lapostető szigetelése árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a lapostető szigetelése árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 2500 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Szabó Zsolt

Hang-, tető-, hőszigetelés

Generálkivitelezés

Betonozás

Üdvözlök mindenkit. KÉREM OLVASSÁK EL MEGKERESÉS ELŐTT! Mi egy 7éve együtt dolgozó 6fős 100százalékig MAGYAR szakemberekből álló csapat vagyunk. Vállalkozásunkat 5éve kezdtük .Ez alatt az idő alatt számtalan referenciát szereztünk.Leinformálható szinten. Előleg és előfinanszírozás nélkül dolgozunk.Számlaképesen. 5éve egyéni vállalkozással kezdtük ami azóta is üzemel,illetve a tavalyi évben elapítottunk egy kft-t figyelembe véve a magánszemélyes megrendelőimet jelenleg alanyi adómentes számlát tudok adni a munkámról,így nem kell áfát fizetniük. Nálunk munkakezdésnél a szakmunkásbizonyítványok felmutatása nem okoz gondot mint sok konkurens vállalkozónál. Csapatom felépítése: 2 kőműves,1 ács,1 lakatos-heggesztő,1festő,2segédmunkás. Fő tevékenységeink: -Szerkezetkész épületek építése. (Szilárd ill. könnyű szerkezetből) -Homlokzati hőszigetelés. -Kerítés és támfal építés. -Térkövezés. -Térbetonozás. -Faszerkezetek építése. -Tető héjazat csere. -Lapostetők szigetelése gv lemezzel. -Kerítések,stablondeszkák festése. -Egyéb kőműves munkák... Kiszállási díjjam Pest megyében 5000ft.Szolnok megyében 5000ft.Hajdúbihar megyében 5000ft.Békés megyében 5000ft.Dunántúlon 10 000ft.Kiszállási díjjat helyszíni megállapodás esetén nem kérek,amennyiben utólagos árajánlat szükséges és elfogadják, abban az esetben a munkadíjjból levonódik.Esetlegesen van lehetőség helyszíni felmérés előtt egy hozzávetőleges árajánlatra email-ben amennyiben tudnak képeket csatolni és méreteket.Árajánlat készítés ingyenes. Hívjon bizalommal, a hét minden napján 08:00-20.00ig. Szabó Zsolt Kérem kizárólag komoly szándékkal keressenek. És annak tudatában hogy nem ingyen vagy mégolcsóbban dolgozunk. Nem sorolom magunkat a drága kategóriába.De viszont nem szeretnék versengeni a 150 000ft-ért mindent is megcsinálunk,mindenhez is értünk,30év garancia bízzon bennünk konkurens csapatokkal. Nálunk a segédmunkások is szakmával rendelkező emberek. Eddigi tapasztalatom hogy a konkurencia a 7000ft-os 6-8osztályos embereivel a munkák 70százalék-át elvállalja aztán keresnek minket hogy mit tudunk ebből kihozni? Az ilyen jellegű megkereséseket ha egy mód van rá ne nálam kezdeményezzék. Ha olcsót szeretne nem lesz jó,ha jót szeretne nem olcsó ,de ha 2szer kell megcsináltatni jó akkor sem lesz,de viszont úgy már nagyon drága. Úgy gondolom elég garancia az bárkinek is hogy a munkámért kizárólag utólag kérek pénzt,csak átvett munkáért várom el a fizetést. Köszönöm hogy elolvasta.
Bővebben
Vecsés

