Hány fi relé kell?

Tamás04 kérdése:

60 nm-es családi házban nem történt meg a fi relé bekötése. Hánnyal számoljunk? Minden áramkörre külön kell? Vagy elég egy? Mennyibe fog kerülni?

1 évvel ezelőtt

Szakemberek válaszai

Fazekas Zsolt
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Kedves Krisztina! A 60nm-es házra elegendő egy Fi relé. Viszont én javasolni szoktam a vizes helyiségek, és a házon kívüli ármkörök külön-külön választását. Így a költség magasabb de a bosszúság keveseb. A költségek a Fi-relké tipusától és a darabszámtól függenek. Árlagosan a 12000 Ft tól vannak Fi-relék . Üdvözlettel Fazekas Zsolt

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Szia elég 1 FI relé. A FI relé ára az 1 fázisu 10-15 ezer körül van a 3 fázisu 15-20 ezer körül van.Beszerelés 10ezer plusz kiszálási díj km-től függően.

1 évvel ezelőtt

Profi szakemberre bíznád a munkát?

Keresd meg a hozzád legközelebb lévő minősített szakembert és kérj árajánlatot 2 perc alatt!

Tovább a jószakira!
Nagy Zoltán
2 válasz
2 válasz

Természetesen látatlanban nehéz választ adni , ár , db . Helyszinini felmérés kell , amely csupán a kiszállás költsége .

1 évvel ezelőtt
Nagy Zoltán
2 válasz
2 válasz

Már kiépített lakáselosztóban van elég szabad hely és az szabványnak megfelelő .? A beépítés egyszerű ! Kérdésre a válasz , egy darab minimum ajánlott. Anyag költsége ; Fi relé ( AVK ) + vezetékelés 8 - 12 ezer forint , egy fázis esetén . A munkadíj ha minden alábbi feltétel adott lehet kedvező , 8 - 12 ezer forint + kiszállási költség.

1 évvel ezelőtt
Elim 98 kft
1 válasz
1 válasz

amennyi villanyóra van felszerelve annyi biztos. A beépítés költségét igen nehéz látatlanba megmondani, gondolom valaki szerelte a villanyt, ő miért nem építettbe ha villanyszerelő volt. Ha nem akkor koránt sem biztos hogy csak firelét kell beépíteni.

1 évvel ezelőtt
4.7
1 válasz

Kedves Kriszta, A fi relé beépítése minden új, és villamos hálózat felújítás esetében kötelező. Általánosságban 1db ilyen eszköz kerül mindenképpen beépítésre, azonban a szabvány kitér arra is hogy a fürdő/vizes helyiséget érdemes további 1db 10mA érzékenységű áramvédő kapcsolóval ellátni. Természetesen ha van az ingatlannak több jól elhatárolható része (emelet, garázs, pince stb) amit külön szeretnének védeni ilyen áramvédő kapcsolóval esetleg vagy ha pl egy emelet esetében külön elosztó szekrény is kerül beépítésre ott is lehetséges külön fi relét beépíteni megfelelően előkészített/kialakított kábelezéssel/ vezetékezéssel. Fontos hogy ezeket az eszközöket mindig egy alapos felmérés és egyeztetést követően építtessék be. A költségek: egyfázisú fi relé 9-10.000ft, 3 fázis esetében 15-18.000Ft, fürdő/vizes helyiségbe való pedig 35-45.000ft közötti összeggel számolandó, munkadíj nélkül. Üdvözlettel: Csató Dávid

1 évvel ezelőtt
Hardi Attila
5.0
6 válasz
5.0
6 válasz

Egy ÁVK elég ha bevan építve.kb. 20000 ft.

1 évvel ezelőtt
Varga Tamás
5.0
11 válasz
5.0
11 válasz

Kedved Kriszta! Kérdések: hány fázis van a lakásban? Az elosztóban mennyi kismegszakító található? Az egyfázisú fi relék legfeljebb 9 db kismegszakító védelmét szokták ellátni. A 3 fázisúak legfeljebb 6 végáramkört védenek. Ha szeret hosszabb időre nyaralni menni, a hűtő/fagyasztó áramkörére külön fí relé javasolt. Az ár függ attól, milyen környezetbe szeretné, hogy védjen. Az AC osztályú csak tiszta váltakozó árakra érzékeny. Az A osztályú váltakozva és lüktető egyenáramú érzékeny( ledes világítások miatt javasolt a hadználatuk, drágábbak is az előzőnél) Vannak ún. Villámbiztos fi relék is. A villámlások ugyanis előidézhetik ezen készülékek nemkívánatos leoldását. Az árak ennek, valamint annak tekintetében alakulnak, hogy 1, vagy 3 fázisú védelmi eszközt szeretne. Az ETI márkájú fi reléket én nem építeném be!

