Fogadok munkát
Fábri Sándor
Fábri Sándor

Kőműves · Ablakcsere, nyílászáró beépítés · Épületbontás

2
Megbízás

19 órával ezelőtt volt itt.

Jánosháza és 50 km-es körzetében kiszállok.

+36 1 443 3777 / 20822

Fábri Sándor

Kőműves · Ablakcsere, nyílászáró beépítés · Épületbontás

Üdv. Csapatunk az Építőiparban tevékenykedik. Igényeit, elképzeléseit a tudásunk legjavával igyekszünk megvalósítási. Legyen az kül-, vagy beltérben. Alaptól a födémig. Teljes fürdőszoba átalakítás Ajtó - ablak csere helyreállítással. Lábazata, kerítés, alap vagy garász aljzat betonozása. Falazás, dryvit hálózás, vakolósínes vakolás. Szárazépítés, gipszkartonozás, glettelés, festés. Járólapozás, csempézés, kő burkolat, hideg - meleg burkolás.
Mutass többet

Referenciáim

Tetszenek a referenciáim? Kérj tőlem ajánlatot , hogy kiderüljön nálad mennyibe kerülne a munka.

Válaszaim

Sziasztok! A műanyag ablak hogy állítható téli nyári üzemmódba? És van értelme ezt állítgatni?

Az én válaszom:

„Üdv, a.vasalatban van állítási lehetőség ugyan nem ezért , de szerintem épp olyan mint a rég nem használt sarokszelep, amint el zárod csöpög. Magyarán hamar meg adja magát és nem mindegyik rendelkezik ilyen funkcióval. Ráadásul egy folyamataos , de kicsi szellőztetés nem árt. ”

0

2024. 02. 07.

mondjátok meg őszintén, mikor egy ház utólagos hőszigetelésére kerül sor, ki számolja ki, és mennyire tudományosan, hogy hány cm hőszigetelés kerüljön a házra? Mi ebben a bevett gyakorlat?

Az én válaszom:

„Üdv. Tóvári kolléga hozzászólását már nincs értelme továb magyarázni. Esetleg csak annyi, hogy maguknak a hőszigetelő rendszereknek is különböző a tulajdonsága. Magyarországon a legelterjetebb az EPS80 , azaz hungarocel , ennek is van grafitos válltozata,(jobb a hőszigetelési értéke). De a legjobb vállasztás a kőzetgyapot, ugyan is a megfefelő rétegrendnél működik az átszellőztető tulajdonság. Persze egyértelműen ez a legdrágább és természetesen itt is kellene szellőztető rendszer, vagy annak egy alternatívája. Nagyon sok eps sel szigetelt épületnél ( ahol nem építettek ki szellőztető rendszert, vagy el se magyarázták a megrendelőnek) be van "DUNC"olva a falazat. Le van zárva, nincs lehetősége a párának távoznia. Így aztán a "szigetelt" háztulajdoonosok a penésszel, gombával harcolnak. A szakirodalom egyébként azt mondja , minnél vastagabb a szigetelés, annál hamarabb el lehet érni a Fűtettlen, illetve klimatizált állapotot. Egyébként a leggyakoribb a 10 - 15 cm. Ha esetleg tudok még segíteni hívjon bizalommal. ”

0

2024. 01. 30.

Az alagsorban kialakított kis szobában megy el a vízvezetékcső, ami a ház felsőbb emeleteiről viszi le a szennyvizet a csatornába, és annyira hangosan zubog a víz, hogy zavaró ... szeretném valamivel hangszigetelni a csövet. Milyen megoldások léteznek erre? Segítsetek, kérlek!

Az én válaszom:

„Üdv. Ha van rá leheőség el kell burkolni, mondjuk gipszkartonnal, így a karton és a cső vezeték közé lehetne gyapot szigetelést. ha tudok még segíteni, nyugodtan hívjon”

0

2024. 01. 30.

Azt szeretném kérdezni, hogy a régi 3 szárnyú ablak méretében létezik kész ablak, vagy ezt biztosan egyedileg kell legyártatni, ha cserélni szeretném?

Az én válaszom:

„Üdv. Igen a kolléga jól írta, Meg kell nézi, főleg azt, hogy mekkora az ablak feletti áthidaló gerenda, Van hogy hosszabat raktak be annó, illetve öntötek, a két falfelületen minimum 15 - 15 cm ert kell fednie. ha ennél nagyobb, akkor még lehet a spalettával, azaz az ablak bruttó széleségével játszani. De egyéként keskenyebb ablakhoz meg hozzá lehet falazni, vagy más módon szűkíteni. És a beépített redönytokról még nem esett szó. Szóval nyugodtan hívjon ha van kérdése. +36702945370”

0

2024. 01. 30.

Uraim. Mivel érdemes a repedezett, málló betonjárdát javítani? Rakassak rá új réteget betonból vagy csak kenjük ki csemperagasztóval?

Az én válaszom:

„Üdv. Én is a hosszútávú megoldást javaslom, tehát új készítése. Esetleg lehet a régi az "alap" , de mindenképpen 8 - 10cm. minimum 4 es vasbetonhálóval ( ha autó, nem megy át rajta, ha esetleg teherautó is rá járhat, akkor minimum 8 as vas háhó és 12 -15 cm minimum C 16 os erősséggel). Ha tudok még segíteni hívjon nyugodtan. +36702945370”

0

2024. 01. 30.

Sziasztok! A telken a ház mögött van egy régi, kissé már romos gazdasági épület és egy pár ól, amiket el szeretnék bontatni. Mivel rajta vannak az alaprajzon, fogalmam sincs, hogy szabadon lebonthatóak-e vagy kell valami engedélyt beszerezni a bontás megkezdése előtt? Tudtok ebben segíteni?

