Fogadok munkát
BB-Industrial Kft.
BB-Industrial Kft.

Generálkivitelezés · Ács · Tetőfedő

7
Megbízás

3 nappal ezelőtt volt itt.

Öskü és 25 km-es körzetében kiszállok.

+36 1 443 3777 / 31509

BB-Industrial Kft.

Generálkivitelezés · Ács · Tetőfedő

Családi házak, társasházak generálkivitelezését, felújítását hőszigetelést rövid határidővel magas minőségben vállalom.
Mutass többet

Referenciáim

Tetszenek a referenciáim? Kérj tőlem ajánlatot , hogy kiderüljön nálad mennyibe kerülne a munka.

Értékeléseim

Ajánlatkérő
Nagyon rossz minőségű munkát végeztek sajnos, mivel a megbeszélt időhöz képest sokat csúsztak így az időjárás is befolyásolta a végeredményt. Emiatt a falról leázott a festék, melyet csak részben javítottak ki.Nem ajánlom őket.
Tartozz Te is az értékelőim közé! Most kérj tőlem ajánlatot.

Válaszaim

Minden télen bepenészedik a gyerekszoba és a konyha sarka is. Alul-felül. Gondolom, mert északi fal. Mit lehetne tenni? Megoldás lehet, ha csak azt az egy falat szigeteljük, vagy azzal csak nagyobb bajt okozok? Hogy szüntessük meg a hőhidat?

Az én válaszom:

„Mindenképpen célszerűbb az egész épületet szigetelni. Velem is előfordult már hogy az északkeleti oldali két falon több helyen penészfoltok jelentek meg. Egyrészt ha normál EPS-el szigetelnek, a koszorúk, födémek vonalában érdemes 30-40 cm széles sávban ugyanolyan vastag Graffitos EPS-t tenni. Az Észak, északkeleti oldalon én 2-3 cm-el vastagabb szigetelést tettem és működik.”

2024. ápr. 12.

Bármelyik nemesvakolat márka kompatibilis bármelyik hőszigetelő rendszerrel? Vagy erre oda kell figyelni külön a vásárlásnál, hogy ugyanolyan márka legyen?

Az én válaszom:

„Szerintem minden kompatibilis mindennel, de a vakolatnál a saját alapozóját javaslom használni. Mi mostanában azért a tapasztalataink alapján, a stavmat, cemix, baumit termékek jöttek be ár érték arányban, ragasztóból, és vakolatból is. Baumit ugyan drága, de a legszebb a struktúrája szerintem.”

2024. febr. 21.

mennyibe kerül egy 100 nm ház építése? tudom, hogy nehéz konkrétumok nélkül ilyet megmondani, de az érdekel, hogy nagyságrendileg mi az az összeg, amiből már lehet építeni egy egyszerű házat, semmi extra luxus, de feleljen meg a mai előírásoknak hőszigetelés terén, középárkategóriás anyagokból, nappali, konyha, 3 fél szoba, fürdő, kamra. Tól ig ár is jó.

Az én válaszom:

„Ha jó a terv 40-60 m Ft között ki lehet hozni egy jó A+-os házat. ”

2024. febr. 19.

Sziasztok! Terméskőből készült lábazatot hogy szoktátok hőszigetelni? xps-sel? Úgy értem, hogy tök egyenetlen a felszíne, azt mivel szokták kiegyenlíteni? És egyáltalán - van esetleg bármi ötlet arra, hogy mégse kelljen elcsúfítani? Olyan szép, de azt mondta az apósom, hogy ez így magában egy hatalmas hőhíd, és csak szigeteléssel lehet megszüntetni. :(((

Az én válaszom:

