran lerakódik mosószer és szennyeződés, amelyek gátolják a mosógép hatékony működését.
 • Ajtógumi tisztítása: A mosógép ajtógumiját is érdemes karbantartan. Az ajtógumi gyakran szennyeződik és eldugulhat, aami nem csak esztétikai problémát jelent, de a penésznek is táptalajt adhat, valamint idővel akár a gumi szigetelési képességeit is ronthatja.
 • Rendszeres karbantartás: A mosógép rendszeres karbantartása rendkívül fontos ahhoz, hogy a gép hosszú élettartamú legyen és hatékonyan működjön. A mosógép karbantartásához érdemes szakember segítségét kérni, aki elvégzi a szükséges karbantartási munkákat. Bár aapvetően nem szervízigényesek a mosógépek, amennyiben megváltozik a gép hangja működés közben, vagy bármilyen szivárgást tapasztalunk, esetleg elkezd bebüdösödni, nem megfelelő hatékonysággal mos vagy centrifugál, akkor érdemes már a tünetek első észlelésekor konzultálni szerelővel, és megakadályozni a nagyobb meghibásodást!

Okos megoldás - szakértő segítség a mosógép bekötéshez

A mosógép és mosogatógép beszerelése bár komplex feladatnak tűnhet, de a megfelelő előkészületekkel és szakemberek segítségével zökkenőmentesen elvégezhető. Ha bármilyen kétséged van a bekötési folyamat során, mindig kérj szakértői segítsége!

Ha nem állnak rendelkezésre a megfelelő kiállások, és nem tudod eldönteni, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában lenne-e egyszerűbb a mosógép elhelyezése, akkor még a készülék beszerzése előtt kérj szakértői véleményt és árajánlatot!

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!