családi ház egyszerű bejelentés árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a családi ház egyszerű bejelentés árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 7499 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Brósz Csaba

Építész

Kedves Érdeklődő! Brósz Csaba Botond építészmérnök vagyok, a Brósz Design Kft. építész tervezője. Vállaljuk új építésű lakóingatlanok tervezését: - új építésű családi házak egyszerű bejelentési dokumentációinak elkészítését - meglévő lakóépületek bővítését (tetőtér beépítés, melléépítés) 10 m2 alatti bővítést nem vállalunk - új építésű lakó / üdülő épületek építési engedélyezési dokumentációjának készítését - Vállalunk vásárlás előtti építészeti tanácsadást, állapotfelmérést, segítünk ötletelni, hogy tehető praktikusabbá az alaprajzi kialakítás, van-e lehetőség bővítésre stb. - Vállaljuk szálláshely szolgáltatás létesítéséhez szükséges településképi bejelentési dokumentációk készítését. (AIRBNB) Lehetőség szerint a tervezés kezdő fázisától szeretünk együtt dolgozni Megbízóinkkal. Mobilházat tervezésével, engedélyeztetésével nem foglalkozunk. Vályogházak átalakítását, külső lépcsők tervezését nem vállaljuk. Fennmaradási engedélyezési tervdokumentáció készítését, használatbavételi engedélyeztetés ügyintézését, nem vállaljuk. Forduljon hozzánk bizalommal!
Bővebben
Budapest - II. kerület
Minősített jószaki
216 megbízás
54 vélemény
20 fotó
Fogadok munkát
Pausz Dániel

Építész

Belsőépítész

Generálkivitelezés

Tisztelt Érdeklődő! Okleveles építészmérnökként foglalkozom újonnan építendő családi házak, társasházak komplett engedélyezési és egyszerű bejelentési terveinek készítésével, valamint belsőépítészeti látványtervek és kiviteli tervdokumentációk összeállításával. MEGLÉVŐ CSALÁDI HÁZAK ÉS ÉPÜLETEK ÁTALAKÍTÁSÁNAK, BŐVÍTÉSÉNEK TERVEZÉSÉT NEM TUDOM VÁLLALNI! Emellett építési műszaki ellenőri feladatokat is vállalok. Generálkivitelezőként meglévő téglaépítésű (nem panel) LAKÁSOK és ÜZLETHELYISÉGEK átalakítását, felújítását is teljes körűen vállaljuk, megbízható és összeszokott szakember gárdával. CSALÁDI HÁZAK és EGYÉB ÉPÜLETEK engedélyköteles (e-naplo) kivitelezési feladatait NEM tudjuk vállalni. Kérem Önöket, hogy csak konkrét tervezési vagy kivitelezési feladatokkal és árajánlat kéréssel kapcsolatban keressenek! Tanácsokat nem áll módomban adni senkinek!
Bővebben
Budapest - XI. kerület
Minősített jószaki
79 megbízás
40 vélemény
63 fotó
Fogadok munkát
Palinkas Laszlo
30 éve foglalkozom a szakmával tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozom.fordulj hozzám bizalommal ha házat szeretnél terveztetni és épiteni.minden szükséges engedélyt beszerzek, költségekről és korrekt műszaki megoldásokról tájékoztatlak.megfelelő megoldást megtalálom a számodra.:)
Bővebben
Tata
Jószaki
38 megbízás
5 vélemény
11 fotó
Fogadok munkát
Vidovics Péter

Építész

Építési műszaki ellenőr

Építész TERVEZÉS, FELELŐS műszaki vezetés és MŰSZAKI ELLENŐRZÉS Költségvetés készítés, műszaki tanácsadás, felmérés, oktatás.
Bővebben
Székesfehérvár
Jószaki
16 megbízás
3 vélemény

Családi ház egyszerű bejelentése

A családi ház egyszerű bejelentése a helyi hatóságok felé akkor szükséges, ha építési vagy felújítási munkákat végeznek az ingatlanon.