„Szia. Apósod nagyon okos. Ha a kő lábazat érintkezik, vagy közel van a lakószinthez, és magas a fűtési költség, illetve padlónál, falnál, alacsonyabb a hőérzet, akkor mindenképpen szigetelni érdemes. Ha tetszik a kő lábazat akkor előtte le kell vésni, vélhetőleg könnyen lejön, de nem könnyű olyan szakit találni aki szakszerűen fel is rakja. Ha kőre rakjátok, és nagyon mélyek a barázdák érdemes nagyjából kicsapkodni lábazati cementvakolattal, és arra ragasztani. Azért 10 cm vagy a feletti vastagságú xps- nek ha szakszerűen van ragasztva, önmagában is kellene ennyit tartani vakolás nélkül, így már többször csináltuk mi is. Ha leveszed a követ, és utána újra vissza akarod rakatni, akkor az xps-re duplán kell hálózni, és ezután!!! dűbelezni. Mindig a megfelelő kőhőz tartozó habarcsot, vagy ragasztóval és a gyártó által előírt rétegrenddel, és olyan vállalkozóval aki garancián fogható, vagy olyan ismerőssel aki segít.... Bármelyik gyártó honlapján megtalálsz mindent, nagyon részletesen leírva, mindegyiken van cset felület, elküldöd a kérdést és küldik a választ. Én szinte bármely ismert gyártó anyagával dolgoztam, mindegyik bevált, általában annyival specifikusabb az anyag amennyivel iparibb a többi felhasználású anyaga és ennyivel drágább is de nem mindig a legdrágább a legjobb. A burkolók általában Mapei-t használnak, én azért kényesebb vagyok. De mehet kőre is, bár akkor is fedni kell vmivel a lábazatot és nem biztos hogy olcsóbb mint a meglévő követ visszarakatni. Arra mindig érdemes figyelni, hogy a lábazat vastagsága 10-15 százaléknál többet ne térjen el a felette levő szigetelés lambda értékétől, és hogy a kő ne lógjon ki a falon lévő szigetelés síkjából, mert akkor a rácsepegő esővíz, eróziót eredményezhet hamar. Ha nem lehet megoldani, akkor egy kis cseppentő lemezt kell hajtatni a kő és a homlokzati szigetelés találkozásánál vízszintesen körben. Ez az én véleményem.”

2024. jan. 24.

Sziasztok! Nikecell mellé hőszigetelő vakolat kell-e vagy jó a sima is? Általában mit használtok?

Az én válaszom:

„Szia. Ha rám hallgatsz, és nem valami prémium eladású épületről van szó akkor 1,5 mm diszperziós kb 12 000 egy vödör, 10 m2... Terranova, Cemix, bármelyik jó...”

2024. jan. 13.

Hogy tudom nagy vonalakban jól megsaccolni, hogy hány négyzetméter a tetőm? Nem akarok mindent méricskélni, ha nem muszáj. Van valami egyszerű kalkulációs módszer?

Az én válaszom:

„Szia Gábor. Szélesség a négyzeten, magasság a négyzeten (csak a csúcsfal) ennek az összegének a gyöke, és meg van a szarufa. Ezt beszorzod az épület hosszával, és megszorzod 2-vel , és meg is vagy. A gerinc, és a szarufa, illetve a ragaalja méret kelleni fog a gerincelemhez, ill. a bádogokhoz!!!”

2023. nov. 28.

Vályogfalat mivel szokták glettelni? Jó hozzá a sima gipszes glett vagy valami spécibbet ajánlanátok?

Az én válaszom:

„Elsősorban érdemes lekaparni legalább a régi meszet, ott ahol jön a vakolatot is. Meszes- vagy szilikátos vakolattal érdemes visszajavítani, ugyanilyen glettel vagy simítóval besimítani, és utána szilikát, vagy meszes festékkel festeni. Keim, Profi, McBauchemia, Baumit rendszerei erre kiválóak. Olcsóbb és szerintem ugyanolyan jó megoldás ha sima cementes lábazati vakolattal javítunk, és szilikátos glett + szilikátos festék, ebből a Keim-et, és a Baumitot ajánlom, legalábbis ezekkel dolgoztunk mostanában.”

2023. nov. 22.

Hogy lehet a lehető legoptimálisabban megoldani a padlásfödém szigetelést? Mi a leggyakoribb, bevált megoldás erre?

Az én válaszom:

„https://www.youtube.com/watch?v=TPRZ3EE3eeg PE fólia, 10 cm EPS100 és a járható részeken deszka vagy osb borítás. Jobb a hőszigetelő, hőmegtartó képesség ha 2*5 cm vtg kötésben rakva.”

2023. nov. 6.

Egy 2 emeletes tégla társasház 2. emeletén lakunk, felettünk már csak a padlás. Arra gondoltam, sokat spórolhatunk a fűtésen födémszigeteléssel. Mit gondoltok, hogy érdemes ezt kivitelezni és mivel? Gondolom, a kőzetgyapot olcsóbb, de nem járható. Tegyünk le járható eps lapokat a padlásra, az meg nagyon sokba kerül, nem? Az se baj, ha részlegesen járható, talán, csak nem legyen nagyon drága...

Az én válaszom:

„EPS 100 10 cm vtg és ahol járni akartok rajta tesztek a szigetelésre osb lapokat vagy deszkát. Érdemes 2*5 cm kötésben rakva https://www.youtube.com/watch?v=TPRZ3EE3eeg”

2023. nov. 6.

