járda építés árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a járda építés árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 4500 Ft / ㎡

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
Balog Richárd

Szobafestő, tapétázó

Kőműves

Tisztelt Megrendelők! Munkát Augusztus hónaptól tudok vallalni megértésüket köszönöm előre is! Garanciával es Számlakápesen! Minden általam hirdetett Szakmáról,vagyis Burkolás Kőműves es Szobafestés Bizonyítvánnyal rendelkezem és több évtizedes tapasztalattal! Hideg-meleg burkolast Szobafestèst, Kőműves munkát es kisebb bontásokat is vállalok! 22 éve dolgozom a szakmában, ebből 10 évet Németországban dolgoztam. Reális áron, precíz, gyors munkával.Keressen Bizalommal. Budapesten kívül a kiszállási díj 10.000 Ft, ez az összeg levonásra kerül az elvégzendő munka árából amennyiben létrejön a megállapodás. Cégek megkeresését is szívesen fogadom.
Bővebben
Budapest - XIII. kerület
Tanácsadó
Minősített jószaki
139 megbízás
119 vélemény
1 válasz
88 fotó
Fogadok munkát
Boda Ferenc
Garanciális munkavégzés rövid határidővel - Lakás felújítás/átalakítás,Burkolás,festés,mázolás - Fürdő, wc és konyha felujitása - Fürdőkád csere akár egy nap alatt - Épített zuhany kialakítása elkészitése - Víz elleni szigetelések
Bővebben
Budapest - V. kerület
2 vélemény
15 válasz
Fogadok munkát
Kelemen Viktor

Ablakcsere, nyílászáró beépítés

5 éve dolgozom burkolóként, ez a fő szakterületem. Várom a megkereséseket.
Bővebben
Budapest - III. kerület
Fogadok munkát
Ügyfélhős MKrisztina
Ez egy tesztfiók, így kérlek, csak akkor adj le nekem ajánlatkérést, ha épp ügyfélhősnek jelentkeztél! Akkor jó helyen jársz! ;) Sok sikert! Kriszta - JóSzaki
Bővebben
Debrecen
1 fotó

A járda építés ára átlagosan 20 000 Ft-ba kerül négyzetméterenként. Választhatunk aszfalt járdát (17-21 000 Ft/nm) vagy beton járdaburkolatot (13 500 - 16 500 Ft/nm). De tervezhetjük járdánkat tékövezéssel is (20-22 500 Ft/nm), illetve járdalapok fektetésével is (23-25 000 Ft/nm). Valamennyi ár tartalmazza a munkadíjat és az anyagköltséget is.

Járda betonozás árak

Járda betonozás Nettó ár (Ft)
Földkitermelés, deponálás 10,000 - 30,000 Ft/köbméter
Földfeltöltés, tömörítés 15,000 - 30,000 Ft/köbméter
Tömörített kavicságy készítés (10 cm vastagság) 18,000 - 30,000 Ft/köbméter
Járdabetonozás max. 10 cm vastagságban
90 cm szélesség alatt
1,800 - 5,500 Ft/m
Járdabetonozás max. 10 cm vastagságban
90 cm szélesség felett
1,800 - 6,000 Ft
Járdabetonozás max. 10 cm vastagságig
hengerezve
2,400 - 7,500 Ft
Járdabetonozás max. 10 cm vastagságig
hengerezve és fózolva
3,000 - 3,500 Ft
Járdabetonozás 10 cm vastagságban
90 cm alatt simítva + fózolva
3,000 - 7,300 Ft
Járdabetonozás 10 cm vastagságban
90 cm felett simítva + fózolva
3,000 - 8,000 Ft
Járdabeton hengerezése 600 - 800 Ft
Beton járdaburkolat építése, soványbeton
keverékből (munka- és anyagdíj)
13,500 - 16,500 Ft/nm

A fenti árak nettó négyzetméter árak, és a közzétett árak a JóSzaki rendszerében regisztrált szakemberek és vállalkozók, az építőipari iparági normák, valamint publikusan elérhető áradatok összevetésével kerültek meghatározásra.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: A járda betonozás ára 2024. áprilisi adatok szerint nem emelkedett a 2023-as átlagárakhoz képest.

