műanyag ablak hogy állítható téli nyári üzemmódba?

Tóth Csenge kérdése:

Sziasztok! A műanyag ablak hogy állítható téli nyári üzemmódba? És van értelme ezt állítgatni?

4 hónappal ezelőtt

Szakemberek válaszai

Szőnyi Lajos
5.0
6 megbízás 12 válasz
5.0
6 megbízás 12 válasz

Nagy jelentőséggel nem bír. Vasalaton vannak kis excentrikus gömbfejek amik 4 es imbusz kulcssal elfordíthatóak,akkor viszont a kilincs lesz nehezen mozdíható. Inkább szakembert kell hívni

4 hónappal ezelőtt
2 válasz

Semijen felekepen nem ajanlom....

3 hónappal ezelőtt

Profi szakemberre bíznád a munkát?

Keresd meg a hozzád legközelebb lévő minősített szakembert és kérj árajánlatot 2 perc alatt!

Tovább a jószakira!
Akos nagy
2 válasz
2 válasz

Nem lehetseges felesleges

4 hónappal ezelőtt
2 válasz

Kedves Csenge! Ez az üzemmódváltás városi legenda. Nincs a vasalatoknak ilyen funkcióka. Röviden: sehogy. Hosszabban: a rázáródás erőssége állítható a vasalat excenteres görgőivel, de ez nagyobb erőkifektést ígényel a kilincs fordításakor. Ez nem téli - nyári állás! Komolyabb vasalatnál van egy ún résszellőző funkció a nyíló, bukó álláson kívül.

4 hónappal ezelőtt
Marina Marius E.V.
5.0
3 megbízás 3 válasz
5.0
3 megbízás 3 válasz

Elvégre ha jól van beépitve akkor nem kellene ezeket állítani, persze függ a vasalat tol is, állítani úgy lehet hogy szárnyat ki nyitni és a kis gomba fejeket lehet állítani egy 4 es imbusz kulccsal, van rajta jelzés.

4 hónappal ezelőtt
Fábri Sándor
2 megbízás 12 válasz
2 megbízás 12 válasz

Üdv, a.vasalatban van állítási lehetőség ugyan nem ezért , de szerintem épp olyan mint a rég nem használt sarokszelep, amint el zárod csöpög. Magyarán hamar meg adja magát és nem mindegyik rendelkezik ilyen funkcióval. Ráadásul egy folyamataos , de kicsi szellőztetés nem árt.

4 hónappal ezelőtt
Kohári Zoltán
4.0
1 megbízás 3 válasz
4.0
1 megbízás 3 válasz

Üdv az àllîtàs hasznos lehet mert tèli beàllîtàsnàl erősebben oda van feszîtve a tömîtő gumi ezàlltal jobb lesz a szigetelő kèpessège. Nyàri beàllîtàsnàl lazàbb a tömîtès ez àlltal segît nèmi lègmozgàst is az èpületben. A behúzó vörgők felületèn van imbusz rès mely segîtsègèvel àllîtható a görgő. A zárszerkezet megóvàsa èrdekèben azt javasolnàm fordúljon szakemberhez mert ilyenkor elvègzik a zàr kenèsèt is.

4 hónappal ezelőtt
Domokos Árpád
5.0
3 megbízás 57 válasz
5.0
3 megbízás 57 válasz

Kedves Csenge A nyílászárón valóban van állítási lehetőség de ez nem téli-nyári állítás. Állítani akkor szükséges ha az ablak működése indokolja. A kollégának igaza van, elmondani könnyebb mint leírni de ez a lényege. Üdv Domokos Árpád

4 hónappal ezelőtt

Olvasnál cikkeket hasonló témában?

Irány a blog!
Lakatos Balogh József
4.4
34 megbízás 36 válasz
4.4
34 megbízás 36 válasz

Szép estét kívánok Csenge Ez az üzemmódváltás városi legenda. Nincs a vasalatoknak ilyen funkcióka. Röviden: sehogy. Hosszabban: a rázáródás erőssége állítható a vasalat excenteres görgőivel, de ez nagyobb erőkifektést ígényel a kilincs fordításakor. Ez nem téli - nyári állás! Komolyabb vasalatnál van egy ún résszellőző funkció a nyíló, bukó álláson kívül. Tisztelettel Balogh József

4 hónappal ezelőtt · szerkesztve 4 hónappal ezelőtt
1 válasz

egyaltalan nincsen ertelme felesleges penz kidobas bocsi

3 hónappal ezelőtt
Ács Gergely
4.5
52 megbízás 1 válasz
4.5
52 megbízás 1 válasz

Ez a téli-nyári beállítás..... a falnak futok tőle,komolyan! Minden vasalat rendelkezik állítási lehetőséggel,de köze nincs a télhez-nyárhoz! Ahogy öregszik egy termék a gumi egyre jobban elveszti rugalmasságát és eredeti vastagságát.... (évek) ilyenkor a vasalat "erősebbre" állítsa megoldja ezt a problémát! (helyes beépítés esetén) Ellenben, ha egy fél- egy éves nyílászázót elkezdünk állítgatni....... 5-8 év után mit tudunk tenni? semmit! Ha nem jön a hideg....... minden jó! Ha jön a hideg...... hívjon szakembert!

3 hónappal ezelőtt
1 válasz

Kedves Csenge! A vasalattól függően vagy a tokon a zárfogadót kell elforgatni vagy a szárnyon a gógát, de mindkettőnél a gumitömítés felé.

3 hónappal ezelőtt
Törölt felhasználó
1 megbízás 6 válasz
1 megbízás 6 válasz

Kedves Csenge ! Ha minden vízszintes és minden függőleges akkor egyszer kell beállítani és az jó télen nyáron :)

3 hónappal ezelőtt
4 válasz

Én nem ajánlom mert a vasalatok egy optimális állások vannak beállitva ami szerintem mind a két évszaknak megfelelő

3 hónappal ezelőtt
1 válasz

Nincs értelme a zárszemek állítgatásán a gyári pozíciót ajánlom megőrizni!!!

2 hónappal ezelőtt
Bokros Gábor
4 válasz
4 válasz

Sajnos a diletacio miatt nem egyszerű úgy beállítani hogy hogy ne szoroljun az ablak de egy kis finomhangolással meglehet találni a kettő közti állapotot. Probalgasd türelmesen.

1 hónappal ezelőtt