Kicsi a keret, de ki kell festeni. Hogyan lehet a legjobban spórolni a festés munkadíjon? Fehérről fehérre festetünk, diszperzit, de van kicsi penész, kicsi vakolathullás itt-ott. Lejjebb mennek vajon az árak később? Vagy minél hamarabb csináljuk? Olcsóbb lehet a munkadíj, ha mi kaparjuk le a falat, mi takarítunk? Vagy csak nagyobb bajt csinálunk? Az egész munkát biztos nem vállalom be, csak keresem az optimális megoldást... Totál amatőr huszonéves házaspár vagyunk, minden ötletet szívesen fogadunk!

Az én válaszom:

„Ha önök lekaparják biztosan olcsóbb! Ha nem nagyon foltos a fal 1 rtg jó minőségű mélyalapozó és 1 rtg Héra Gold. Ahol penész van ott jobban le kell kaparni, akár a vakolatot is, és penész elleni vegyszerrel vagy ha nincs hipóval jól át kell kenni megvárni míg megszárad és ott mésszel festeni. A hibákat ezeken a helyeken nem javítanám, száradjon ki a mész alatt és később ha nem jön ki újra a penész utána javítani de célszerű meszes vakolatot, glettet használni A hibák kijavításához mindenképpen szakembert ajánlok, bár az sem egetverően nehéz feladat. ”

2023. júl. 10.

Kedves Szakik! többféle árajánlatot kaptam festésre. Van, ahol glettelés előtt terveznek mélyalapozást, van, ahol utána, van, ahol kétszer - előtte és utána is. Ez mit jelent? Mikor indokolt az alapozás? Nem nagy tétel, nem akarok spórolni, csak meg akarom érteni, hogy miért. Inkább a végeredmény minősége és tartóssága érdekel.

Az én válaszom:

„Kedves Zoltán. Mindkét esetben szükséges, és elő is írja a technológia tapadó felületet képez és portalanít, nagyon fontos elem bármilyen munkánál. ”

2022. nov. 7.

Lehúztuk a tapétát a nappaliban, és a kanapé mögött tiszta penész volt a tapéta alatt a fal. Ilyenkor mi a legjobb és leggyorsabb megoldás falpenész ellen? Újra akarunk tapétázni mihamarabb. Előre is köszönöm!

Az én válaszom:

„Tisztelt Kinga. Ha rám hallgat most nem tapétáznak, hanem levakarják a penészes vakolatot amennyire lehet, utána többször át kell teddyzni penészölüvel, vagy hipóval, többször átsikálni kefével, lehetőleg minél többet szellőztetni. Ha ezzel megvannak, akkor ha vissza kell vakolni a falat akkor meszes vagy lábazati vakolat, és meszelés. Ezzel fertőtleníti a falat, majd tavasszal, ha nem tapasztalnak penészesedést és száraz a levegő, akkor lehet levakarni a meszes anyagot, leglettelni a felületet, makulatúra és tapéta! A penész nagyon veszélyes az egészségre, gyerekeknél maradandó károsodás, asztma, stb. Üdv SF”

2022. okt. 24.

Hány fokig lehet hőszigetelni? Úgy tudom, nagy hőségben nem szabad.... Mi erre a szabály? Ha csak augusztusra kapok szakit, akkor inkább el se kezdjük?

Az én válaszom:

„Nincs szabály, de a gyártók 15*25 fok között szeretnek garanciát vállalni, ez általában a termékleírásban le is van írva. Az ügyes szaki megoldja, rengeteget színezünk augusztusban, sosem volt semmi probléma.”

2024. máj. 27.

Mire jó a makulatúra ? Megéri makulatúrát feltetetni tapétázás előtt, vagy ezzel csak növelem a tapétázás összköltségét?

Az én válaszom:

„Szerintem többletköltséggel jár, tapétázásnál a festő a glettelt felületbe glettel függőlegesen papírcsíkokat, a tapéta illesztéseknél. Mindenképpen ajánlott tapétázás esetén. Nekem a festők pénzért csinálják.”

2024. máj. 4.

Ha a homlokzatot leszigetelik, de a kő lábazatot nem, az okozhat problémát? És ha igen, mit?

Az én válaszom:

„Sajnos hőhidat okoz a padló vonalában. Mindenképpen érdemes a földszinti padló vonala alá menni legalább 30 cm a hőszigeteléssel, ez lehet normál hőszigetelő lemez is az aljzattal, találkozó résznél érdemes xps-t tenni, mivel az zártcellás, így nem szív be vizet, de én sokszor 30 cm széle sávot javasolok csak úgy nem kell sok belőle, és nincs hulladék...”