lapostető szigetelése

6 300 Ft - 7 700 Ft / ㎡

55 megbízás
17 vélemény
93 fotó
Fogadok munkát
Kilin István

Hang-, tető-, hőszigetelés

Bádogos

Gipszkarton szerelés

Megbízható és rugalmas vagyok. Igényes a munkámra.Rengeteg referencia munkával tudom bizonyítani. Hívjon bizalommal. ‼TETŐFEDÉS‼BÁDOGOZÁS‼HŐSZIGETELÉS‼KÉMÉNYSZERVÍZ‼ ‼Pala,csereptetők átfedése bármilyen anyaggal.‼🏡 ‼Bádogos munkák.‼ ‼Külső homlokzat festés, szigetelés.‼ ‼Kéményszervíz.‼ ‼közel 30 éves tapasztalattal‼ ‼‼‼GARANCIÁVAL!!‼‼‼ ‼Gyors,precíz munka.‼ ‼‼‼RENGETEG REFERENCIÁVAL‼‼‼ ‼‼INGYENES FELMÉRÉS‼‼ ●Kiszállási díj nélkül az ország egész területén!!● [email protected]
Bővebben
Tapolca

lapostető szigetelése

7 000 Ft / ㎡

19 megbízás
3 vélemény
1 válasz
82 fotó
Fogadok munkát
Gábor Demeter

Tetőfedő

Bádogos

Ács

Tetőfedés, tetőfelújítás, palatető felújítás, bádogozás Csapatunk már több, mint 10 év szakmai múlttal rendelkezik a tetőfedés, tetőfelújítás és bádogozás területén. Vállaljuk családi házak, társasházak, nyaralók, raktárak, tetőfedését, bádogos munkáinak elvégzését. Megbízható csapatunk a megoldásokat alkalmazza annak érdekében, hogy a legjobb minőséget tudjuk nyújtani Ügyfeleink számára. ➡ Keressen minket telefonon vagy emailben és kérjen díjmentes árajánlatot! 06202490467 [email protected]
Bővebben
Debrecen
Jószaki

lapostető szigetelése

9 000 Ft - 15 000 Ft / ㎡

7 megbízás
5 vélemény
3 válasz
25 fotó
Fogadok munkát
Istvan Gábor

Tetőfedő

Bádogos

Ács

Gyors és minőségi kivitelezest végzünk Rengeteg Ferencia val és 10 év garanciát vállalunk számla képesek vagyunk mindentipusu lemez es cserep vagy Ács munkát akár kicsi vagy nagyob munkáról van szó ingyenes kiszalas és felmeres bárhol az országban forduljanak bizalommal félek előre is köszönöm Gabor István
Bővebben
Budapest - V. kerület

lapostető szigetelése

7 000 Ft / ㎡

Mennyibe kerül a lapostető szigetelés?

A lapostető szigetelés ára speciális páratechnikai lemezzel átlag 9,000 Ft/négyzetméter, de a legtöbb árajánlat 7,600 Ft és 11,750 Ft közé esik. Viszonyításképp: a tetőszigetelés egy rétegben kb. 5,000 Ft/nm, de egy 10 cm-es PIR táblás szigetelés ára, zárt cellás keménytáblákból 10,000 és 14,000 Ft között várható.

Tipikus lapostető szigetelés árak: anyag- és munkadíj összesen

Lapostető szigetelés ár

Lapostető vízszigetelés költségei

A lapostetőn sajnos sokkal könnyebben megáll a víz, lejtését mesterségesen, a szigeteléssel egy időben szokták megképezni, de esése közel sem azonos a hagyományos nyeregtetőkkel (kb. 2-3°-os). A vízszigetelésre a bitumen mellett különböző szintetikus fóliák (PVC, FPO (flexibilis poliolefin) és EVA / EBA), gyanták, bevonatok, PVC anyagok és más membránok használatosak.
Mivel lapostető esetén a ház vízszigetelése a legfontosabb, így cikkünkben részletesen kielemezzük a két legnépszerűbb vízszigetelés: a bitumenes és PVC vízszigetelési rendszerek költségeit.

A lapostető vízszigetelésére alkalmas anyagok? Bitumenes lemez, PVC lemezek, fóliák, kenhető szigetelőanyagok és vízzáró membránok

Lapostető hőszigetelés költségei

A lapostető hőszigetelésének több módja is létezik, amelyek közül a választás függ a tető típusától, a tervezett terheléstől, és a tető jelenlegi állapotától. A lapostetők lehetnek nem járhatóak, járhatóak, vagy zöldtetők, és mindegyiknek megvan a saját szigetelési igénye.

