statikai szakvélemény

statikai szakvélemény árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a statikai szakvélemény árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 120000 Ft / alkalom

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Fogadok munkát
Baktai Gábor

Statikus

Építész

INGATLANVÁSÁRLÁS ELŐTT, építészmérnökként, építészeti, statikai és épületgépészeti teljes körű helyszíni átvizsgálás, VÁLYOG és VEGYES FALAZATÚ épületeket is vállalok itt falazati nedvességmérés is történik. - Az épület vizsgálatáról EGYSZERŰSÍTETT, VAGY IGÉNY ESETÉN EGYEDILEG KIDOLGOZOTT RÉSZLETES ÍRÁSOS SZAKVÉLEMÉNY IS KÉSZÜL! - Átalakítások, épülethibák, felújítások, előkészítését, falak bontásának, nyílások átalakításának, műszaki megoldásainak kidolgozását, tervezését NEM VÁLLALOM! Kiszállást Dunántúlra 150 km-ig, Pest vármegye, dél Dunántúli részére, Budapest Dél-Budai oldal (XI. ker. XXII. ker.) tehát a Duna Dunántúli oldalára, valamint Bács Kiskun vármegyében Velencétől 150 km -ig, vállalok még kiszállást. 150 km felett egyedi megbeszélés alapján lehetséges kiszállás, de ez nagyban függ a megközelítés forgalmi viszonyaitól. Maximum 2,5 óra alatt megtehető távolságig vállalok kiszállást. Panel épületekkel és társasház-i lakásokkal nem foglalkozom. Banki hitelhez, CSOK, hitelhez, szakvéleményt, épülethibákról, vásárlás utáni hibákról hivatalos SZAKVÉLEMÉNYT NEM KÉSZÍTEK.
Bővebben
Velence
Minősített jószaki
430 megbízás
190 vélemény
28 fotó
Fogadok munkát
Kamondy-Hóbor Noémi

Statikus

Energetikai tanúsítvány

Jelenleg NEM vállalok munkát a gyerekek állandó betegségei okozta bizonytalanság miatt. Feltételezhető vállalkozás indítás 2023-tól! Megértésüket köszönöm! A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem 2009-ben statikus tervezőként, majd később megszereztem az energetikai tanúsítási végzettségest is. Főállásban statikusként dolgozom. Jelenleg mélyépítési, vízépítési műtárgyakat és kisebb magasépítési épületeket tervezek. A vállalkozásomban vállalok családi házak statikai tervezését és egyéb statikai tervek szerkesztését is (vasbeton, acél, fa). Emellett mellékállásban energetikai tanúsításokat készítek. 2011 óta több száz energetikai tanúsítás elvégzése van már mögöttem. Készítettem adás-vételi szerződésekhez, pályázatokhoz és használatba vételi engedélyekhez is. Hívj bátran, ha energetikai tanúsítót, családi ház statikusát vagy csak tervezőként szerkesztői segítséget szeretnél!
Bővebben
Veszprém
Jószaki
23 megbízás
10 vélemény
Fogadok munkát
Soós Ferenc
Statikai szakvélemény készítése, statikus és építész tervezés.
Bővebben
Budapest - XI. kerület
Minősített jószaki
73 megbízás
13 vélemény
Fogadok munkát
Z+ZS Controlling Kft.
STATIKUS SZAKVÉLEMÉNY KÉSZÍTÉSE, STATIKUS SZAKÉRTŐ ÁLTAL. Kizárólag lakosság részére készítünk szakvéleményeket 20 éves tapasztalattal. Falbontásokhoz, lakás átalakításokhoz, panel falak bontásához, tetőtér beépítéséhez, ingatlan vásárlásoknál.
Bővebben
Budapest
22 megbízás
10 vélemény

Statikai szakvélemény a JóSzakival

Miért van szükség statikai szakvéleményre?