2024. ápr. 24.

Mi a tondach és a creaton közötti különbség, melyiknek mik az előnyei, hátrányai? Melyikkel szerettek jobban dolgozni a tondacchal vagy creatonnal, melyiket javasoljátok?

Az én válaszom:

„Creaton. Kevesebb kell bőlőle/m2”

2024. ápr. 17.

A vakolatot le kell verni, vagy rátehető a vakolatra egy újabb eps réteg, ha a vakolat ép, hogy vastagabb legyen a szigetelés?

Az én válaszom:

„Az esetleges sérült részeket el kell távolítani, és a megmaradó felületet letisztítani, és jó erős alapozóval vagy tapadóhíddal lealapozni. Utána lehet cementes vagy pur ragasztóval is ragasztani rá. Természetesen az új dűbel érje át a régi szigetelést is és megfelelő mélységben legyen a falban is.”

2024. márc. 18.

Mennyi idő alatt szárad ki a vakolat? Mi a minimum vakolat száradási idő? Mikortól lehet rádolgozni? Kültéren más, mint beltéren?

Az én válaszom:

„A kőművesek úgy tanulják hogy 1 cm egy hét 15-25 C fok között, nem párás időben. Én nem kapkodnám el a száradás, és a kötési idő nem ugyanaz.”

2024. febr. 22.

Sziasztok, a kérdésem, hogy hőszigetelés kivitelezéséhez kell-e külön műszaki ellenőrt fogadni, e-naplózni meg ilyenek?

Az én válaszom:

„Ha nem építési engedély köteles akkor nem kell. Viszont ha nagyobb a munka nem árt egy olyan aki biztosan ért is hozzá...bár műszaki ellenőrök többsége sem figyel oda kellőképpen.”

2024. febr. 12.

Láttam egy videót, ahol a szakember megfogta a kész szigetelést a fal tövében, és egy mozdulattal lehúzta a falról, mint egy darab ragtapaszt.... Totál beijedtem, hogy ilyen megtörténhet. Milyen ragasztót vásároljak, hogy az biztos tartson??? Vagy ezt a dübelezés hiánya okozhatta? Esetleg valami egyéb kivitelezési hiba? Láttatok ti már hasonlót? Hogy kerülhető el az ilyen kár?

Az én válaszom:

„Az alapfelület proózus volt( pl új tégla) nem lett lealapozva, lehet az is baj hogy gyenge minőségű a ragasztó, vagy aki feltette nem értett hozzá, illetve a dűbelezés sem történt meg vagy nem megfelelően, nem a megfelelő dűbellel. Érdemes körvágóval néhány helyen lyukat vágni a teljes rétegrendben, azon minden látszik. Elküldi az ÉMI-be, és ott olyan választ kap, amit bármelyik hatóság elfogad.”

2024. febr. 6.

milyen hőszigetelő anyagokkal valósítható meg sikeresen a vályogház hőszigetelése? Ti mit raknátok rá - kőzetgyapot, eps, vagy láttam olyat is, hogy náddal szigetelték.

Az én válaszom:

„Szerintem a legolcsóbb a normál EPS 80 vagy a graffit. De szerintem vályogháznál nem a fal szigeteléssel lehet gond hanem az aljzat és a födém nincs leszigetelve. 40-50 cm falvastagság mellett szerintem nincs rá szükség .... Ami fontos jól hőszigetelő nyílászárók.”

2024. febr. 1.

Mennyire kiforrott technológia a purhab szigetelés, és milyen hátrányai lehetnek? Láttam egy videót, ahol csinálják, födémszigetelés gyanánt, és nagyon megtetszett, de lehet, hogy jobb, ha maradunk a hagyományos, jól bevált módszernél, és a kőzetgyapotot választjuk.

Az én válaszom:

„nem tudok ilyenről, sajnos mi nem csinálunk ilyet. Szerintem az egyik leghatékonyabb.”

2024. jan. 31.

mondjátok meg őszintén, mikor egy ház utólagos hőszigetelésére kerül sor, ki számolja ki, és mennyire tudományosan, hogy hány cm hőszigetelés kerüljön a házra? Mi ebben a bevett gyakorlat?

Az én válaszom:

„Ha pontos választ akar akkor energetikus. Én a kőházra 20-25 graffit vagy kőzetgyapot szigetelést, a téglákra 30-as vagy annál vastagabb falnál 12-15 graffit szigetelést szoktam ajánlani, bár nagyon fontos hogy a födém, vagy a tetősík mivel és milyen vastagon van szigetelve, annak illik kicsit vastagabbnak lenni mint a homlokzaton. ”

2024. jan. 30.