A lapostetők szigetelésének két fő típusa az egyenes és a fordított rétegrendű szigetelés. Az egyenes rétegrendű szigetelésnél az esővíz elleni réteg van legfelül, aminek köszönhetően a hőszigetelés is védve van a csapadéktól. A fordított rétegrendű szigetelésnél a hőszigetelés található legfelül és alatta van a vízszigetelés. Mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A lapostető hőszigeteléshez használt anyagok között szerepel a poliuretán hab (PUR-hab), a kőzetgyapot, a polisztirol (EPS, XPS). A poliuretán hab szigetelés előnyei között szerepel a magas hőszigetelési érték, a gyors és egyszerű alkalmazás, és a hosszú élettartam. A kőzetgyapot szigetelés javítja az épület akusztikai komfortját, és növeli a tűzbiztonságot.

A lapostető hőszigetelésére alkalmas anyagok: kőzetgyapot, XPS, PIR lemezek vagy szórt purhab szigetelés

A lapostető utólagos hőszigetelése is lehetséges, és kifejezetten ajánlott minden ingatlantulajdonos számára, mivel a lapostető szigetelés modernizálásával nem csak rengeteg pénzt spórolhat meg, de növelheti az épület értékét, és ideálisabb lakó-, vagy munkakörülményeket biztosíthat.

Amennyiben hőszigetelést szeretnénk lapostetőnkre, akkor 20-25 cm-es szigeteléssel érdemes számolnunk, de a pontos vastagság függ a használt szigetelőanyag hővezetési tényezőjétől is. A jelenlegi előírások szerint a lapostetők esetében az U-értéknek, vagyis a hőátbocsátási tényezőnek 0,17 W/m²K vagy alacsonyabbnak kell lennie.

 • Gondolkodhatunk szórt purhab szigetelésben, vagy táblás szigetelésben - utóbbiakból más sok cég gyárt kifejezetten lapostető szigetelésre való, járható anyagokat is:
 • Kőzetgyapot: A Rockwool különösen híres direkt lapostetőre tervezett kőzetgyapot szigeteléseiről. Ezek négyzetméter ára vastagságtól függően 4-15,000 Ft közé tehető.
 • XPS: Az XPS habokat gyakran használják lapostetők hőszigetelésére, mivel jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek és ellenállnak a nedvességnek. Vastagsága 2-20 cm, ára 5 cm esetén bruttó 2-3,000 Ft/m2, 10-12 cm esetén kb. Bruttó 5-6,000 Ft/m2, 15-20 cm esetén bruttó 9-13,000 Ft/m2
 • Bauder PIR MF: Ez egy lapostető hőszigetelő tábla, amely kétoldali ásványpapír/alu kasírozással készül, és kiváló hőszigetelési értékekkel rendelkezik. Ára: 5-10,000 Ft/m2 (1-16 cm vastagságban kapható, minél vastagabb az anyag, annál magasabb a négyzetméter ár)

A lapostető hőszigetelésére használt tipikus hőszigetelő anyagok bruttó négyzetméter ára: kőzetgyapot, purhab, XPS, PIR szigtelés

🧑‍🔧 Cseréptető vagy zsindely? Esetleg modern korcolt tetőlemez a terv? Ha gyorsan szeretnél hozzávetőleges árat kalkulálni saját tetőfedés projektedhez, próbáld ki a JóSzaki árkalkulátorát a következő linkekre kattintva: Tetőfedés árkalkulátor

A lapostető szigetelés munkadíja

Tétel Ártartomány (bruttó ár/nm)
Lapostető javítás, szigetelés 7,800 - 9,500 Ft
Rezsióradíj /óra/fő (pl. kavics terhelés,
járólap lerakás, bontás stb.)
10,200 - 15,200 Ft
Felmérés 30,000 - 39,000 Ft

