Gyerekszobába gipszkartonozás vagy vakolás?

Vass Zoltán kérdése:

Téglafal felhúzva, de melyik a jobb: gipszkartonozás vagy vakolás? Melyik az olcsóbb? És mivel babaszoba lesz: melyik az egészségesebb?

1 évvel ezelőtt

Szakemberek válaszai

Tóth Ferenc
3 válasz
3 válasz

Üdvözlöm a kérdésére egyszerű választ adom mivel téglafalazatról beszélünk mindenféle tekintetben elsőnek a teljes vakást ajálöm mert a feladatnak a futárt nem szoktam úgy hagyni mert ha az úgy marad akkor fél mu Károly beszélunk így hát javaslom a vakolás és aztán a kartonált mert így lesz még ateljes szigetelés. 40 éve vagyok szakember a mai napig is ha esetleg felkeltette figyelmét hívjon bátran

1 évvel ezelőtt · szerkesztve 1 évvel ezelőtt
Szabó Tamás
5 válasz
5 válasz

Vakolás

1 évvel ezelőtt
4 válasz

Tisztelt Vass Zoltàn! Röviden ès tömören szerintem teljesen mindegy.Az àrak kb. ugyanazok ha ragasztjuk a kartont 2500-3000Ft/m2.Az anyagàrak is karton 2500-3000Ft egy tàbla(2,5m2). Gipszkarton előtètfalnàl a szerkezet+gipszkarton veszìtünk az alapterületből vakolàsnàl nem.A vakolàs "piszkos" munka a gipszkarton kevèsbè.A gipszkarton gyorsabb ès ha jòl van glettelve nem reped meg ellentètben a vakolattal amin mindig megjelennek a hajszàlrepedèsek.Egèszsègileg a gipszkarton minden követelmènynek megfelel a vakolatoknàl is vannak nagyon jò minősègű lèlegzô vakolatok,de ezt egy szakembertől kellene megkèrdezni.Pròbàltam az előnyōket ès hàtrànyokat összegyûjteni Önnek remèlem tudtam segìteni. Tisztelettel Örkènyi Tamàs.

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Szépnapot kívánok. Szerintem az ideális megoldás a gipszkarton előtétfal szigeteléssel és duplaréteg kartonnal. Higiéniai szempontból sokkal kedvezőbb mivel természetes, nem irritáló anyag. -Gyorsabb -Praktikusabb -akár polcrészt is kialakítok vagy egyéb funkció szerepet betöltő részt - és könnyebb gyorsabb a kész előtét falat glettelni és festeni. Az adatlapomon keressen fel bizalommal ha úgy gondolja én meg valósítom gyors határidővel! Tisztelettel : Bálint Krisztián Gipszkarton szerelő EV.

1 évvel ezelőtt
1 válasz

üdvözlettem az úrnak mind a kettő megoldás jó de én a karton mellet döntenek mivel gyerek szobából van szó további szép napot

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Üdvözlöm, Vakolás olcsóbb hosszabb munkafolyamat ,gipszkarton gyorsabb és drágább. Egészséges mindkettő a festék az utolsó réteg és az emberek azzal érintkeznek.

1 évvel ezelőtt
Papp László e.v.
5.0
2 válasz
5.0
2 válasz

Szerintem a gipszkartonozás jobb.

1 évvel ezelőtt
Karkos Ádám
4.0
4 válasz
4.0
4 válasz

Szép estét természetesen gyorsabb és tisztább vele dolgozni a kartonnal.viszont a vakolat erősebb és időtállóbb

1 évvel ezelőtt

Olvasnál cikkeket hasonló témában?

Irány a blog!
Varga Gyula
4.4
3 válasz
4.4
3 válasz

Üdvözlöm Vass úr! Személy szerint én biztos ,hogy vakoltatnám! Mivel most lett felhúzva a fal feltételezem,hogy le van szigetelve vízesedés ellen! A vakolás egészségesebb és ha netán bármi féle probléma van a falal pl. vizesedés mert nem jól lett víz szigetelve akkor azt időben észre lehet venni! Viszont a kartonozásnál ott rejtve marad minden hiba és csak akkor veszi észre mikor már túl késő!! Árban szinte semmi különbség!