 • Építkezés és felújítás: Új épületek tervezésekor vagy meglévő épületek átalakításakor biztosítja, hogy a szerkezet megfeleljen a biztonsági előírásoknak.
 • Ingatlan adásvétel: Az ingatlan adásvételi folyamat részeként felmérheti az épület statikai állapotát, ami befolyásolhatja az ingatlan értékét.
 • Biztosítási és jogi okok: Bizonyos esetekben, például baleset vagy természeti katasztrófa után, statikai szakvélemény szükséges lehet a károk mértékének és okainak dokumentálására.
 • Biztonsági aggályok: Ha az épületben repedések jelentkeznek, vagy az épület szerkezete láthatóan megsérül, a szakvélemény segít azonosítani a probléma forrását és javaslatot tenni a szükséges intézkedésekre.

Hogyan készül a statikai szakvélemény?

 1. Szakértő kiválasztása: Egy képzett és tapasztalt statikus mérnök vagy építész végezheti el a szükséges vizsgálatokat.
 2. Helyszíni szemle: A szakértő felméri az épületet, dokumentálja a szerkezeti elemek állapotát, és felméri a terheléseket.
 3. Elemzés: Az adatok alapján elemzi az épület statikai biztonságosságát, figyelembe véve a tervezési normákat és előírásokat.
 4. Javaslatok: A szakvélemény tartalmazza a javasolt intézkedéseket az esetleges problémák orvoslására, beleértve a javítási vagy megerősítési munkálatokat.

Mikor érdemes frissíteni a statikai szakvéleményt?

 • Nagyobb építkezések után: Bármilyen jelentős átalakítás vagy bővítés után ajánlott frissíteni a szakvéleményt, hogy tükrözze az épület aktuális állapotát.
 • Természeti katasztrófa után: Földrengés, árvíz vagy más természeti események után fontos felmérni az épület szerkezeti integritását.
 • Időszakos ellenőrzés: Az épületek idővel károsodhatnak. Rendszeres, például 5-10 évente történő ellenőrzés javasolt az állagmegóvás érdekében.

Problémába ütköztél? Kérdésed van?

Kérdezd szaktanácsadónkat!

Gyakori kérdésekről a statikai szakvéleményről

Mi a statikai szakvélemény és miért fontos?

A statikai szakvélemény egy részletes jelentés, amely egy épület vagy szerkezet statikai állapotát értékeli: információt nyújt az épület biztonságosságáról, és segít azonosítani a szükséges javításokat vagy megerősítéseket.

Mikor van szükségem statikai szakvéleményre?

Statikai szakvéleményre van szükség építkezések, felújítások előtt, ingatlan adásvétel során, biztosítási igények esetén, vagy ha a szerkezet biztonságosságával kapcsolatos aggályok merülnek fel.

Ki készíthet statikai szakvéleményt?

A statikai szakvéleményt képzett és engedéllyel rendelkező statikus mérnök vagy építész készítheti el, aki rendelkezik a szükséges szakmai tapasztalattal és ismeretekkel.

Mennyibe kerül egy statikai szakvélemény?

A statikai szakvélemény ára változhat a vizsgálat bonyolultságától, az épület méretétől és helyzetétől függően. Általában néhány tízezer forinttól több százezer forintig terjedhet.

Mit tartalmaz pontosan egy statikai szakvélemény?

A szakvélemény részletezi az épület szerkezeti elemeinek állapotát, azonosítja a potenciális problémákat, és javaslatokat tesz a szükséges javítási vagy megerősítési munkálatokra.

Hogyan készüljek fel a statikai szakvélemény készítésére?

Gyűjtsd össze az épületről rendelkezésre álló összes dokumentációt, beleértve a korábbi terveket és jelentéseket, valamint biztosítsd a szakember számára a zavartalan hozzáférést az épülethez.

A statikai szakvélemény nemcsak az épület biztonságát garantálja, hanem hozzájárul az ingatlan értékének megőrzéséhez is. Amennyiben statikai szakvéleményre van szükséged, a JóSzaki.hu oldalon megtalálhatod a megfelelő szakembereket, akik segítenek biztosítani épületed hosszú távú biztonságát és stabilitását.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!