A lapostető javítás munkadíja kb. 8-10,000 Ft négyzetméterenként, a szigetelő szakik óradíja 10-15,000 Ft

Általában a tetőfedők és az ácsok komplett munkafolyamatokban gondolkodnak. A legtöbbször a projekt egészét nézik, és a szükséges idő- és munkaerő szerint árazzák a teljes folyamatot. Árajánlat előtt mindig szükség van helyszíni felmérésre: csak így derülhet ki, hogy pontosan milyen lépések, mennyi idő szükséges a munka kivitelezéséhez.

🧑‍🔧 Tudtad? A JóSzaki-n már készíthetsz előzetes költségkalkulációt magadnak! Csak 3 kattintás, és már mutatjuk is, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül a saját tető ápítési vagy tetőcsere elképzelésed! Választhatsz zsindelyezést, klasszikus cserépfedést vagy modern tetőlemez fedést is! Próbáld ki most a JóSzaki Tetőfedés árkalkulátorát!

Bár a tetőfedési munkákat általában jó előre tervezik a megrendelők, egy-egy javítás vagy pótlás fontos és sürgős lehet. Az ilyen típusú munkák arányaiban magasabb költséggel járnak, mivel a szaki valószínűleg magasabb kiszállási díjat (kb. 30-35,000 Ft-ot) fog felszámolni az anyag- és munkadíjon felül.

💡TUDTAD? A szakik kínálnak tetőszervíz szolgáltatást is, ami a tető éves rendes karbantartását jelenti. Egy átalánydíjért cserébe a tetőfedők évente ellenőrzik a tető állapotát és elvégzik a szükséges megelőző karbantartásokat, apró javításokat, hogy soha ne okozzon bosszúságot a tető!

A JóSzakin közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Bitumenes lapostető szigetelés árak (anyag- és munkadíj, Ft/m2)

Tétel Ártartomány (bruttó ár/nm)
Lapostető vízszigetelés bitumenes nehézlemezzel két rétegben, kellősítve 4,000 - 6,200 Ft
Lapostető szigetelés speciális páratechnikai lemezzel 10,400 - 14,400 Ft
Egyrétegű lapostető szigetelés felújítás
(páraszellőzés, bádogos munkák)
6,400 - 16,200 Ft
Kétrétegű bitumenes lapostető szigetelés felújítás
(filcalátét, palaőrlemény, páraszellőzés, bádogos munkák)
10,200 - 16,100 Ft
Kétrétegű bitumenes lapostető szigetelés 10 cm EPS-sel
(filcalátét, palaőrlemény, páraszellőzés, bádogos munkák)
7,900 - 15,200 Ft

Bitumenes vízszigetelés ára

Bitumenes lemezek

Bitumenes lemezek számos fajtája létezik, amelyek különböző alkalmazásokra és igényekre szolgálnak. A bitumenes lemezeket gyakran használják lapostetők, teraszok, pincék és zöldtetők szigetelésére, valamint mélyépítmények szigetelésére.

A bitumenes lemezek anyagára Ft/négyzetméterben meghatározva

Oxidált bitumenes lemez árlista

Az egyik leggyakrabban használt bitumenes lemez az oxidált bitumenes lemez, amely üvegfátyol hordozón van, és finomhomok hintéssel van ellátva a felső felületén.
Az oxidált bitumenes lemezek négyzetméter ára bruttó 1,000-1,400 Ft között alakul.

APP modifikált bitumenes lemez ára

A modifikált bitumenes lemezek között található az APP modifikált bitumenes lemez (attaktikus polipropilén), amely jó öregedésállósággal rendelkezik, könnyen bedolgozható, rugalmas bitumen. Téli és nyári időjárás esetén is ideálisan alkalmazható, mivel a melegben sem lágyul fel.
Az APP-modifikált bitumenes szigetelő anyagok ára már 1,200 Ft-tól is elérhetőek négyzetméterenként.