Járda építés árak összehasonlítása

A járda építés árának változása 2021 és 2024 között évenként diagram

A járda építés ára Magyarországon vármegyénként diagram a JóSzaki vízszerelő szakijai árai alapján

Járda aszfaltozás árak

Járda aszfaltozás árak Nettó ár (Ft)
Aszfalt járda építés (15 cm zúzottkő ágyazat,
10-15 cm soványbeton alapréteg)
17,000 - 21,000 Ft/nm
Hengerelt sétányaszfalt járdaburkolat építése
meleg aszfalttal, AC8 aszfaltkeverékkel,
4 cm vastagságban
3,800 - 4,800 Ft/nm

A fenti árak nettó négyzetméter árak, és a közzétett árak a JóSzaki rendszerében regisztrált szakemberek és vállalkozók, az építőipari iparági normák, valamint publikusan elérhető áradatok összevetésével kerültek meghatározásra.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: A járda aszfaltozás ára 2024. áprilisi adatok szerint nem emelkedett a 2023-as átlagárakhoz képest.

Járda építés árak

Járda építés árak Nettó ár (Ft)
Járda építése hullámkő
fodorkő térkövezéssel (alapozással)
20,000 - 22,500 Ft/nm
Járda építése mosott kavicsos felületű
40x40 cm-es járdalapból
23,000 - 25,000 Ft/nm

A fenti árak nettó négyzetméter árak, és a közzétett árak a JóSzaki rendszerében regisztrált szakemberek és vállalkozók, az építőipari iparági normák, valamint publikusan elérhető áradatok összevetésével kerültek meghatározásra.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: A járda építés ára 2024. áprilisi adatok szerint nem emelkedett a 2023-as átlagárakhoz képest.

Járda építés árak városonként

A járda építés árának összehasonlítása magyarországi nagyvárosokban, mint Szeged, Győr, Debrecen, Veszprém, Pécs

A JóSzakin regisztrált szakemberek árait összevetve a járdaépítés költsége Budapesten a legmagasabb: 7 100 Ft/nm, míg Miskolcon a legolcsóbb: 4 400 Ft/nm. A vidéki nagyvárosok közül Veszprémben, Székesfehérváron, Egerben és Szolnokon 6 000 és 7000 Ft közötti négyzetméter-árak jellemzőek, míg az olcsóbb városokban: Debrecenben, Egerben és Szegeden 5-6,000 Ft/nm áron tudunk járdát építtetni.

🧑‍🔧 Egyszínű térkő vagy mintába rakott? Esetleg gyeprács a terv? Ha gyorsan szeretnél hozzávetőleges árat kalkulálni saját tékövezés projektedhez, próbáld ki a JóSzaki árkalkulátorát a következő linkekre kattintva: Térkövezés árkalkulátor

Hogyan értelmezzük a járda építés árakat?

A JóSzaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Fontos megjegyezni:

 • ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók ÁFA-fizetők-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!

 • Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.

 • Egy feladat, többféle ár: Egy adott kültéri burkolás feladatot a szakik többféleképpen választhatnak szét árkategóriákra: Vannak térkövező szekemberek, akik a “térkő lerakás, bevágás, fugázás” munkafolyamatot egyetlen négyzetméter-árba foglalják, mivel egyik lépés nincs a másik nélkül, mások ezeket a feladatokat külön-külön árazzák. A “térkövezés alapkészítéssel” is komplett kivitelezést jelent, de ezen belül az ár még nagyon változó lehet attól függően, hogy milyen minőségű földre, milyen vastagságban, milyen térkövet kell letenni. Az áradatok között a teljesség igényével szerettük volna megmutatni, hogy a piacon melyek a legelterjedtebb árkategóriák.

 • Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő. A kültéri burkolásra tipikusan jellemző, hogy a munkadíjak mellett feltüntetik, hogy az adott ár tartalmazza-e a segédanyagokat vagy sem. Erre akkor is érdemes rákérdezni, ha nincs feltüntetve az árajánlaton!

A szakik nem mindig teszik egyértelművé, hogy a közölt ár csak munkadíj, tartalmazza a segédanyagokat, vagy kompletten, minden beépítésre kerülő anyaggal együtt értendő. Ezért nagyon fontos egyedi árajánlatot kérni, és mindig rákérdezni ezekre a részletekre is, mert enélkül nem lehet összehasonlítani a kapott árajánlatokat!