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen veszélyei lehetnek a házilag kivitelezett ház szigetelésnek? Az északi falat akarjuk eps-sel hőszigetelni, csak egy kicsi fürdőablak van a falon, semmi egyéb. A férjem azt mondogatja, hogy majd ő felragasztja a lapokat, nem nagy kunszt, és mennyit spórolunk, de nekem vannak aggályaim. Mivel érveljek, hogy meggyőzzem, fogadjunk inkább szakembert? Milyen veszélyei, milyen hátrányai, esetleg később felszínre kerülő hibái lehetnek a ház szigetelésnek, ha házilag csinálja?

Az én válaszom:

„Ezt férje válogatja. Nekem nem nagy kunszt... de ha nem ért hozzá, egyrészt hőhidas lesz ( penészedni fog a fal) nem megfelelően fog felragadni ( elválhat a faltól) biztos hogy nem lesz sík, és sima, így a színezés nagyon csúnya lesz... de vannak ügyes férjek, egy csomó dolgozik nálam is.”

2024. jan. 29.

Az a helyzet, hogy panaszkodik az alsó szomszéd, hogy hangosak a gyerekek, dobognak játszás közben. Megoldás lehet egy zajcsökkentő szőnyeg a gyerekszobába? Mennyire képes elnyelni a zajt, és mennyivel inkább nyeli el a lépészajt, mint egy "sima" szőnyeg? Javasolnátok a beszerzését vagy van jobb ötletetek erre a problémára?

Az én válaszom:

„DV Silent ipari hangszigetelő szőnyeg. Lövöldözhettek is. Csak le kell teríteni a meglévő parketta alá.”

2024. jan. 29.

Sziasztok, kis weekendházat szeretnék téliesíteni. Mit ajánlotok faház szigetelésére? Kívül, vagy belül jobb szigetelni, és milyen anyaggal?

Az én válaszom:

„Kívülről graffitossal, esetleg ha lehet utólag a falakba cellulóz. Mi így szoktuk csinálni.”

2024. jan. 17.

Sziasztok, köszönöm a korábbi válaszokat erre a kérdésre: https://joszaki.hu/szakivalaszol/regi-hazak-padlas-szigetelese-eseten-milyen-modszert-ajanlotok Igazából tovább kérdeznék, mert kicsit elvesztem a sok javaslat között. Végülis a lényeg, hogy a lehető legolcsóbban jöjjön ki. Gondolom, ez azt jelenti, hogy inkább csak a hogy a födém legyen szigetelve, mert az kisebb terület... jól gondolom? És a nagy része az se baj, ha nem járható, de azért legalább egy közlekedési útvonal kellene az ablakhoz. Ezekkel a kiegészítésekkel tehát, mi lenne a legköltséghatékonyabb, legolcsóbb födém szigetelés?

Az én válaszom:

„Cellulóz szigetelés, a járható részen fa vázon osb, vagy deszka borítás”

2024. jan. 16.

Azt olvastam, ez a legújabb generációs fejlesztés, és magasan veri a hővezetési tényezője az eps-t és a gyapotot is, ergo vékonyabb is elég belőle. Valahogy a köztudatban mégsem nagyon van ez jelen... vagy csak nekem új? Szoktatok vele dolgozni? Kérik ezt a "pir hőszigetelést" a megrendelőitek gyakran? Mennyire éri meg?

Az én válaszom:

„Mi sajnos nem csináljuk, de szerintem nagyon jó, ha nem a legjobb.”

2024. jan. 10.

ha két színű falat szeretnék a nappaliban, az sokkal drágább lesz, mint az egy szín? A színhatár képzés árán felül még milyen költségek lépnek fel pluszban ilyen esetben?

Az én válaszom:

„Munkadíjban nincs különbség, a színes festékek drágábbak. Polifarbe Platinumot javaslok, ár arányban szerintem a legjobb.”

2023. nov. 23.

Én még csak olyat hallottam, hogy közé rakják, de most azt hallottam, hogy lehet a tető hőszigetelést a szarufák fölé is rakni, és a szarufákat dizájn elemként meghagyni szabadon. mit gondoltok erről?

Az én válaszom:

„A szokásos tervezési építési mód, a szarufák közének szigetelése, bár szerintem a szarufán kívüli hatékonyabb-nem vagyok energetikus, ha a szarufák dizájn elemkénti meghagyása fontos opció, akkor mindenképpen a szarufán kívüli a jó megoldás. Jóval drágább.”