A bejelentés célja, hogy a hatóságok értesüljenek a tervezett munkákról, és ellenőrizhessék, hogy azok összhangban vannak-e az építési szabályokkal és előírásokkal.

Fokozatosan bővült azon építési tevékenységek köre, amelyeket egyszerű bejelentéssel lehet – vagyis inkább kötelező – megvalósítani. A bejelentést az ÉTDR felületen lehet megtenni az épület egyszerű bejelentési dokumentációjának birtokában.

Mi az az egyszerű bejelentés?

Az egyszerű bejelentés egy olyan eljárás, amelyet a lakóépületek építésére vagy bővítésére vezettek be, hogy egyszerűsítsék és gyorsítsák az építési folyamatok engedélyezését.

Ezt az eljárást használják, amikor az építési tevékenység nem igényel részletes építési engedélyt, de a hatóságoknak mégis tájékoztatást kell kapniuk a munkálatokról és azok megfelelőségéről​.

Mennyibe kerül az egyszerű bejelentés?

Maga a bejelentés nem díjköteles, ám a szükséges dokumentáció elkészítéséhez szükség lehet szakember bevonására. Az egyszerű bejelentés díját a legtöbb statikus az ingatlan mérete alapján számítja ki, átlagosan 4000-6000 Ft-tal számolhatsz négyzetméterenként.

Mikor van szükség egyszerű bejelentésre?

Egyszerű bejelentésre van szükség, ha új családi házat építesz, meglévő házat bővítesz, vagy jelentős átalakítást végzel, amely érinti az épület szerkezeti elemeit. Az eljárás célja, hogy az illetékes hatóságok ellenőrizhessék a tervezett munkákat és biztosítsák azok összhangját az építési szabályokkal​​.

Hogyan történik az egyszerű bejelentés?

  • Dokumentáció előkészítése: Az egyszerű bejelentéshez szükséges dokumentáció tartalmazza az alaprajzokat, metszeteket, műszaki leírásokat, statikai számításokat, tartószerkezeti terveket, valamint az építtető nyilatkozatát​​.
  • Bejelentés benyújtása: A dokumentációt az ÉTDR (Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer) felületén kell benyújtani.
  • Értesítés és kivitelezés kezdete: A hatóságok 8 napon belül tájékoztatnak a bejelentés jogszerűségéről. A benyújtást követően az ÉTDR rendszer pár napon kiküldi a „Tájékoztatás hiánytalan bejelentésről” című dokumentumot. Ennek hiányában a bejelentés nem érvényes. Ha a bejelentés hiánytalan, a kivitelezést a benyújtástól számított 15. napon meg lehet kezdeni​​.

Egyszerű bejelentés kitöltési útmutató

Mi történik, ha hiányos a bejelentés?

Ha a benyújtott bejelentés hiányos, a hatóságok értesítik az építtetőt a hiányosságokról. Ilyen esetben a bejelentést ki kell egészíteni, és újra be kell nyújtani.

Jó tudni, hogy csak a hiányos bejelentések esetén kötelező a hatóságok intézkedése, a teljes és jogszerű bejelentéseket viszont csak informálisan ellenőrzik.

Elvégezhetem-e én a bejelentést, vagy szükség van szakember segítségére?

Az egyszerű bejelentést te magad is megteheted, ám a dokumentáció összetettsége miatt sokan inkább szakember, például statikus vag építész segítségét kérik, hogy biztosan minden előírásnak megfelelően készüljön el a dokumentáció, és elkerülhetőek legyenek a későbbi problémák​.

Elektronikus építési napló is szükséges a bejelentéshez?

Az elektronikus építési napló vezetése nem kötelező, ha a természetes személy saját lakhatási céljára épít, és nyilatkozatban igazolja ezt. Ha azonban a finanszírozáshoz banki hitelt is igénybe vesz, a bank kérheti az elektronikus építési napló vezetését​​.

További részletekért és pontos információkért érdemes a legfrissebb jogszabályokat és lakossági tájékoztatókat is áttanulmányozni az E-építés portálon.

Szakember segítségét vennéd igénybe? Kérj ingyenes árajánlatot statikusainktól!

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!