szegélykövezés árak

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Kattints az Árkalauz gombra, hogy átlásd az árakat.
Kattints vagy görgess le, hogy lásd az elérhető szakembereket.

Minden árajánlatkérés ingyenes.

Nincs időd böngészni?

Ingyenes árajánlatkérés 2 perc alatt.

2024 februári ár: akár 1500 Ft / méter
Fogadok munkát
Gonda László

Térkövezés

Gipszkarton szerelés

Kőműves

Székesfehérváron vagyok helyileg,és itt is dolgozom, illetve a vonzáskörzetében.Építőipari munkát viszont csak Székesfehérváron és 60 .kilométeres körzeten belül végzek, ezt vegyék figyelembe az ajánlatkéréskor! 24.éve dolgozom a szakmában, ebből 11.évet Németországban dolgoztam. Reális áron dolgozom, precíz, gyors,munka bármi probléma akad azt megoldjuk! Hívjon bizalommal.Vállalok: kőműves munkák, családi házak lakások külső, hőszigetelése, belső felújítások , átalakítások, burkoló munkák, festés, nyílászárók cseréje,komplett hőszigetelő rendszerek kiépítése, dryvit hőszigetelés, színezés, kátrány viz szigetelése, lapostetők szigetelése,tégla falazatok készítése, térkövezés, viacolor térburkolatok építése, falazás, vakolás, betonozás, kerítések építése, gipszkartonozás, csempe, taposolap, festés, laminált parketta lerakása, aljzat hőszigetelése, betonozása, stb. Ha jó szakembert keres, keressen bizalommal, józan életű vagyok, munkáimra igényes vagyok , sok referenciával rendelkezem! Valamit kisteherautóval,Fuvarozást költöztetést, építőanyag szállítás is vállalok, az ország egész területén. Székesfehérváron vagyok helyileg! sóder ,homok kő zuzalék tüzifa föld egyéb építőanyagok szállítása, maximum2.5. tornát tudok szállítani, bármi kérdése van hívjon bizalommal,és megoldjuk a fuvart!
Bővebben
Székesfehérvár és 40 km-es körzetében kiszállok.
Jószaki

szegélykövezés

1 600 Ft - 2 100 Ft

ár / méter

36 megbízás
5 vélemény
7 válasz
144 fotó
Fogadok munkát
Jóni Zsolt

Térkövezés

Betonozás

Földmunka

Üdvözlöm! Köszönöm, hogy adatlapomon jár! 20 éve már , hogy az építőiparban munkálkodok. Ez idő alatt nagyon sok tapasztalatra tettem szert hagyományos illetve modern eljárások , technikák terén. Magas ill. - mély építésben egyaránt tevékenykedünk. Ehhez a jól képzett szakembereink profizmusa és tapasztalata nyújt alapot. Hiszen csapatunkban a szakma területeiről, képzett szakemberek dolgoznak. ( ács - állványozó , kőműves, bádogos , festő , hideg / meleg burkoló , kertépítő) A koncepciónk az, hogy lefedjük egy lakásfelújításnál fellelhető valamennyi munkafázist , így könnyítve meg a Megrendelő dolgát. Az ország egész területén megrendelhetőek a szolgáltatásaink. Az általunk elvégzett munkák után teljeskörű garanciát vállalunk. Referenciák elérhetőek. Megtisztelő bizalmukat köszönve , Tisztelettel : Jóni Zsolt.
Bővebben
Országosan kiszállok

szegélykövezés

2 000 Ft - 5 000 Ft

ár / méter

4 megbízás
7 vélemény
1 válasz
40 fotó
Fogadok munkát
Kaiser Építő 2008 Kft.
Cégünk 2008-ban alakult. Fő profilunk: aszfaltozási munkálatok kivitelezése. Célunk, hogy minél több elégedett ügyféllel rendelkezzünk. Az évek alatt olyan szakmai tudásra sikerült szert tennünk, aminek segítségével bármelyik konkurens céggel szemben megálljuk a helyünket. Ügyfélcentrikus társaság vagyunk. Az ügyfeleink minden igényét próbáljuk kielégíteni. Munkáink elvégzése rövid határidővel, és garanciavállalással történik. Cégünk a Kaiser Építő 2008 Kft. az elmúlt évek során olyan szakmai garanciákat alakított ki, amelyek lehetővé teszik az önök számára a gyors, korszerű és kényelmes ügyintézést. A fő filozófiánk: Garanciális munkák elvégzése, kiemelkedő szakemberek alkalmazása, megbízhatóság, precízió.
Bővebben
Országosan kiszállok

