tető bontás árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a tető bontás árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 50 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Holló Attila

Tetőfedő

Bádogos

- Tetőjavítás, KIS MUNKÁK IS ! - Cserép, pala, zsindely és lapos tető. - Kúpcserepek kikenése, törött lécek cseréje. - Csatorna, lefolyó javítás és csere. - Szegélyek, ablakpárkányok, hajlatok helyszíni méretre gyártása és szerelése. - Beázások megszüntetése. - Eresz alj, orom deszka festése és cseréje. - Oromdeszka lefedése színes alumínium lemezzel, hogy soha NE keljen festeni. 35 éves szakmai tapasztalattal. Hívjon bizalommal !
Bővebben
Budapest - XV. kerület
Tanácsadó
Minősített jószaki
212 megbízás
101 vélemény
Fogadok munkát
Pivó Gyula

Tetőfedő

Bádogos

Kis munkákat is elvállalok !.--------. FiGYELEM !!!!.. A tudomásomra jutott , hogy az én nevemmel visszaélve munkákat vállal valaki. Ezért én : - privát számról nem telefonálok. - a munkát mindig kizárolag én nézem és magam is csinálom meg !. - kérésre szívesen igazolom magam személyi igazolvánnyal. Köszönöm !.
Bővebben
Budapest - XVIII. kerület
Tanácsadó
Minősített jószaki
417 megbízás
207 vélemény
Fogadok munkát
Bálint Bertalan

Ács

Tetőfedő

Bádogos

30 éve dolgozom a szakmában.Nincs káros szenvedélyem. Vállalok új szerkezet építést,átrakást,javítást. Akár azonnali kezdéssel.Nyugdíjasoknak kedvezmény.
Bővebben
Budapest - XIX. kerület
Minősített jószaki
60 megbízás
28 vélemény
Fogadok munkát
Marcell Kiss

Ács

Tetőfedő

Több éve jól működő ács vállalkozást folytatok, rendszeresen keresnek ügyfeleim, munkámmal meg vannak elégedve. tevékenységem: - tető javítás - tető fedés - előtetők - kocsibeállók Továbbá: - csatorna tisztítás - elő tető - kocsi beálló - szaletlik - pergolák
Bővebben
Dunakeszi
Jószaki
36 megbízás
7 vélemény
1 válasz
19 fotó

A tetőbontás ára a bontás mértékétől függ: a cserép leszedése 1 750 Ft/nm ártól indul, az alatta levő lécezés visszabontása akár 300 Ft/nm áron is elérhető. Ha a tetőszerkezet is bontásra kerül, 27 500 Ft/nm árral számoljunk. Ebben sokszor még nincs benne a hulladékkezelés, állványozás. Kéménybontás kb.18 000 Ft/db, ereszalj, csatornabontás kb.800-1000 Ft/m.

A tetőbontásról röviden

A tető elbontása általában akkor válik szükségessé, ha az épület meglévő tetőszerkezete erősen károsodott vagy elavult, és már nem képes megfelelő védelmet nyújtani az épület számára (komolyabb beázások, elégtelen hőszigetelés stb.). Bontásra adhat okot a tetőfólia menthetetlen/javíthatatlan mértékű sérülése, tetőcserepek nagy mértékű törése vagy a tetőszerkezet elemeinek sérülése, elmozdulása. Amikor a tetőzet rossz állapotba kerül, jellemzően fokozatosan csökkenni kezd a ház hőszigetelése és esztétikai megjelenése, ami a kényelmet és az ingatlan értékét is ronthatja.
A tetőbontás folyamata komplex, és időigényes munka lehet, attól függően, hogy mekkora területet érint és milyen mértékű a tervezett bontás (csak cserepeket kell cserélni, vagy komplett tetőhéjazatot, esetleg a teljes ácsszerkezet cserére kerül). A tetőbontás általában több napot, sőt akár heteket is igénybe vehet - érdemes kedvező időjárási körülmények közé időzíteni.

🧑‍🔧 Cseréptető vagy zsindely? Esetleg modern korcolt tetőlemez a terv? Ha gyorsan szeretnél hozzávetőleges árat kalkulálni saját tetőfedés projektedhez, próbáld ki a JóSzaki árkalkulátorát a következő linkekre kattintva: Tetőfedés árkalkulátor

Tetőbontás árak

Tetőbontás árak (bruttó nm-árak) Minimum ár Átlagár Maximum ár
Régi cserép leszedése 1750 2000 2500
Régi lécezés leszedése 330 450 600
Régi tetőszerkezet bontása 27500 30000 32000
Régi csatorna leszedése lefolyókkal együtt (/m) 800 980 1250
Ereszalj bontás 1000 1200 1350
Kémény bontás tetősíkig (/db) 18000 20000 22000

Hogyan értelmezzük a tetőbontás árakat?

A JóSzaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Fontos megjegyezni:

 • ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók ÁFA-fizetők-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. A tetőfedők jellemzően nettó árakat adnak meg. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!

 • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.

 • Egy feladat, többféle ár: Egy adott tetőfedéshez kapcsolódó feladatot a szakik többféleképpen választhatnak szét árkategóriákra: Vannak tető készítő szekemberek, akik akülön árat adnak meg a tető fóliázásra, tetőlécezésre, ellenlécezésre, gerinclécezésre stb., de van, aki “gyszerű” vagy “bonyolult” tetőszerkezet építésként nevezi meg tevékenységét, vagy “tetőkészítés kompletten” tünteti fel az árait. Mindig tisztázzuk, hogy a számunkra ismeretlen fogalmak mit takarnak! Az áradatok között a teljesség igényével szerettük volna megmutatni, hogy a piacon melyek a legelterjedtebb árkategóriák.

 • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő. A tetőfedésre tipikusan anyagár nélküli árakat adnak meg az ácsok és tetőfedők. Mindig érdemes tisztázni, hogy az adott munka kivitelezéséhez milyen anyagokra és mekkora anyagmennyiségre lesz szükség, mivel ez a végleges ár jelentős hányadát teheti ki.

 • Általában a tetőfedők és az ácsok komplett munkafolyamatokban gondolkodnak. A legtöbbször a projekt egészét nézik, és a szükséges idő- és munkaerő szerint árazzák a teljes folyamatot. Árajánlat előtt mindig szükség van helyszíni felmérésre: csak így derülhet ki, hogy pontosan milyen lépések, mennyi idő szükséges a munka kivitelezéséhez.

🧑‍🔧 Tudtad? A JóSzaki-n már készíthetsz előzetes költségkalkulációt magadnak! Csak 3 kattintás, és már mutatjuk is, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül a saját tető ápítési vagy tetőcsere elképzelésed! Választhatsz zsindelyezést, klasszikus cserépfedést vagy modern tetőlemez fedést is! Próbáld ki most a JóSzaki Tetőfedés árkalkulátorát!

 • Bár a tetőfedési munkákat általában jó előre tervezik a megrendelők, egy-egy javítás vagy pótlás fontos és sürgős lehet. Az ilyen típusú munkák arányaiban magasabb költséggel járnak, mivel a szaki valószínűleg magasabb kiszállási díjat (kb. 30-35,000 Ft-ot) fog felszámolni az anyag- és munkadíjon felül.

💡TUDTAD? A szakik kínálnak tetőszervíz szolgáltatást is, ami a tető éves rendes karbantartását jelenti. Egy átalánydíjért cserébe a tetőfedők évente ellenőrzik a tető állapotát és elvégzik a szükséges megelőző karbantartásokat, apró javításokat, hogy soha ne okozzon bosszúságot a tető!

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelemezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy klasszikus cserépfedésre érkezik 1,800 Ft-os vagy 6,000 Ft-os négyzetméter áron kalkulált árajánlat is. Ezek reális árkülönbségek! Nézzünk a számok mögé, derítsük ki, mi okozza a különbséget! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.

🧑‍🔧 Ebben segít a JóSzaki! Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egy-egy fogós szakmai kérdés kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

Mire készüljünk fel tetőbontás előtt?

A tetőbontás előtt számos előkészület szükséges. Itt vannak néhány fontos lépés:

 • Felmérés: Először is, tetőfedő szakembereknek fel kell mérniük az épület tetőszerkezetét, hogy megértsék annak állapotát és meghatározzák a szükséges munkálatokat.
 • Biztonsági intézkedések: A tetőbontás veszélyes munka, ezért fontos, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozzanak a munka megkezdése előtt. Ez magában foglalhatja a ház körüli terület lezárását, állványozást, illetve további területi és személyi védőfelszerelések használatát, például sisakot, védőszemüveget, védőruházatot és biztonsági köteleket.
 • Engedélyek és engedélyek beszerzése: A tetőbontás előtt lehet, hogy szükség van engedélyekre vagy be kell jelenteni azt a bontás előtt. Ez függ az adott helyi szabályozásoktól és előírásoktól - érdemes időben tájékozódni.
 • Hulladékkezelés: A tetőbontás során keletkező hulladékot megfelelően kell kezelni és eltávolítani. Ez magában foglalhatja konténer rendelését, illetve a tetőfedők maguk is gondoskodhatnak a hulladék újrahasznosításáról . Fontos, hogy a hulladékkezelési előírásokat betartsák a környezetvédelem és a törvényi előírások érdekében.
 • Munkaterület előkészítése: A tetőbontás előtt a munkaterületet elő kell készíteni. Egyrészt a környező terület védelemre szorul, másrészt úgy kell felkészíteni a bontás során az épületet, hogy bármikor egy nagyobb esőzés se tehessen kárt az épületben tárolt berendezésekben.

Fontos megjegyezni, hogy a tetőbontás szakértelmet és tapasztalatot igényel, ezért ajánlott szakemberekre bízni a munkát. Ők segítenek az előkészületek pontos meghatározásában és a folyamat zavartalan lebonyolításában.

Milyen engedélyekre van szükség tetőbontáshoz?

A tetőbontáshoz általában nem szükséges építési engedély, kivéve, ha az épület védett vagy műemléki jellegű területen található. Ebben az esetben az építési hatóságtól kell engedélyt kérni a tetőbontáshoz. A tetőbontáshoz szükséges engedélyek kiegészülhetnek helyi szabályozásoknak megfelelő elvárásokkal: sokszor egy-egy település saját településképi arculati kézikönyvvel rendelkezik, amiben a tetők kinézetét is meghatározzák, és amitől eltérni nem lehet.

Általános szabály, hogy amennyiben a tetőbontás után (legyen az csak a héjazat bontása vagy akár a teljes szerkezet cseréje) a teljes tetőt ugyanolyanra építik vissza, amilyen volt, akkor sem egyszerű bejelentésre, sem építési engedélyre nincs szükség a bontáshoz. De ha a bontás célja egy teljesen új típusú (más magasságú, formájú) tető megépítése, akkor bővítésről beszélünk, ami lakóház esetén egyszerű bejelentéshez kötött, egyéb épületek esetében pedig építési engedély köteles.

Ha elmulasztottuk az engedélyek beszerzését, pedig szükség lett volna rá, akkor a 245/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet szerinti bírságokra számíthatunk.

További kapcsolódó tetőfedés árak

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!