Modifikált bitumenes lemezek ára

Egy másik fajta a SBS-modifikált bitumenes lemez, amely szintén üvegszövet hordozón van, és finomhomok hintéssel van ellátva a felső felületén. Az APP-s keveréknél jóval lágyabb, elasztikusabb bitumenes lemez. Kiváló öregedésállósági tulajdonságokkal rendelkezik – téli szigetelési feladatokhoz kiválóan alkalmazható, miután a hidegben sem veszíti el rugalmasságát. Kimondottan ajánlott többrétegű lapostető szigetelések alsó, vagy közbenső rétegéhez
Az SBS-modifikált bitumenes lemezek ára már inkább 2,300-3,200 Ft között mozog négyzetméterenként.

Bitumenes szigetelés további anyagköltségei

Kellősítő anyagok ára

A bitumenes lemezeket csakis sima, száraz, tiszta és egy bitumenes alapozóval kellősített felületre lehet fektetni, miközben betartják a bitumenes vízszigetelő technológiát.
Kellősítő anyagok, oldószeres alapozók beszerzésére szükség lehet. Ezek kb. bruttó 1,500-3,000 Ft/liter áron kaphatóak.

Az anyagszükséglet általában fél liter alatt van négyzetméterenként, így egy 100 nm-es tető kellősítéséhez 75-150,000 Ft-os költséggel számolhatunk. Ez az ár vetekszik egy egyszerűbb bitumenes lemez négyzetméter árával, így semmiképp nem elhanyagolható.

UV-védelem

Az SBS modifikált bitumen bevonat nem igényel plusz UV-védelmet, ugyanakkor egyéb bitumenes szigetelésekre szükség lehet plusz latex vagy emulziós bevonat a tartósság növelése érdekében. A kenhető, latex alapú és UV-védelemre kiképzett bitumenemulziók mellett a palaőrlemény bevonat is szavatolja a lemez hosszú élettartamát. Bizonyos feljavított tulajdonságokkal rendelkező, szálerősített, bitumenes vízszigetelő és javító keverékek is tökéletesen ellenáll az UV-sugárzásnak. A lemezalapú bitumenes vízszigetelő anyagok rugalmasabbak és jobb ellenálló képességgel rendelkeznek a hőingadozással és az UV-sugárzás hatásaival szemben, mint a kenhető típusok.
Ezek az anyagok különböző felületeken alkalmazhatóak, beleértve a bitumenes lemezeket, fémlemezeket, palát, kerámia- és betoncserépet, bitumenes zsindelyt, építőipari felületeket, betont, habarcsot, fémet és tetőlemezt, így az anyagok univerzálisan használhatók.
A kenhető UV-bevonatok ára literenként 3,500-5,000 Ft körül mozog, de rendkívül gazdaságosak: akár 3 négyzetméter lefedésére is elegendő egy liter anyag, így négyzetméter-ára: 1,000-1,500 Ft/m2. Bizonyos anyagokat érdemes két rétegben felhordani, ami duplázza az árat.

💡 TIPP: A kavicsréteges rögzítés egyfajta UV-védelmet is biztosít, mivel a kavicsok tökéletesen árnyékolják a szigetelő felületet, így védenek az UV-hatások ellen.

Páratechnikai lemezek

A páratechnikai lemezek, más néven párazáró lemezek, fontos szerepet játszanak a lapostető szigetelésben. Ezek a lemezek segítenek megakadályozni a pára bejutását a szigetelési rétegekbe. A páratechnikai lemezeket gyakran használják régi, páratechnikai problémákkal rendelkező lapostetők vízszigetelésének felújításában, ahol filces vagy perforált páratechnikai szigetelő lemez beépítésével javítják a tető állapotát. A páratechnikai lemezek sokszor speciális tulajdonságokkal kiképzett bitumenes lemezek. Áruk ennek megfelelően az alap bitumenes lemeznél drágább: 2,600-3,500 Ft/m2.