1 évvel ezelőtt

Olvasnál cikkeket hasonló témában?

Irány a blog!
Sztrida Daniel
4.9
5 válasz
4.9
5 válasz

1 db elég. Az ár attól függ, hogy egy fázisú vagy három. És hogy milyen típus.

1 évvel ezelőtt
Czechner Ince
5.0
2 válasz
5.0
2 válasz

Kedves Kriszta! A legtöbb esetben elegendő egy fí relé, de ez nagyban függ attól, hogy milyen berendezések vannak a házban. Mivel a fí relé feladata az érintés védelem, ezért érdemes olyan berendezésekhez vagy áramkörökhöz beszerelni, ahol ez a funkció kihasználható. Remélem tudtam segíteni!

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Villanyboylernek egy. A világîtás és a dugalj áramkörre még egy tehát kettő összesen

1 évvel ezelőtt
Nagy Balázs
4 válasz
4 válasz

Szia, egy darab elég!

1 évvel ezelőtt
Vincze Valter
4.8
2 válasz
4.8
2 válasz

Kedves Kriszta! Egy Fi-relével kell számolni. Utólagos beszerelése nem jár nagy költséggel, ha jól csinálták meg a villamos hálózatot, ill. hagytak-e helyet az elosztószekrénybe neki. Az ár még függ, hogy egy vagy háromfázisu Fi-relére lessz-e szükség? Helyszini felmérést igényel, mert ezekre az információkra szükség van az ár kikalkulálásához. Üdvözlettel: Vincze Valter

1 évvel ezelőtt
Éberling István
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Kedves Kriszta. 1 elég lesz. 1 vagy 3 fázis esetén az ár eltérő. 1 fázisú 9 ezer, három fázis esetén 15 ezer környékén van az ára. A beépítés ha nincs más hiba kb.: 10 ezer. Ha fenn áll egy rejtett hiba, ami miatt a fi elsőre nem működik, akkor a teljes hálózat átnézése és hiba megszüntetése további költséget eredményez.

1 évvel ezelőtt
Dévai Csaba
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Kettő áramvédő kapcsoló (Fi relé) az elosztó táblába.Egy kell az vízmelegítőnek, egy pedig a többi áramkörnek.Ha nem elektromos a vízmelegítő akkor elég egy is.Ára attól függ ,hogy 1 vagy 3 fázisú.

1 évvel ezelőtt
4 válasz

Üdvözlöm. 1db Fi relé elég. A kivitelezés az anyaggal együtt kb. 20.000.- látatlanban. Szép napot. G.Gy.

1 évvel ezelőtt
2 válasz

A szabvány szerinti mininum, az 1 db "Ac" tipusú Ávk(firelé). De lehet, és érdemes is pl "A" tipust is használni, ami már nem csak váltakozó áram, hanem egyenáramú jelalakokat is képes detektalni, ami a mai elektromos rendszerekben simán előfordulhat, tehát érdemes már azt használni, van amelyik nem sokkal drágább mint az "Ac" tipusú testvére. Tovabbá 1 fázis esetén 2 pólusú, 3 fázis esetén 4 pólusút kell használni. Ha csaladi ház, akkor erdemes lehet a külső áramköröket külön Ávk-ra kötni, hogy ha a kutya megjelöli magának a külső dugaljat, ami mondjuk nyitva maradt, ne csapja le az egész rendszert, csak a külsőket. Vagy lehet még biztonsági kört kialakítani, kamera, internet, hűtő..( pl nyaralasból hazaérve ne a romlott hús szaga várja a lakókat), de ezek már egyéni igény, és pénztárca függvényei. Ha nincs Ávk bekötve-elképzélem az elosztó jelenlegi tartalmát és minősegét is- igencsak rendbe kell tenni az egészet, tapasztalatok alapján. Ami még szintén kérdés, hogy elfér e még 2, vagy 4 modul a jelenlegi lakáselosztó dobozban.

1 évvel ezelőtt
Balogh Gábor
5.0
2 válasz
5.0
2 válasz

Hány fázis van a házban 1 -3 ? Ha 1 akkor elég 1 fi ha 3 akkor 1db 3fázisú vagy le lehet bontani 3db 1 fázisúra ez a megrendelőtől függ hogy szeretné e ez persze többe kerül, esetleg 2db és szétbontani világítási áramkörre illetve dugalj áramkörre ennek előnye ha lemegy a fi valami miatt akkor még világítás lesz vagy fordítva ez megint csak a megrendelőtől függ hogy költene e rá. fi relék ára 1 fázisú 9000ft-tól márka függő, a 3 fázisú kb 13ezer ft-tól márka függő. Erre kell számolni egy bekötési díjat ami függ melyik opciót válassza a kedves megrendelő.