2023. nov. 23.

Tulajdonképpen mi az a dryvit? Mindenre mondják, vagy ez takar valami extrát, amit a többi külső szigetelés nem tud?

Az én válaszom:

„Dryvit egy márka mint a Baumit, Terranova stb. de alkalmazzák a komplett hőszigetelő rendszer megnevezésére is. https://www.dryvit.com/ ”

2023. nov. 14.

Betontető vízszigetelés esetén ha bitumen alapú vödrös anyaggal kenetem le, utána később rá lehet-e járólapozni a bitumenes vízszigetelésre?

Az én válaszom:

„Tisztelt Zsófia. Amennyiben csak a vödrös anyaggal kente le, a megfelelő alapozóval, ragasztóval rá lehet burkolni. ”

2023. nov. 13.

Mennyire gond, ha a ház, (amit nézegetek megvételre) a tulaj el mondása szerint 3 éve kapott dryvit szigetelést, de nincs rajta színező vakolat. Károsodhatott a dryvit szigetelés a befejezetlenség miatt? Alkudjak?

Az én válaszom:

„Szerintem a cementes hálózott felületnek sem tesz jót sem az uv sem a pára, ha nem válik el a háló könnyen, illetve ha nem nagyon porzik a felület akkor elég átglettelni. Ha komolyabb a gond akkor újra kell hálózni, de alatta a szigetelés nem sérül.”

2023. nov. 9.

Milyen szempontok szerint érdemes tetőcserepet választani? Mik a legbeváltabb tetőcserép fajták?

Az én válaszom:

„Ha a gerendázat bírja a beton cserepek és ezen belül szerintem a Terrán cserepek árarányban a legjobbak, legtartóssabbak.”

2023. nov. 9.

Megéri a komplett hőszigetelő rendszer venni vagy jobban kijövök, ha megkérem majd a kivitelezőt, hogy ő vásárolja meg a szükséges anyagokat?

Az én válaszom:

„Ezt kivitelezője válogatja. Én bármilyen hőszigetelőanyagra cemixes ragasztót, és cemix vagy jub vakolatot szoktam használni, az mostanában bevált.”

2023. okt. 31.

Tudtok ajánlani valami jó online ház hőszigetelés kalkulátort? Ami megmondja, hogy milyen vastag szigetelés kellene a különféle anyagokból (eps, kőzetgyapot) az adott falra (B30-as téglafalak)? Vagy ezt ti hogy számoljátok ki általában?

Az én válaszom:

„Én úgy szoktam számolni, ha régi ikersejt vagy B30 akkor 15-20 cm graffit, ha kerámia 30-as akkor 10-15 cm graffit hőszigeteléssel, tőlünk legtöbbször így kérik sok esetben energetikus tanácsára.”

2023. okt. 30.

A padláson jártamban észrevettem, hogy a tetőléceken ilyen szürkés kékes foltok vannak. Nem valami bizalomgerjesztő... Mi lehet az? És mit kezdjek vele?

Az én válaszom:

„Nézesse meg szakemberrel vagy fotózza le, de szerintem vagy a fólia, vagy a bádog nem jó és penészedik a léc. Az nem jó..”

2023. okt. 27.

Ha leszedjük a fűrészporos tapétát, akkor mehet a falra egyből az új fűrészporos tapéta? Vagy kezelni kell valamivel? Panellakásról van szó.

Az én válaszom:

„Lecsiszolni mindenképpen kell, ha nem jó a felület akkor glettelni is.”

2023. okt. 26.

Nyáron készült nálunk egy fa pergola, és azt szeretném kérdezni, a tél beállta előtt mivel érdeles lekezelni, hogy tartós legyen?

Az én válaszom:

„Mindenképpen száraz időben, száradt felületet érdemes megcsiszolni lealapozni, és 1-2 rtg oldószeres lazúrral, vagy zománcfestékkel, vagy csónaklakkal lekenni.”

2023. okt. 26.

Szigetelő anyagok tekintetében mennyire számít a márka? Megvehetem a no name szigetelő lapot vagy jobb, ha a nagy márkák közül választok (austrotherm, nikecell?) Van minőségbeli különbség?

Az én válaszom:

„Van némi különbség de én az olcsóbbat veszem. Ragasztóból, vakolatból meg a drágábbat.”

2023. okt. 26.

Milyen festéket ajánlanak a profik, ha világoszöld nappalit szeretnénk, de nem szeretnénk, hogy kórház-hangulat legyen a zöld szobában?

Az én válaszom:

„Tisztelt Kinga. Én Polifarbe Platinumot ajánlok, nekem az vált be, van többféle zöld is.”