 • Anyagárak esetén nagyon fontos megjegyezni, hogy térkövezés esetén pl. A térkő tényleges árán felül plusz költséget jelenthet a raklap használati és bérleti díj és a szállítási díj. A térkő és a szegélykő nehéz áru. Akár több tízezer forintot is spórolhatunk, ha közelebbi gyártótól vagy forgalmazótól vásárolunk.

💡TIPP: Garancia: a közepes és nagyobb gyártók jellemzően vállalnak garanciát, érdemes már vásárlás előtt ellenőrizni, hogy mire szól és hogyan lehet érvényesíteni a garanciát.

 • A térkövezők csakúgy, mint a burkolók vagy betonozó szakemberek a legtöbb esetben megadnak egy minimum vállalási mennyiséget, amire az adott ár vonatkozik: pl. csak legalább 40-50 négyzetméteres terület burkolása esetén érvényes a listaár, ennél kisebb terület burkolása feláras.

 • Általában a térkövező szakemberek és a betonozók komplett munkafolyamatokban gondolkodnak. Ritka az, amikor tételesen kiszámolják külön az alap ásás, a földmunka, a térkő rakás, vágás, fugázás és a szegélykövezés árát. Sokkal gyakoribb, hogy a projekt egészét nézik, és a szükséges idő- és munkaerő szerint árazzák a teljes folyamatot. Árajánlat előtt mindig szükség van helyszíni felmérésre: csak így derülhet ki, hogy pontosan milyen lépések, mennyi idő szükséges a munka kivitelezéséhez.

🧑‍🔧 Tudtad? A JóSzaki-n már készíthetsz előzetes költségkalkulációt magadnak! Csak 3 kattintás, és már mutatjuk is, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül a saját térkövezési elképzelésed! Választhatsz egyszínű térkövet, mintába rakott térköveket és gyeprácsot is! Próbáld ki most a JóSzaki Térkövezés árkalkulátorát!

 • Bár a térkövezés a kevésbé időérzékeny munkák közé tartozik, egy-egy javítás vagy pótlás fontos lehet. Az ilyen típusú munkák arányaiban magasabb költséggel járnak, mivel a szaki valószínűleg magasabb kiszállási díjat (kb. 30-35,000 Ft-ot) fog felszámolni az anyag- és munkadíjon felül.

Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelemezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy vasalt betontörést az egyik szaki 3,000 Ft-ért, a másik 13,000 Ft-ért vállalja négyzetméterenként. Ezek reális árkülönbségek! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.

🧑‍🔧 Ebben segít a JóSzaki! Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egy-egy fogós szakmai kérdés kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

Milyen anyagokból készíthetünk járdát?

A járdák építésére különböző anyagokat használnak, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

 • Beton: A beton az egyik leggyakrabban használt anyag a járdák építésére. Tartós, ellenálló és könnyen karbantartható, és számos színben és mintában elérhető.
 • Kőlapok: A kőlapokkal burkolt járdák esztétikusak és tartósak. Különböző méretű és vastagságú kőlapokat lehet használni, és számos színben és mintában elérhetők.
 • Murva: A murva egy másik népszerű anyag a járdák építésére. Könnyen elérhető és olcsó, és jó vízelvezető képességgel rendelkezik.
 • Kavics: A kavicsokkal burkolt járdák esztétikusak és természetes hatást keltenek. Könnyen elérhetők és olcsók, de nem annyira tartósak, mint a beton vagy a kőlapok.
 • Tégla: A téglákból készült járdák esztétikusak és tartósak. Különböző színű és mintájú téglákat lehet használni, és könnyen karbantarthatók.

Mi alapján válasszuk meg a járda anyagát?

A járda anyagának kiválasztása számos tényezőtől függ, amelyek közül a legfontosabbak:

 • Használati cél: A járda anyagát a tervezett használati cél határozza meg. Például, ha a járdát nagy terheknek kell ellenállnia, akkor a beton vagy a kőlapok lehetnek a legmegfelelőbb választás.
 • Környezet: A járda anyagát a környezet is befolyásolja. Például, ha a járda egy parkban vagy egy természeti környezetben található, akkor a természetes hatást keltő anyagok (kavics vagy a térkő) lehetnek a legmegfelelőbb választás.
 • Esztétikai szempontok: Válasszunk ízlésünknek megfelelő anyagot, ami az adott épületekhez és a természeti környezethez is jól illeszkedik.
 • Költségvetés: A járda anyagának kiválasztása során a költségvetés is fontos szerepet játszik. A beton járdák általában olcsóbbak, mint a térkő burkolatok, és egyszerűbb és gyorsabb az építésük.