Hogyan kalkuláljunk bitumenes szigetelés árat?

A bitumenes szigetelőanyagok jellemzően tekercsben kaphatóak, 1 méteres szélességben, a legtöbbször 10 méteres hosszúságban. A különböző kellősítő anyagok, alapozók, folyékony szigetelő anyagok, emulziók és gyanta bevonatok vödrös kiszerelésben, általában 5 literes vagy 5 kg-os egységekben kaphatók. Ez biztosítja, hogy ne kelljen jelentős anyagfelesleggel számolni egy-egy beruházás során.
A végső árat a tető nagysága, a tető állapota, a tervezett szigetelés rétegszáma, rétegeinek típusa, és az ennek megfelelő anyagszükséglet, illetve a kivitelezés bonyolultsága fogja meghatározni.

Néhány tipp és mennyiségi norma a kalkulációhoz:

 • Mivel a bitumen csíkokat egymással fedésben kell leteríteni, a lemezigényt 1.18-as szorzóval érdemes kalkulálni.
 • A szigetelő szakemberek általában napidíjban kalkulálnak. De ha építőipari normákra vagyunk kíváncsiak, akkor egy négyzetméter leszigetelését kb. 8,5 perc alatt teljesítik. Így ha ismert a szigetelők óradíja, 0,14-es szorzóval lehet számolni négyzetméterenként.
 • A szigetelést általában egy mester és egy segédmunkás együtt végzi. A tekercset gurítani és igazítani kell, közben az illesztéseknél nyílt lánggal történik az anyag melegítése és összeolvasztása. A segédmunkás részvétele a munkafolyamatban a mester idejének fele: 0,07 óra/m2.

Ez azt jelenti, hogy egy 100 m2-es tetőn egy rétegű bitumen szigetelés elkészítése:

 • 118 nm szigetelő anyagot igényel
 • 14 mesteri munkaórát és
 • 7 segédmunkás munkaórát.

Aktuális árakkal a szorzás könnyen elvégezhető.
Ehhez jön hozzá a további bevonatok, szigetelőrétegek anyagára és munkadíja.

Bitumenes szigetelés fenntartási költségei

A bitumenes szigetelést évente kétszer érdemes ellenőrizni. Házilag is érdemes gondoskodni tisztántartásáról: távolítsuk el a ráhullott faleveleket, hordalékot, biztosítsuk a víz elvezetésére szolgáló berendezések akadélymentes működését. Ha bármilyen anyagfolytonossági hiányt, repedést, hólyagosodást észlelünk a szigetelőanyagok felületén, hívjunk szakembert. A javítást általában helyileg, kisebb bontásokkal el tudják végezni.

PVC lapostető szigetelés ára (anyag- és munkadíj, Ft/m2)

Tétel Ártartomány (bruttó ár/nm)
PVC tetőszigetelés (anyag- és munkadíj) /nm 7,600 - 11,400 Ft
Terhelt PVC tetőszigetelés 1.5 mm 7,000 - 12,100 Ft
Mechanikai rögzítésű PVC tetőszigetelés 1.5 mm 8,900 - 15,900 Ft
Lépésálló polisztirol, PIR, kőzetgyapot XPS hőszigetelések lerakása
(csak munkadíj) egyenes és lejtésképző kialakításban
1,100 - 3,700 Ft

A JóSzakin közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

PVC szigetelőanyag költségek összehasonlítása

A lapostetők PVC szigetelésére számos termék áll rendelkezésre, amelyek különböző tulajdonságokkal és alkalmazási területekkel rendelkeznek.