1 évvel ezelőtt
4 válasz

Hát mivel baba szoba de ugyan mindegy hogy melyik de attól függ hogy szigeteivel vén e a ház kívülről ha nincs én a kartonozast ajánlom de szigetelve az meg hogy saletromos e a fal igen az baj mert ott víz van azt kell megszüntetni mielőbb addig semi fele vakolat vagy kartonozast nem ajánlom mivel az nem jó se a kicsinek sem a csaladnak

1 évvel ezelőtt
Balogh Béla
3 válasz
3 válasz

Üdvözlöm. Ha fal szépen fel lett húzva és nem igényel sok vakolatot akkor valamennyivel olcsóbb. De viszont a gipszkarton higiénikusabb és tisztább egy szép gletelés és tisztasági festés után . Ami természetesen bármikor könnyen újra glettelhető és festhető. De egyébként az árat hogy melyik olcsóbb nehéz megmondani mert az függ a szoba méretétől a m2 -től mert általában kis négyzetmétert nem szoktak m² es áron vállalni inkább egy összegben... De gondolom a mennyezet természetesen gipszkarton így cél szerű lenne a karton a falakra is abból szebbet ki lehet hozni mint egy vakolásból . :) Egyébként a vakolás is teljesen rendben van . Hisz ha káros lenne akkor nem használnák évtizedek óta. Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel Balog

1 évvel ezelőtt
Garai József
5.0
2 válasz
5.0
2 válasz

Üdv. Eddigi tapasztalatom alapján én a vakolást ajánlom. Tartósabb és nem olyan sérülékeny. Ha esetleg vízesedne a fal akkor az mind kettőnek rossz, a pucolásnak és a kartonák is. A karton szét málik a pucolás meg salétromos lesz, rosszabb esetben le esik. Ez esetbe javítani kell a szigetelést. Gyermek szempontjából mind kettő megoldás ártalmatlan ha minden az elő írtak szerint van elkészítve.

1 évvel ezelőtt
Szép János
1 válasz
1 válasz

A gipszkarton olcsóbb és gyorsabb ,tisztább munkavégzés, nem kell megvárni mig kiszárad a vakolat, felülett képzés olcsóbb és gyorsabb,ha kivül nics szigetelve akkor az elöttét falatt lehet szigetelni. Mindenféle képpen a gipszkarton olcsóbb,gyorsabb,tisztább munkavégzés.

1 évvel ezelőtt
Barkoczi Márk
3.7
10 válasz
3.7
10 válasz

Tisztelt Zoltàn! Kerdesere a valaszom En vakolnam a szobat hisz a baba egyszer nagyobb gyerek lesz es ha veletlen dobalozik a karton hamar serul Viszont a vakolat az sokkal erosebb es tartosabb. Arban nem nagyon olcsobb inkab gyorsabb a gipszkarton de a mai arak mellet egyik sem olcsobb a masiknal. Ez az en velemenyem.

1 évvel ezelőtt
Varga Attila
1.5
28 válasz
1.5
28 válasz

Üdv :Zoltán gipszkarton vagy vakolt felület . Vakolás több idő a gipszkarton mint szárazèpítès a rövid bedolgozási idő miatt kölcséghatékonyabb.Gyermekszoba esetèn mindeggy mert ha kivüről szigetelve van az èpület páradifuziója nem jön létre ! Kellö szellösztetés vagy beèpítet automatizált szellőzès eredmènye lessz az optimális.Régen nem volt gipszkarton,meg szigetelés sem üdv. Attila.

1 évvel ezelőtt
Tulkovics Zsolt
5.0
4 válasz
5.0
4 válasz

Szép napot mindkettő jó de a gipszkarton olcsóbb gyorsabb hatékonyabb gipszkarton ragasztás munkadíj kb 3000ft míg a vakolás nm2 ára 1500-2000közőtt plusz festö is teligletteli a felületett így a festès is jóval drágábban dolgozik tisztelettel.

1 évvel ezelőtt
Kerekes Zoltán
5.0
4 válasz
5.0
4 válasz

Tisztelt Vass Zoltán. Ez egy örök dillemma , mivel mind kettőnek vannak előnyei, illetve hátrányai. Vakolás valamennyivel masszívabb, mint a gipszkarton. Vakolásnál rengeteg víz , illetve pára keletkezik ami lassítja a munkafolyamatot, valamint ha pl. külső szigetelés található a külső fő falon akkor nagyon nehezen szárad ki egy jó szigetelt nyílászároknál. Utólagos glettelés csak súlyosbítja a helyzetet,fűtési szezonban több év múlva is párásódáshoz fog vezetni, ami a penész megjelenésével jár. Gipszkarton: Sérülékenyebb. Csekély nedvesség bevitel, gyors munkavégzés, ami gyorsítja a további munkálatokat. Mivel szárazépítésről beszélünk ezáltal csekély az esélye a penészedésre. Nem tartalmaz semmi féle káros anyagot. Árban a gipszkarton ragasztás anyag munkadíj szerint sokkal olcsóbb. Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel Kerekes Zoltán

1 évvel ezelőtt
Holota Gergely
18 válasz
18 válasz

Én gipszkartont tettem fel mi is babát várunk februárra, ott főleg ahol a kiságy lessz!