1 évvel ezelőtt
Barna Attila
4.8
10 válasz
4.8
10 válasz

1 vagy 3 fázisú fí relé,9-12ezer körül mozog,plusz munkadíj.Kérdés hogy van-e hely a lakás elosztóba?Ha nincs akkor plusz költségek merülnek fel.1db elég.Kivéve ha van éjszaki áram,h tarifa.Akkor azokra is kell külön.

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Kedves Krisztina! A kérdésre a válasz: legalább egy. A fi relé életvédelmi célokat szolgál, hogy pontosan mennyi kell, az függ a felhasználás módjától. Nekem vagy egy a házhoz, egy a vizes helyiségekhez, egy a villanybojlerhez egy a házon kívüli részhez és egy a műhelyhez.

1 évvel ezelőtt
5 válasz

Kedves Kriszta! Egy fi relét kell beépíteni, de én javasolni szoktam többet a nagy fogyasztók figyelembe vételével. 1 fázisú 9000Ft/db 3 fázisú 13000Ft/db. Munkadíj függ a darabszámtól és a pontos körülményektől. kb15000-45000Ft. Pontos ár személyes felmérés alapján adható.

1 évvel ezelőtt
Radas Tamás
4.5
1 válasz
4.5
1 válasz

Kedves Kriszta ! Amint már látom a kollégák adtak némi választ én minimum kettő Fire lét javasolnék de kérdés az hogy egy vagy három fázis illetve még lehet mélyíteni a témát szívesen állok rendelkezésre hogyha mellettem dönt !

1 évvel ezelőtt
Molnár László
4.4
3 válasz
4.4
3 válasz

Általában 3-6 Darab között.

1 évvel ezelőtt
Csimár László
5.0
6 válasz
5.0
6 válasz

Kezit csókolom! Mindenképpen kérjen fel az ingatlan környékén egy villanyszerelőt, aki kiszáll a helyszínre, és felméri ház villamos hálózatát. Amíg ez nem történik meg, csak találgatni lehet, ami a mi szakmánkban, elfogadhatatlan.

1 évvel ezelőtt
Banai Viktor
5.0
18 válasz
5.0
18 válasz

Kedves Krisztina! 1 fázisú Fi-relé esetén minimum 9.000 Ft (2 modul hely kell neki az elosztó szekrényben) 3 fázisú Fi-relé esetén minimum 12.000 Ft (4 modul hely kell neki az elosztó szekrényben) Munkadíj: 10.000 Ft. Ezek az árak AC típusú Fi-relé vonatkoznak, azonban praktikusabb az A karakterisztkájút használni. A Fi-relék száma, típusa a háztartásban lévő fogyasztóktól és biztonsági kockázatától függ. Minden attól függ, hogy Ön mit szeretne. Ha azt szeretné, hogy legyen valami, akkor biztosan elég 1 db. Ha biztosan jó megoldást szeretne, akkor az háztartás függő. Üdvözlettel, Banai Viktor villanyszerelő villamos biztonsági felülvizsgáló

1 évvel ezelőtt
Árvai Attila
4.5
1 válasz
4.5
1 válasz

Kedves Krisztina!1 db áramvédő kapcsolóval bőven elég, függ a lakás elosztó tábla férőhelyétől, függ hány áram kör van kialakítva pl: elosztások áramkörök szerint nagyobb fogyasztókat külön megszakitoval és megfelelő keresztmetszetű vezetékkel kel védeni, kismegszakító darabszáma 1 vagy három fázisú a rendszer ha van férőhely akkor 1 fázisú Avk 14.000ft/db 3 fázisú Avk 16.000ft/db (munkadíj,anyag költség 10.000ft tól itt függ milyen típusú és márka elég széles a választék). Nem mindegy hogyan van bekötve, a penvezető szétválasztása, földelés megfelelő kialakítása, Amennyiben csere szükséges 12modulos elosztó tábla 35.000ft tól! Pontos árajánlatot helyszíni felmérés alapján tudok készíteni önnek! Keressen bizalommal! Üdvözlettel: Árvai Attila

1 évvel ezelőtt · szerkesztve 9 hónappal ezelőtt
1 válasz

Kedves Krisztina! Alap esetben 1 db Fi-relé elegendő, viszont igény esetén szét lehet osztani a házat 2-3 db-ra is akár! Az AVK (Fi-relé) lehet 1 vagy 3 fázisú ez függ az ingatlan betápjától. Egy jobb minőségű 1 fázisú avk 8-10.000 Ft /db ; a 3 fázisú avk pedig 14-15.000 Ft / db között mozog. Pusszba ehhez jön még a kiszállás és a munkadíj. Kérdés esetén állok rendelkezésére! Üdvözlettel: Horváth Dávid

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Üdvözlöm! Elég egy éritésvédelmi relé akár egyfázisu akár háromfázisu a hálózat. Az egyfázisu hálózatra 8000-10000 forint.Aháromfázisu hálózatra 12000-15000 forint. És a szerelőunkadíja.