A lapostető PVC vízszigetelő lemezek anyagára Ft/négyzetméterben meghatározva

Íme néhány példa a PVC szigetelőanyagokra:

 • RHENOFOL (Rhepanol): A RHENOFOL egy szintén PVC alapú szigetelőlemez, amelyet lapostetők szigetelésére használnak. Ára átlagosan bruttó 4,500 Ft/m2.
 • MAPEPLAN: A Mapeplan PVC szigetelőrendszer műanyag lapostető vízszigetelő lemezei és tartozékai megfelelnek minden vonatkozó európai uniós szabványnak, magas minőséget és hosszú távú megbízhatóságot kínálva. Ára átlagosan bruttó 3,500-4,000 Ft/m2.
 • Monarplan: A BMI Group által gyártott Monarplan PVC tetőszigetelő lemezek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, és széles körben alkalmazhatók különböző tetőtípusok esetében. Ára átlagosan bruttó 4,000-6,000 Ft/m2.
 • Multiplan, Wolfin, Cosmofin: A BMI Wolfin almárkájaként megjelenő Cosmofin szigetelő lemezek szintén PVC alapúak és kiválóan alkalmazhatók lapostetők szigetelésére. Ára átlagosan bruttó 4,500-7,000 Ft/m2.
  Ezek a termékek különböző vastagságokban és színekben érhetők el, és a modern lapostetők szigetelésére tervezték őket, figyelembe véve a hő- és páratechnikai mutatókat, valamint a vízzárás biztosítását. Az alkalmazás módja és a szigetelési technológia a projekt specifikációitól függően változhat.

A PVC vízszigetelés ára négyzetméterenként a bitumenes anyagokénál jóval magasabb: 3,500 - 6,200 Ft/m2. A PVC általában a bitumennél nagyobb tekercsekben, 25-30 négyzetméteres egységekben kaphatók, így több lehet a leeső anyag a szabásoknál.

PVC szigetelés karbantartási költségei

A PVC szigetelés az egyik legjobb szigetelése a lapostetőknek. Rendkívül tartós és ellenálló, könnyen felveszi a tető mozgásait, így nem reped, nem szakad. A nedvesség nem árt a felületének, így a tetőn megálló víz kevésbé károsítja, mint a bitument. Mégis érdemes évente egyszer-kétszer ellenőrizni állapotát, és ha bárhol sérülést fedezünk fel rajta, hívjunk mihamarabb szakembert a javításához. A PVC nagyon jól javítható helyileg, kisebb darabok cseréjével vagy pótlásával.

Kenhető lapostető szigetelés két rétegben

A lapostetők vízszigetelésére számos kenhető anyag áll rendelkezésre, amelyek között megtalálhatók a poliuretán és akril alapú termékek, valamint a hagyományos bitumenes alapú szigetelőanyagok is. Néhány kenhető lapostető szigetelés ára:

 • Kenhető vízszigetelő habarcs: Ez a termék egy rugalmas, folyékony fólia, amely bel- és kültéri használatra is alkalmas.
 • Polieuratán alapú kenhető szigetelőanyagok: A polieuratán alapú szigetelőanyagok, mint például a Sikalastic-614, hidegen feldolgozhatóak és nagy ellenállóképességűek. Alkalmazhatóak lapos- és magastetők vízszigetelésére, új szerkezetek szigetelésére és meglévő szigetelések utólagos felújítására.
 • Akril alapú kenhető szigetelőanyagok: Az akril alapú szigetelőanyagok szintén használhatóak lapostetők vízszigetelésére. Ezek az anyagok gyorsan és könnyen felhordhatók az adott felületre.
 • Cementkötésű, kenhető vízszigetelő anyagok: A cement kötésű, kenhető vízszigetelő anyagok szintén használhatóak lapostetők vízszigetelésére. Ezek az anyagok folyékony fóliaként működnek és alkalmasak különböző környezetekben való használatra.

Hogyan kalkuláljunk kenhető szigetelés árat?

