családi ház statikai vizsgálata

családi ház statikai vizsgálata árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a családi ház statikai vizsgálata árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 65000 Ft / alkalom

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Péter Kövecses Precise-CAD Kft.
Üdvözlöm! Amiben a segítségére lehetek: ingatlan vásárlása előtt véleményezés, statikai tanácsadás meglevő lakóépületek bővítésével, átalakításával kapcsolatos tartószerkezeti kérdésekben. Megbeszélés, helyszíni szemle hétvégére is ütemezhető. Kövecses Péter statikus
Bővebben
Budaörs
Minősített jószaki
300 megbízás
110 vélemény
Fogadok munkát
Fekete Gábor
Tisztelt Olvasó! Fekete Gábor Statikus Mérnök vagyok a BLCD Mérnökiorda Kft. Ügyvezetője. Teljes Statikai kiviteli tervek, engedélyezési tervek és koncepció tervek, STATIKAI SZAKVÉLEMÉNYEK valamint, teljes körű állapotfelmérést felmérést vállalunk. Albertirsán, Budapesten és ezek 80km-es körzetében vállalunk munkát. Segítünk vásárlás előtti statikai állapotfelmérésben valamint, ha csak meg szeretné tudni, hogy a repedések miért vannak a házán és hogyan kell javítani azokat. Forduljon hozzánk bizalommal!
Bővebben
Budapest - II. kerület
Minősített jószaki
420 megbízás
131 vélemény
2 fotó
Fogadok munkát
Kamondy-Hóbor Noémi

Statikus

Energetikai tanúsítvány

Jelenleg NEM vállalok munkát a gyerekek állandó betegségei okozta bizonytalanság miatt. Feltételezhető vállalkozás indítás 2023-tól! Megértésüket köszönöm! A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem 2009-ben statikus tervezőként, majd később megszereztem az energetikai tanúsítási végzettségest is. Főállásban statikusként dolgozom. Jelenleg mélyépítési, vízépítési műtárgyakat és kisebb magasépítési épületeket tervezek. A vállalkozásomban vállalok családi házak statikai tervezését és egyéb statikai tervek szerkesztését is (vasbeton, acél, fa). Emellett mellékállásban energetikai tanúsításokat készítek. 2011 óta több száz energetikai tanúsítás elvégzése van már mögöttem. Készítettem adás-vételi szerződésekhez, pályázatokhoz és használatba vételi engedélyekhez is. Hívj bátran, ha energetikai tanúsítót, családi ház statikusát vagy csak tervezőként szerkesztői segítséget szeretnél!
Bővebben
Veszprém
Jószaki
20 megbízás
9 vélemény
Fogadok munkát
Soós Ferenc
Statikai szakvélemény készítése, statikus és építész tervezés.
Bővebben
Budapest - XI. kerület
Minősített jószaki
68 megbízás
12 vélemény

Statikai vizsgálat a JóSzakival

A statikai vizsgálat egy alapvető mérnöki folyamat, amely során a szerkezetek terhelhetőségét, stabilitását és teherbírását értékelik.

A statikai vizsgálat folyamata

 1. Előzetes elemzés: Az építészeti tervek és a terhelési követelmények alapján előzetes vizsgálatot végeznek.
 2. Részletes tervezés: A statikus mérnökök részletesen elemezik a szerkezeti elemeket, figyelembe véve a terheléseket, beleértve a saját súlyt, használati terhelést, szél- és hóterhelést, valamint a földrengési hatásokat.
 3. Számítások: A teherbírás, nyíróerő, hajlító nyomaték és egyéb fontos mérnöki paraméterek számításával meghatározzák az optimális szerkezeti kialakítást.
 4. Anyagválasztás: Meghatározzák a megfelelő építőanyagokat és szerkezeti megoldásokat, figyelembe véve a terhelési és működési követelményeket.
 5. Ellenőrzés és jóváhagyás: A statikai vizsgálat eredményeit dokumentálják, és szükség esetén jóváhagyásra benyújtják az illetékes hatóságokhoz.

Mikor szükséges statikai vizsgálatot végezni?

 • Új építkezések esetén: Minden új épület tervezésekor elengedhetetlen a statikai vizsgálat.
 • Felújítások és bővítések során: Amikor meglévő építményeket alakítanak át vagy bővítenek, szükséges lehet a meglévő szerkezetek újraértékelése.
 • Szerkezeti problémák esetén: Ha egy építményen repedések vagy más szerkezeti problémák jelennek meg, statikai vizsgálattal kell azonosítani a probléma forrását és megoldást találni.

Hogyan válasszunk statikai mérnököt?

 • Szakmai tapasztalat: Válassz olyan mérnököt vagy mérnökirodát, amely rendelkezik releváns tapasztalattal az adott típusú projektekben.
 • Referenciák és minősítések: Keresd azokat a szakembereket, akik rendelkeznek megfelelő minősítésekkel, és akiknek korábbi munkái pozitív visszajelzéseket kaptak.
 • Együttműködés: Fontos, hogy a választott mérnök jól tudjon együttműködni az építészeti és kivitelezői csapattal, hogy biztosított legyen a projekt zökkenőmentes lebonyolítása.

Gyakori kérdések a statikai vizsgálatról

Mikor szükséges statikai vizsgálatot végezni?

Új építésű projektek, jelentős felújítások, átalakítások, bővítések esetén, valamint amikor szerkezeti problémák, például repedések vagy süllyedés jelentkeznek egy meglévő épületben.

Ki végezhet statikai vizsgálatot?

Statikai vizsgálatot kizárólag szakképzett és jogosult statikai mérnökök végezhetnek, akik rendelkeznek a megfelelő szakmai végzettséggel és gyakorlattal.

Milyen adatok szükségesek a statikai vizsgálathoz?

A vizsgálathoz szükségesek az épület tervei, a tervezett használati terhek, a talajviszonyokra vonatkozó információk, valamint az alkalmazni kívánt építőanyagok jellemzői.

Mennyi időt vesz igénybe egy statikai vizsgálat?

A statikai vizsgálat időtartama változó, függ a projekt méretétől, összetettségétől és a rendelkezésre álló adatoktól. Egyszerűbb projektek esetén néhány nap vagy hét, míg összetettebb esetekben akár több hónap is lehet.

Mennyibe kerül egy statikai vizsgálat?

A statikai vizsgálat költsége számos tényezőtől függ, többek között a projekt méretétől, összetettségétől és az adott statikai mérnök díjszabásától. Mindig érdemes több ajánlatot is kérni.

Mi történik, ha a statikai vizsgálat problémákat tárt fel?

Amennyiben a vizsgálat problémákat azonosít, a statikai mérnök javaslatokat tesz a szerkezeti megoldásokra, módosításokra vagy erősítésekre, hogy az épület megfeleljen a biztonsági és terhelési követelményeknek.

Szükséges-e a statikai vizsgálat eredményeit hivatalosan is jóváhagyni?

Ez függ a helyi jogszabályoktól és előírásoktól. Néhány esetben a statikai vizsgálati jelentést be kell nyújtani az illetékes építésügyi hatóságnál a jóváhagyáshoz.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!