korcolt lemezfedés árak 2023

A korcolt lemezfedés ára legolcsóbban 4,200 Ft/nm, de átlagban 12,500 Ft/nm-tel kell számolnunk (anyag- és munkadíjjal együtt). Az ár nagyban függ a lemez típusától, így a Lindab lemezes megoldás 9-23,500 Ft, a gyakori alumínium lemezfedés 11-26,000 Ft, míg a réz korcolt lemezfedés ára már 17,500 és 39,000 Ft közé esik (anyag- és munkadíjjal együtt).

Akár

Akár 4999 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Korcolt lemezfedés

Pattintással összeilleszthető, előkorcolt lemezből készült tető. A korcolt lemezfedés egy olyan tetőfedő anyag, amely népszerű választás a modern és esztétikus tetők kialakításához. A korcolt lemezfedésnek jellemzően acél vagy alumínium alapanyaga van, amelyet egy speciális technikával készült felületi korcolás tesz különlegessé. Ez a korcolás eredményezi a lemezen lévő domború és mélyedő mintázatot, ami praktikus az illesztéseknél és egyben különleges, modern megjelenést is kölcsönöz otthonunknak.

Számtalan előnye közül talán a legfontosabbak, hogy ellenáll az időjárási viszonyoknak, kopásnak, rozsdának, könnyen tisztán tartható, továbbá könnyű anyag, így nem terheli a tetőt és könnyen kezelhető is, ami meggyorsítja a telepítését. Napelem speciális lemezfedéshez való szerelvényekkel és profilokkal akadálytalanul szerelhető rá, alacsony tetőlejtéshez is ajánlott, így tényleg szinte minden helyzetben jó megoldás lehet.

A korcolt lemezfedés munkadíját négyzetméterre határozzák meg, amihez hozzájön a tételes anyagdíj.

🧑‍🔧 Cseréptető vagy zsindely? Esetleg modern korcolt tetőlemez a terv? Ha gyorsan szeretnél hozzávetőleges árat kalkulálni saját tetőfedés projektedhez, próbáld ki a JóSzaki árkalkulátorát a következő linkekre kattintva: Tetőfedés árkalkulátor

Korcolt lemezfedés árak

Korcolt lemezfedés árak (bruttó ár) Minimum ár Átlagár Maximum ár
Falcolt lemezfedés 3500 3500 3500
Korcolt lemezfedés
(hagyományos, horganyzott)
4200 12500 21250
Lindab lemezes korcolt lemezfedés 9000 15000 23500
Szinterezett alumínium lemezfedés 10900 18000 26500
Réz korcolt lemezfedés 17500 26500 39000

Hogyan értelmezzük a korcolt lemezfedés árakat?

A JóSzaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Fontos megjegyezni:

  • ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók ÁFA-fizetők-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. A tetőfedők jellemzően nettó árakat adnak meg. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!

  • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.

  • Egy feladat, többféle ár: Egy adott tetőfedéshez kapcsolódó feladatot a szakik többféleképpen választhatnak szét árkategóriákra: Vannak tető készítő szekemberek, akik akülön árat adnak meg a tető fóliázásra, tetőlécezésre, ellenlécezésre, gerinclécezésre stb., de van, aki “gyszerű” vagy “bonyolult” tetőszerkezet építésként nevezi meg tevékenységét, vagy “tetőkészítés kompletten” tünteti fel az árait. Mindig tisztázzuk, hogy a számunkra ismeretlen fogalmak mit takarnak! Az áradatok között a teljesség igényével szerettük volna megmutatni, hogy a piacon melyek a legelterjedtebb árkategóriák.

  • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő. A tetőfedésre tipikusan anyagár nélküli árakat adnak meg az ácsok és tetőfedők. Mindig érdemes tisztázni, hogy az adott munka kivitelezéséhez milyen anyagokra és mekkora anyagmennyiségre lesz szükség, mivel ez a végleges ár jelentős hányadát teheti ki.

  • Általában a tetőfedők és az ácsok komplett munkafolyamatokban gondolkodnak. A legtöbbször a projekt egészét nézik, és a szükséges idő- és munkaerő szerint árazzák a teljes folyamatot. Árajánlat előtt mindig szükség van helyszíni felmérésre: csak így derülhet ki, hogy pontosan milyen lépések, mennyi idő szükséges a munka kivitelezéséhez.

🧑‍🔧 Tudtad? A JóSzaki-n már készíthetsz előzetes költségkalkulációt magadnak! Csak 3 kattintás, és már mutatjuk is, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül a saját tető ápítési vagy tetőcsere elképzelésed! Választhatsz zsindelyezést, klasszikus cserépfedést vagy modern tetőlemez fedést is! Próbáld ki most a JóSzaki Tetőfedés árkalkulátorát!

  • Bár a tetőfedési munkákat általában jó előre tervezik a megrendelők, egy-egy javítás vagy pótlás fontos és sürgős lehet. Az ilyen típusú munkák arányaiban magasabb költséggel járnak, mivel a szaki valószínűleg magasabb kiszállási díjat (kb. 30-35,000 Ft-ot) fog felszámolni az anyag- és munkadíjon felül.

💡TUDTAD? A szakik kínálnak tetőszervíz szolgáltatást is, ami a tető éves rendes karbantartását jelenti. Egy átalánydíjért cserébe a tetőfedők évente ellenőrzik a tető állapotát és elvégzik a szükséges megelőző karbantartásokat, apró javításokat, hogy soha ne okozzon bosszúságot a tető!

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelemezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy klasszikus cserépfedésre érkezik 1,800 Ft-os vagy 6,000 Ft-os négyzetméter áron kalkulált árajánlat is. Ezek reális árkülönbségek! Nézzünk a számok mögé, derítsük ki, mi okozza a különbséget! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.

🧑‍🔧 Ebben segít a JóSzaki! Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egy-egy fogós szakmai kérdés kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

További kapcsolódó tetőfedés árak

Szakemberek

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Jelenleg nem található olyan Tetőfedő szakember az országban, aki felvette ezt a tevékenységet és árat adott meg, azonban lehet, hogy tudunk ajánlani olyat, aki el tudja végezni a feladatot. Nézd meg az összes Tetőfedő szakembert, aki vállal kiszállást a környékeden, és hívd őket bátran!
<<< Vissza: Tetőfedő lista

Nem találod, akit keresel?

Az országban nincs szaki, aki árat adott meg! Nézz vissza a szakikhoz, akik még nem adtak meg árat, és kérj tőlük ajánlatot!

<<< Vissza: Tetőfedő lista

Vagy kérj ajánlatot az összes Tetőfedő szakembertől

Gyorsított ajánlatkérés (ezt válaszd, ha nincs időd)

Írd le, mire van szükséged!