A kenhető szigeteléssel készülő lapostető szigetelés rétegrendje általában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Alapfelület előkészítése: A szigetelendő felületet meg kell tisztítani, simítani és szükség esetén alapozni kell.
 2. Párazáró réteg: Amennyiben szükséges, egy párazáró réteget helyeznek el, hogy megakadályozzák a pára bejutását a szigetelési rétegekbe.
 3. Hőszigetelés: A hőszigetelő anyagot, például expandált polisztirol habot vagy kőzetgyapotot helyeznek el a beton födémen.
 4. Kenhető szigetelő réteg felhordása: Az előírás szerinti arányban összekevert szigetelő masszát két rétegben kenik a felületre. A szigetelő rétegek felhordása között be kell tartani az előírt száradási időt.
 5. Erősítő szalag alkalmazása: A hajlatok és csatlakozások kialakításához nagy rugalmasságú erősítőszalagot használnak, amelyet az első réteg szigetelésbe ágyaznak.
 6. Végső réteg: A kenhető szigetelés utolsó rétegét felviszik, amely biztosítja a vízszigetelést és az időjárásállóságot.

Láthatjuk, hogy a kenhető szigetelés felhordása munkadíj-költséges szigetelési mód: a rétegek felhordása között megfelelő száradási időket kell tartani, az erősítő szalagok beillesztése szakértelmet kíván, és anyagismeretre is szükség van a megfelelő szigetelőhatás eléréséhez. Fontos, hogy a szigetelés egyenletes rétegvastagságú legyen, és a hálót teljesen beágyazzák a szigetelő masszába.
Ugyanakkor megéri a plusz vesződséget, hiszen a kenhető szigetelés előnyei közé tartozik a varratok nélküli szigetelő bevonat, a gyors és könnyű felhordhatóság, valamint a nehezen hozzáférhető helyek szigetelésének lehetősége.

Lapostető nedvesség- és hőszigetelés költségek és tényezők

A lapostető szigetelés költségének végső árát elsősorban a rétegszám, és a felhasznált anyagok minősége fogja meghatározni. Bár a fenti árak részletes útmutatót adnak az egyes részköltségek meghatározásához, egy teljes árajánlat elkészítésében számos további árképző tényező kerül majd meghatározásra.
A lapostető szigetelés végső árát a rétegek száma és a felhasznált anyagok minősége fogja meghatározni.

A legjobb megoldás a lapostető szigetelés árának meghatározására, ha árajánlatot kérünk a szakemberektől. Fontos, hogy az árat azonos műszaki tartalomra kérjük, hogy a kapott ajánlatok összehasonlíthatóvá váljanak! Ügyeljünk rá, hogy mindig átlássuk, nettó vagy bruttó árakkal számoltak-e a szakik.
A lapostető szigetelő mesterek a legtöbbször maguk gondoskodnak az anyagok beszerzéséről - ezt sokszor a piaci áraknál kedvezőbben, nagyker áron szerzik be. Előnyös lehet az is, hogy az ajánlatot pontos felhasznált anyagmennyiségekre tudják adni, hiszen ugyanazt a készletet több tetőszigetelő projektre is fel tudják használni, így nincs anyagveszteség.

Gyakori kérdések a lapostető szigetelésről

Milyen gyakran szükséges a lapostető szigetelését felújítani?

A szigetelés élettartama az anyagok minőségétől és a telepítés szakszerűségétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a modern szigetelőanyagok akár több évtizedig is megőrzik hatékonyságukat.

Mennyire hatékonyak a különböző szigetelő anyagok?

Különböző anyagok különböző hatékonysággal rendelkeznek. A polisztirol és poliuretán hab kiváló hőszigetelést nyújt, míg a PVC és bitumenes anyagok különösen jók a vízszigetelésben. A választás során fontos figyelembe venni az adott épület specifikus szükségleteit és az éghajlati viszonyokat.

Hogyan lehet csökkenteni a lapostető szigetelés költségeit?

A költségek csökkentésének egyik módja a hatékony anyagok kiválasztása, amelyek hosszú távon megtakarítást jelentenek az energiaköltségekben. Továbbá, a szigetelést szakszerűen elvégezve csökkenthetők a későbbi karbantartási költségek.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!