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Üdv Falazás milyen minőségű? Milyen téglából készült? Nem értem miért lenne “dohos”egy vakolt téglafal.😄 mindenki kartonnal akar már dolgozni…szűkül a tér,falra fúrni semmit nem kell utána,befülled,elázik,zörög..stb….persze függ a külső tényezőktől is amit nem tudunk.

1 évvel ezelőtt
Batyi .KFt
1 válasz
1 válasz

Szia telefonszámot kérhetek? És meg beszéljük

1 évvel ezelőtt
Juhász Mihály
5.0
5 válasz
5.0
5 válasz

Szia..Én a gipszkartont javaslom..Lényegesen olcsóbb,és egyenesebb is a felület..Egészségügyi szempontból,nincs külömbség hisz általában műanyag alapú minden festék.

1 évvel ezelőtt
5.0
4 válasz

Üdvözlöm! Mindenféleképpen a gipszkartont ajánlom. Árilag is olcsóbb és persze szerintem egészségesebb is mivel nem lesz saletromos se dohos . A fal tud mögötte szellőzni és sokkal szebb a felület is .

1 évvel ezelőtt
Felújít - Lak
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

A gyerekszoba karton vakolat árban kb egyező, viszont a a kartonozás nem jár annyi kosszal, jóval gyorsabb. Eü-leg sincs különbség szerintem, mert sok lakást teljesen kartonnal burkolnak vakolás helyett. Üdv: Bence

1 évvel ezelőtt
3 válasz

Jó napot kívánok. Én azt tudom mondani hogy a karton ból készült falazat sokkal tisztább mint a vakolat falak. Még pedig ,a gipszkartont gyártósoron gyártják így jóval tisztább össze tevőkből áll mint például a tuzépen vásárólt homok művelt eggy szabad térben ledepózott homok domb ban, bizony nagyon sok élőlény is lehet. Na most pedig ha éppen a kőműves nem látja meg, és persze az apraja élővilágot nem is fogja mert nem nagyítóval lapátolják a homokot a keverő be ,hogy az észre vehető legyen. A másik ok pedig ha már úgy is kicsi gyermek fog a szobába kerülni, a karton már megint azért jó mert a karton mögötti szigetelés,tartja a helységben a meleget. . Így nincs megfázás elé ki téve a gyermek. Eggy vakolt fal persze párásabb,hűvösebb, biztos vannak tiszta homokok is. A Vakolással olcsóbban alakittathatja ki a házát. Míg eggy 10 nm vakolás 60000 . A profilozás , szigetelés, kartonozás 90000 Forint

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Szerintebb a gipszkarton jobb tisztább megoldás de a vakolás olcsobb

1 évvel ezelőtt
5 válasz

Egy árban van a ket technológia a karton gyorsabb nem kell falbasüllyeszteni a vezetekeket es tisztabb is nagyon meg kell nezni viszont hogy ne legyen hőhid sehol mert peneszedni fog a karton mögött és mire észreveszi már csak bontással lehet javitani

1 évvel ezelőtt · szerkesztve 1 évvel ezelőtt
3.3
39 válasz

vakolás

1 évvel ezelőtt
Haze 60
2 válasz
2 válasz

Üdw egy réteg fino fill 2 réteg fino belo alapozás ! És kétréteg festék !!

1 évvel ezelőtt
Puskás Máté
4.5
4 válasz
4.5
4 válasz

Üdv! Első lépésben az a kérdés,a falak túl oldalán mi található?

1 évvel ezelőtt · szerkesztve 1 évvel ezelőtt
Gecse Tamás
1 válasz
1 válasz

Jó napot. A gipszkarton, egyszerűbb, Olcsóbb, és egyik sem károsabb, mint a másik, mert mindkettő gipsz alapú termék.

1 évvel ezelőtt
Lehr János
19 válasz
19 válasz

Gipszkartont javaslom

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Kedves Zoltán! A gipszkarton gyorsabb, viszon a Vakolat sokkal jobb, így lég tömör lesz az épület, és hosszú távon jobban jár a vakolással, egyszerűbb lesz a falra rögzíteni polcot stb.. nem igényel speciális dübeleket.