Milyen anyagokat ajánlanak járdák építésére nedves területeken?

Ha nedves területen szeretnénk járdát építeni, akkor olyan anyagokat ajánlanak, amelyek jó vízelvezető képességgel rendelkeznek, és csúszásmentes felületet biztosítanak. Ilyen anyagok a:

 • Térkő: A térkő burkolatok jó vízelvezető képességgel rendelkeznek, és csúszásmentes felületet biztosítanak. Különböző méretű és vastagságú térkövek állnak rendelkezésre, így lehetőség van a testreszabásra.
 • Kavics: A kavicsokkal burkolt járdák jó vízelvezető képességgel rendelkeznek, és természetes hatást keltenek. Könnyen elérhetők és olcsók, de nem annyira tartósak, mint a beton vagy a kőlapok.
 • Gumi járólapok: A gumi járólapok csúszásmentes felületet biztosítanak, és jó vízelvezető képességgel rendelkeznek. Rugalmasak és könnyen telepíthetők.
 • Betonelemek: A betonelemekkel burkolt járdák jó vízelvezető képességgel rendelkeznek, és tartósak. Különböző méretű és vastagságú betonelemek állnak rendelkezésre, így lehetőség van a testreszabásra.
  A térkő járdának és a beton járdának is vannak előnyei és hátrányai nedves területeken.

A térkő előnyei:

 • Jó vízelvezető képesség: A térkő burkolatok jó vízelvezető képességgel rendelkeznek, így nedves területeken is biztonságosan lehet közlekedni.
 • Esztétikus: A térkő burkolatok esztétikusabbak, mint a beton járdák, és könnyebben illeszkednek a környezetbe.
 • Rugalmas: A térkő burkolatok rugalmasabbak, mint a beton járdák, és jobban ellenállnak a repedéseknek.

Megtetszett a térkő járda ötlete? Tovább a térkövezés árakra vagy próbáld ki térkövezés árkalkulátorunkat!

A térkő hátrányai:

 • Drágább: A térkő burkolatok általában drágábbak, mint a beton járdák.
 • Időigényesebb építés: A térkő burkolatok építése időigényesebb, mint a beton járdáké.

Beton járda előnyei:

 • Olcsóbb: A beton járdák általában olcsóbbak, mint a térkő burkolatok.
 • Tartós: A beton járdák hosszú élettartammal rendelkeznek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, valamint a nehéz terheknek.
 • Karbantartható: A beton járdák karbantartása egyszerű, és könnyen tisztíthatók.

Beton járda hátrányai:

 • Csúszós: A beton járdák csúszósak lehetnek, különösen esős időben.
 • Repedezhet: A beton járdák hajlamosak a repedésre, különösen a hőmérsékleti változások hatására.
 • Esztétikai szempontból kevésbé vonzó: A beton járdák kevésbé esztétikusak, mint a térkő burkolatok - persze ennek megítélése a környezettől is függ.

Mekkora legyen a járda?

A járda szélessége általában legalább 1,2 méter, hogy két ember kényelmesen elférjen rajta. De egy udvaron a kis gyalogjárda lehet ennél keskenyebb is, hiszen ritka a folyamatos kétirányú forgalom rajta.
Ha a ház előtt, az utcán szeretnénk járdát kialakítani, akkor 120-150 cm szélességgel számoljunk. A járda szélességét befolyásolhatják a helyi előírások. Például, az útfelújítások és újjáépítések során már kötött méretek vannak a járdát és a hozzá tartozó biztonsági sávot illetően.

További kapcsolódó kültéri burkolás árak

Ha jobban belemélyednél a kültéri burkolás lehetőségeibe és a térkövezés árakba, érdemes tovább olvasnod:

🏡 A saját költségeidre vagy kíváncsi? Kérj árajánlatot térkövezésre, böngéssz térkövező, burkoló vagy betonozó szakembereink között, vagy próbáld ki gyors és egyszerű kalkulátorunkat: JóSzaki Térkövezés Árkalkulátor

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!