1 évvel ezelőtt
Joó Attila Márk
4.8
1 válasz
4.8
1 válasz

1 fázis esetén elég 1db 1 fázisú ÁVK, 3 fázis esetén pedig 1db 3 fázisú ÁVK elég lesz. Innen fázis soroló sínnel áramkörönként kell kismegszakítóval megfelelő terhelésre az áramkörök ez elosztani ! Az ár pedig függ az anyag szükséglettől és a szakember munka díjától, véleményem szerint 35-45.000FT körül kivitelezhető a munka! (Persze mind ezt látatlanban számoltam, minden képpen látni kellene, hogy pontosan miről van szó!)

1 évvel ezelőtt
Dán Gábor
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

1 lakásba, 1 fí relé kell. Ami lehet 1 ill. 3 fázisú,attól függően milyen a betáp. A relé ára típustól függően 10 és 20 ezer ft körül van. A beszerelés az már egy más kérdés, mert függ a meglévő rendszer átalakítási igényétől. Azt látni kell.

1 évvel ezelőtt
Tòth Bence
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Jò napot Elég 1 fi relé 30 mp névleges kiadással. 1 Fázis vagy 3 Fázis?

1 évvel ezelőtt
Milis Tamás
4 válasz
4 válasz

Nem ajánlom a nagyon olcsó fi relét, mindenképp A típusú kell és legalább Schneider vagy Eaton. Menta, Omu,XBS, Tracon felejtős.

1 évvel ezelőtt
Kovács Gábor
1.0
5 válasz
1.0
5 válasz

Üdv vizes blokkra 1 esetleges gázjazán körre 1 általános áramkörök még 1 illetve a világítás 1 de nyilván sokan nem szerelnek be ennyit mert fizikailag működik 1 fi relével is az egész rendszer az ár pedig kiszállás plusz anyag díj valamint munkadíj ez összesen lehet 20000 Ft tól akár 100000 ig bármennyi függ attól hogy ön mit kér és hogy alkalmas e a hálózat a fi relére vagy át kell e alakítani! Ne tessék megijedni előbb kell egy helyszíni szemle

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Szia! Mindössze 1darab áramvédő kapcsoló (fi relé) szükséges, 40A bejövő áramerősségig, utána illik duplázni

1 évvel ezelőtt
5.0
4 válasz

Üdv. Hát lehet áramkörönként is, de felesleges. Egyet szoktunk tenni, ami levéd mindent. És még egyet ha van villanybojler. Igy teljes a védelem. További kérdésekben, esetleg munkaügyben állok rendelkezésre. Ságodi Zoltán E.V.

1 évvel ezelőtt · szerkesztve 9 hónappal ezelőtt
Zenit-Klíma kft
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Kedves Kriszta! 1 db ra van szükség . Ha csak 1 fázs van akkor 1 fázisú, ha esetleg 3 fázs van akkor 1 db 3 fázisúra van szükség. Fi relével együtt kb 35.000 -50.000 ft körül van a beszereléssel.

1 évvel ezelőtt
Hosszú Gergő
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Üdvözlöm Általában 1 is elegendő! De ha a költségvetés engedi érdemes kinden áramkörre rakni! Kb 10000-15000 Ft 1 db Fi-relé!

1 évvel ezelőtt
Milis Tamás
4 válasz
4 válasz

Kedves Kriszta, 60m2 es családi háznál kb 8-9 áramkör lehet. Elég egy Fi relével levédeni, nem kell többet venni. Azt kell megnézni, hogy hány fázisa van a mérőnél, 1 vagy 3. Ennek megfelelően kell makd választani FI-t. Az egy fázisú 15 körül mozog, a 3 fázisú 18-20.000 körül. Ehhez jön egy kiszállás és munkadíj. Szerintem 40-45.000 ből ki kellene jönnie.

1 évvel ezelőtt
JURO Electric
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Kedves Krisztina. 1 fi relét kell csak beépíteni. 1 fázis esetén 9.000 ft a fi relé. 10.000 ft a bekötés. Így 19.000 ft a vég összeg.

1 évvel ezelőtt
Mati György E.V
5.0
2 válasz
5.0
2 válasz

Kedves Kriszta! Ha van villanybojler akkor annak külön érdemes beépíteni a többi áramkörre elég 1db. Az ár attól függ hogy 1 vagy 3 fázis. Az 1 fázisú FI-relé olyan 8-10 ezer körül szokott lenni a 3 fázisú 13-15 ezer között szokott lenni.

1 évvel ezelőtt