Az én válaszom:

„A helyileg illetékes szakhatóság : építési hatóság tudja megmondani , kell bontási engedély , avagy nem. Ha tudok még segíteni hívjon nyugodtan, +36702945370”

0

2024. 01. 30.

Tényleg van olyan, hogy festék hőhíd ellen? Dolgoztatok már ilyesmivel? És van visszajelzés arról, hogy tényleg hatásos? Mi a működési elve?

Az én válaszom:

„Üdv. Jelenleg, legalább is az én ismereteim szerint nincs ilyen festék. Maximum a hőhíd végett kialakulhat penészedés. Arra van elviekben festék, illetve adalék anyag. ”

0

2024. 01. 30.

Ha nem éri közvetlenül víz (pl egy külső folyosó mennyezete), ti tennétek gipszkartont vagy inkább fával burkoltassam?

Az én válaszom:

„Üdv. Én nem javaslom, lambéria, hajópadló, wpc. Bármi más. ”

0

2024. 01. 29.

Sziasztok, az a kérdésem, hogy sávalapba mindig tesznek zsaluköveket? Vagy ez opcionális? És ha tesznek bele, az miért jó? olcsóbb lesz tőle vagy drágább?

Az én válaszom:

„Üdv, mint azt a neve is mutatja, alap, a régi "hagyomány "szerint minden mehet az alapba Kő, betontörmelék, stb. Az új építésnél viszont már nem csak a homokos talajnál vasalják, hanem csak úgy mindenhol. Akár kengyelezik is. Egyébként az alap az a föld szintje alatt van, a zsalukővel viszont a föld szintje fölött , az úynevezett lábazatot alakíítjuk ki. Bár vannak határ esetek, amikor a talaj durván egyenetlen ,akkor van ,hogy zalukővel igazítjuk ki a fogadó szintet. Pince fal esete meg aztán teljesen más, van úgynevezett pince falazó elem. Bár akár zsalukőből is ki lehet építeni. Elsősorban pontosítani kellene a kérdést, mi lesz a végeredmény, milyenek a terepviszonyok, mi van a rajzon, feltéve ha van. ”

0

2023. 08. 21.

Kitaláltuk, hogy legyen álmennyezet, hogy takarékosabban fűtsünk. De három szobában is megy körbe a gázcső, és mi alá akarjuk húzni a gipszkartont. Ilyet lehet? Vagy a gázcsövet valahogy szabadon kéne hagyni mégis?

Az én válaszom:

„Üdv. A gázcső tekintetében, érdemes egy Víz - gáz, központi szerelő véleményét is ki kérni. Egyébként szerintem a lakásban el lehet " burkolni" a csőveket. Ez ipari létesítményeknél bevált módszer. Viszont természetesen mindenképp javaslom a szénmonoxidmérők elhelyezését minden helységben ahol előfordulhat szivárgás. Tisztelettel : Fábri Sándor építőipari egyéni vállalkozó. ”

0

2023. 04. 18.

Kedves Szakik! A panel glettelés más, mint a gipszkarton? Édesapámék sokkal kedvezőbb árajánlatot kaptak Szegeden a panelra, mint mi Oroszlányban a gipszkartonra. Soktízezer forint a különbség. Ez miért lehet?

Az én válaszom:

„Üdv. A festés előkészítés árazása inkább a "kész" felületi minőségre orientálódik, persze nem mindegy milyen az alap. Különböző minőségben lehet igényelni a glettelést és csiszolást. A "szabvány" szerint Q jelölés. Természetesen, mint írtam, nagyban befolyásolja az alap felület is. Betont nem glettelünk közvetlenül, ( nem tökéletes a tapadás). Ráadásul, szinte mindig megreped, ide vagy oda az üvegszövet háló. Először takítás, mélyalapozás, ragasztóba ágyazott üvegszövet háló, aztán "durva" glett, majd száradás után finom glett. Minden fázisban csiszolni, meg alapozni. Én így csinálom. De lehet, hogy van ennél jobb és gyorsabb, valamint olcsóbb megoldás is. Szép estét. ”

2

2023. 03. 07.

Egy nagy szobából egy hálófülke leválasztásának mi a legolcsóbb módja? Gipszkarton fal építése? Vagy?

Az én válaszom:

„Üdv. A nagy álltalánoságokat leírták az "elődeim". De több kerdés is felmerül.: hangszigetelés, tartósság, ( mint azt már írták nem mindegy akar e a falra fúrni valamit, szekrény, tv. hangszoró , esetleg később), a karton még a képkeretet sem bírja el. Ajtó? avagy csak nyílás. Ráadásul, milyen a szoba környezete, nem csak gipszkarton létezik. Pl.: OSB lap, csiszolt, lazúrozott stáflifával, esetleg lambéria a "csúnyábbik, azaz feliratos" oldalra. Ez csak vizuális elválasztást eredményez, nem muszály menyezetig. Szóval, előbb az igényt kell átgondolni és jöhetnek a lehetőségek. Megj. : a téglafalnál több szempontot is figyelembe kell venni, pl. alap, aljzat, illetve födém, stb. Remélem segítettem. Egyébként ha kivitelezőt keres, Jánosháza 60 km.-es körzetében, állunk rendelkezésére. Tisztelettel: Fábri sándor ”

0

2023. 02. 06.

Szakmáim

Kőműves 1 megbízás Ablakcsere, nyílászáró beépítés 1 megbízás Épületbontás 0 megbízás Szobafestő, tapétázó 0 megbízás Gipszkarton szerelés 0 megbízás