1 évvel ezelőtt
Takó Péter
4.4
2 válasz
4.4
2 válasz

Vakolás

1 évvel ezelőtt
2 válasz

Tisztelt Vass Zoltán! A kérdésére válaszolva,függ attól hogy van e szigetelés a házon kívül?Ha nincs,akkor mindenképp a gipszkarton előtét falat javasolnám szigeteléssel.Az egészségre káros hatása nincsen! Az ár-érték arányt kell kiszámolni. Tisztelettel Nagy László

1 évvel ezelőtt
Bán Zsolt e.v.
4.6
4 válasz
4.6
4 válasz

Tisztelt Zoltán! Mind a két megoldás jó.Gipszkaron gyorsabb.A vakolt felületett viszont gyerekszobába nem diszperzios falfestékel festeném ki. Inkáb bio mészel festenék (nem összekeverni a mészfestékel!)

1 évvel ezelőtt
Barna Zsolt
3 válasz
3 válasz

Szép napot Én a gipsz Kartonos megoldást javaslom Barna Zsolt

1 évvel ezelőtt
3 válasz

Tisztelt érdeklődő! Nem tudom milyen állapotban van a tégla fal. Tehát mennyit kell vakolni glettelni egy jó Szakinak. De a gipszkarton előtèt fal parazaro fólia beiktatásával a tuti.

1 évvel ezelőtt
1 válasz

A gipszkarton olcsóbb és gyorsabb de babaszobára vakolatot érdemes tenni!

1 évvel ezelőtt
1 válasz

Gipszkarton gyorsabb, szebb, egyenesebb. Gipszkartonnál picit drágàbb az anyag de kevesebb a munkadij , a vakolásbál fordítva. Egy vakolás a festésig kb 2-3 hét és 4 réteg minimum.

1 évvel ezelőtt
2 válasz

udv minden felekepen gipszkarton gyorsabb illetve sokal komfortosab a vakolasnal mivel gyerek szoba csak gipszkarton semmi mas udv

1 évvel ezelőtt
Győző Gyula
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Üdv. Vakolni egy oldalrol mindenképp előírás, de mindkettő oldal javasolt. Viszont olyan egyenesen kőműves nem tud vakolni, mint egy ragasztott /szerkezezre Épült előtétfal. Ha kivül megvan a szigetelés megfelelő vastagságban, egészségügyileg nem lesz baj így sem, úgy sem... Olcsóbb vakolva, szebb kartonozva :)

1 évvel ezelőtt
4.9
5 válasz

Gipszkarton

1 évvel ezelőtt
3.5
2 válasz

Tisztelt Zoltán! Mindkettő megoldás jó. A gipszkarton gyorsabb és kevésbé csinál koszt. Viszont mindkettőt glettelni és festeni kell, így egészségügyi szempontból mindegy.

1 évvel ezelőtt
2 válasz

A gipszkarton egyszerűbb, jobb és és baba szobába eggészségesebb

1 évvel ezelőtt
Éberhardt László
4.7
1 válasz
4.7
1 válasz

A gipszkartonozás véleményem szerint

1 évvel ezelőtt
Gábor Klézli
5.0
1 válasz
5.0
1 válasz

Üdvözletem. Szerintem a gipszkarton megfelelő, mivel azt akàr ha külső falról lenne szó lehet hőszigetelni, belső falon hangszigetelni,esztétikailag is jobb,gyorsabban lehet dolgozni vele, nincs száradási idő, ès nem jár anyi piszokkal.

1 évvel ezelőtt
1 válasz

mind a kettő nagyon jó megoldás, viszont ha ez egy külső hordozó fal, és nincs kívül hőszigetelés, érdemes belül ezt megoldani kőzetgyapottal. ebben az esetben veszítünk a térből kb 11cm-ert. a vakolás a legolcsóbb megoldás, mint anyag mint munkadíjban számolva.

1 évvel ezelőtt
20 válasz

Ha egyenes a fal, gépi vakolás

1 évvel ezelőtt
Kasz Tamás
4.5
1 válasz
4.5
1 válasz

Üdv Gipszkartonozast javasolnám,de ez árban a vakolas olcsóbb. Üdv Tamás

1 évvel ezelőtt
2 válasz

Az én személyes véleményem a gipszkarton.

1 évvel ezelőtt
Klimaj Zoltán
4.8
3 válasz
4.8
3 válasz

Az attól függ,hogy a vakolás milyen minösűgűre sikerül a szakembernek! Én a gipszkartont javaslom,ķicsit drágább de tisztább és elkészültek után lehet festeni. Sima tégla felületre ragasztott technológiával kerül rögzítési! Üdvözlettel: Klimaj Zoltán e.v

1 évvel ezelőtt
Rafael Ferenc
0.5
1 válasz