2023. okt. 15.

Kedves Szakemberek! Tudtok-e engem röviden informálni arról, hogy új tető építési engedélyre mikor van szükség? Ha csak a héjazatot cserélik, gondolom nem kell, de ha meg is kell emelni a födém feletti részt, akkor az engedélyköteles? Szükségünk lesz egy tetőcserére, de gondolkodom, hogy a tetőteret is megnöveljük-e. Sokkal több macera-e, megéri-e... Most nem építenénk be, de talán később jól jönne...

Az én válaszom:

„Tisztelt Kinga. Az előttem levők leírtak szinte mindent, de ha a tető struktúrája, színe változik helyileg eltérhetnek a szabályozások. Én azt mondom hogy szomszéd, vállalkozó, és megfelelő állványzattal sok felesleges kiadás megspórolható, tudok ilyet mutatni ha érdekes. Üdv BB-Industrial Kft.”

2023. okt. 5.

Külső hőszigetelésre készülünk, de a fal külső falán fut a gázcső, ami útban van. Mit javasoltok? Be lehet a gázcsövet burkolni nikecellel a külső szigetelés során? Vagy kijjebb lehet valahogy hozni a gázcsövet? Mi a megoldás erre?

Az én válaszom:

„A tapasztalatom, hogy területenként változik mit fogadnak el volt hogy beszigeteltették velünk, volt hogy bedobozoltatták, de a leggyakrabban szabadon kellett hagyni.”

2023. szept. 27.

Van egy kb 6 nm-es szélfogónk, amire új előtetőt szeretnék. Valójában az egész szélfogót elbontanám: ez egy olyan klasszik fémváz, amin az a ronda sárga hullámtető van, fogalmam sincs milyen anyagból, valami üvegszálas. Szóval csináltatnék helyette egy ugyanolyat fa gerendákból és a tetejére polikarbonát előtetőt szerettem volna, de mindenki azt mondja, hogy nyáron elviselhetetlen lesz. Mit gondoltok? Jó lenne, ha sok fény jönne be, ezért jutott eszembe a polikarbonát előtető, de megkukulni se szeretnénk. Van jó tanácsotok erre? Jó a polikarbonát előtető vagy van jobb ötletetek helyette?

Az én válaszom:

„Tisztelt István. Amennyiben az új tető ugyanakkora lesz kb mint az előző, és az előző alatt nem kukult meg, úgy itt sem fog. Ha az oldalát is beburkolná, akkor már fenn állna ez a veszély.”

2023. szept. 19.

Sziasztok! Hőségben érdemes nekiállni a vakolásnak? Attól félek, hogy túl gyorsan fog száradni és megrepedezik... És valahol olvastam is, hogy nagy melegben a műgyantás nemesvakolatot nem jó vakolni.... Igaz ez? Mit javasoltok?

Az én válaszom:

„Tisztelt Kinga. Amennyiben cementes vakolatról van szó, mindenképpen érdemes hamar lealapozni, azzal meg lehet akadályozni a túl gyors száradást, de szakszerű vakolásnál a kőműves alágúzol, ezzel jól átnedvesíti a fogadó felületet és így nem szárad ki túl gyorsan. A nemesvakolatot mi minden esetben ilyenkor hajnalban húzzuk a gyors száradás csak a szép kivitelezést nehezíti. Mi mindig színezés elött újraalapozzuk, a párolgás hőt von el, tehát ez némileg hűti a felületet, és így a víz nem távozik túl gyorsan az anyagból. Jó, összeszokott csapat, simán megoldja.”

2023. aug. 22.

Tető szigetelést terveztem a nyárra. Lehet csinálni nagy melegben is, vagy várjak inkább, míg lehűl az idő? A padláson kellene a gerendák közötti réseket kitölteni üveggyapottal, és lefedni osb lapokkal. De ilyenkor a padláson vagy van 40 fok... Vállalja ezt bárki is?

Az én válaszom:

„Tisztelt Kinga. Nincs műszaki akadálya, és ajánlkozói is van bőven.”

2023. aug. 22.

Foglalkozik itt valaki speciálisan lapostető készítéssel? Valami bombabiztos megoldás kell, hogy tuti ne ázzon be. Valaki? Milyen anyagot ajánlotok hozzá? Álmaim netovábbja a zöldtető lenne, de nem tudom ,hogy ez lapostető esetén megoldható-e?

Az én válaszom:

„Tisztelt Zsófia. Meglévő szerkezetet utólagosan pvc szigeteléssel lehet a legegyszerűbben leszigetelni, és arra mehet a zöld tető, amennyiben részletesebb választ szeretne, úgy szívesen segítek, és az nem kerül semmibe. Üdv Sátor Ferenc BB-Industrial kft.”

2023. aug. 1.

ha a teto hullámos, ez azt jelenti, hogy le kell szedni az egeszet es ujrarakni a léceket vagy a gerendákat is? tetofedo tudja ezt megnezni vagy statikust keressek inkabb? (egy nyaralot nezegetek, de nem tudom, meg merjem-e venni emiatt.)

Az én válaszom:

„Egy jó ács megmondja mit kell vele csinálni, he fel tud jutni a tetőtérbe, valószínű nem lesz elég a lécezés...”

2023. jún. 24.

Mi az a szárító vakolat, és hogy működik? Ha vizesedik a falam, és emiatt gyakran fekete penész is lesz rajta, az ellen ez megoldást jelenthet? Ti, szobafestők is csináltok ilyen javítást? Ki tudna segíteni, és mire figyeljek?

Az én válaszom:

„Többféle felújító vakolatrendszer létezik. Ha komoly a baj akkor 3 ha kevésbé akkor a két rétegűt ajánlom, a 3 rétegű rendszert inkább műemlék épületek felújításánál használjuk, magánemberként azt javaslom, hogy először is távolítsuk el penészes vakolatrészt, a falazat megtisztításával. Ezután a letisztított felületre egy sótalanító előfröcskölő vakolatot majd pedig én lábazati vakolatot sziktam ajánlani. Ez inkább kőműves munka mint festő, de a festő mindenhez is ért. Arra figyelj hogy olyan szaki csinálja aki legalább veszi a fáradtságot hogy a neten megnézze és jók legyenek az anyagok, bármely gyártó forgalmazza mindkét terméket, és amivel találkoztam az mind jó.”

2023. ápr. 13.

Kinéztünk egy házat, ami kívülről elöregedett hungarocell lapokkal van szigetelve. Rámehet a vakolás a megsárgult hungarocellre közvetlenül? Vagy cserés? Csak előkalkulálunk a vásárlás előtt. Kell ilyenkor még valamire figyelni?

Az én válaszom:

„Ami mozog vissza kell szedni, a felületet dryvitcsiszolóval átcsiszolni, hézagokat purhabozni, átdűbelezni az egészet, alapozó v. tapadóhíd és mehet rá szerintem a ragasztó meg a háló.”

2023. jan. 24.

A külső homlokzat festést kőműves csinálja vagy szobafestő? Mi a jobb, ha most még ősszel nekiállunk vagy ha tavaszra halasztjuk? Most vettünk házat, vakolt külső falról lenne szó...nem tudom, mi károsít jobban a télen: a csupasz vakolt fal, vagy ha most festetünk, és esetleg rossz idő van már hozzá. Köszönöm!

Az én válaszom:

„A homlokzat festést festő csinálja, de ha színeztetni szeretnék mindenképpen olyan szaki kell aki konkrétan színezni szépen tud, azt nem lehet javítani... Lesz idén még bőven jó idő, ne legyen túl párás és éjszaka ne legyen -2-3 foknál hidegebb, ill. lehet kapni kötésgyorsítókat, ilyenkor azt is használunk.”

2022. nov. 3.

Vettünk egy régi parasztházat. Vegyes falazat, a legtöbb fal girbegurba. Gipszkartonozás jó megoldás lehet? Vagy mindenképp vakolással számoljunk? Előnyök-hátrányok hosszútávon?

Az én válaszom:

„Függőlegesen 40 cm-ként tetőléccel lécezd be a falat, tegyél mögé valami szálas hőszigetelést, gyapot, geocell, cellulóz,stb., aztán 1 rtg pe, vagy hőtükör fólia, és rá a karton. Ha penészedik is előtte sima zsákos mésszel meszeld le jó vastagon, miután lekapartad a penészes glettet, vakolatot...”

2022. nov. 1.

A tisztasági festés szagtalanít? Nikotinfolt nincs, de cigiszag az van. Elég egy tisztasági festés a cigarettaszag ellen?

Az én válaszom:

„A falazatokban megszünteti a szagokat, de a bútor, padló, függöny, stb. még szagos maradhat, bár a jó diszperzit egy időre minden szagot felülír!”

2022. okt. 27.

Szakmáim

Generálkivitelezés 5 megbízás Ács 2 megbízás Tetőfedő 0 megbízás Szobafestő, tapétázó 0 megbízás Belsőépítész 0 megbízás Bádogos 0 megbízás