szegélykövezés

3 500 Ft - 5 250 Ft

ár / méter

5 megbízás
2 vélemény
3 válasz
35 fotó
Fogadok munkát
Puskás Róbert e.v.

Térkövezés

Kőműves

Betonozás

Vállalok kőműves munkákat ,teljes lakásfelújítást, térkövezést, kerítés építést, akár teljes generál kivitelezést is. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, számlaképes vagyok, Dunaharaszti és 50 km körzetében.
Bővebben
Dunaharaszti és 5 km-es körzetében kiszállok.

szegélykövezés

2 000 Ft - 3 000 Ft

ár / méter

9 megbízás
9 vélemény
19 fotó

Útszegély rakása anyaggal kb. 9000 Ft/m. A szegélykövezés munkadíja 1500 Ft-tól indul, de akár 5000 Ft is lehet folyóméterenként. A szegélykő rakás segédanyagokkal együtt jellemzően 5-8000 Ft-ba kerül - ehhez hozzájön még a szegélykő anyagköltsége. A szegély lerakása ívesen drágább, átlagosan 6500 Ft/m. Szükség lehet támasztóbetonozásra, ami 1350-1980 Ft/m.

Szegélykövezés

A térkövezés során a szegélykövezés a járdák, utak, parkolók, vagy más területek szélén található térkövek - szegélykövek - elhelyezését jelenti. A szegélykövezés fontos szerepet játszik a térkövezés minőségében, mivel segít a térkövek stabilizálásában, megakadályozza azok elmozdulását, és biztosítja a terület határait. A szegélykövek lehetnek betonból, természetes kőből, vagy más anyagokból, méretük, formájuk változó. A szegélykövezés során fontos figyelembe venni a terület domborzati viszonyait, a vízelvezetést, és a terület funkcióját. A megfelelő szegélykövezés segít megőrizni a térkövezett terület esztétikai és funkcionális értékét hosszú időn keresztül.

A szegélykövek elhelyezése meghatározza az utak és járdák pontos vonalvezetését, valamint biztosítja a burkolt felület stabilitását és tartósságát.
Amennyiben a szegélykövezést csak ágyások, vagy a kert egyes területeinek esztétikus elválasztása céljából tervezzük, előnyös, ha kertépítő szakemberrel dolgozunk, aki biztos kézzel állítja be a szegélyköveket, biztosítva, hogy azok ne mozduljanak el, ne fagyjanak ki, ne okozzanak sérüléseket, és maguk a kövek se sérülhessenek használat közben.

🧑‍🔧 Egyszínű térkő vagy mintába rakott? Esetleg gyeprács a terv? Ha gyorsan szeretnél hozzávetőleges árat kalkulálni saját tékövezés projektedhez (szegélykővel vagy anélkül), próbáld ki a JóSzaki.hu árkalkulátorát a következő linkekre kattintva: Térkövezés árkalkulátor

Szegélykövezés árak

Szegélykövezés árak Minimum ár Átlagár Maximum ár
Szegélyezés munkadíj 1500 3059 5080
Szegélykő rakás
(munkadíj + segédanyag)
5500 7620 8700
Szegély lerakása ívesen 5800 6350 7700
Támasztó beton - szegélyezéshez 1350 1651 1980
K-szegély kisebb útszegélyek rakása 6000 6350 6900
Útszegély lerakása 1905 3826 6350
Útszegély lerakása
(munkadíj + anyagköltség)
8000 8890 9450
Kerti szegély lerakás 1270 2244 2794
Kerti szegély anyagára 2159 2667 3175

Hogyan értelmezzük a szegélykövezés árakat?

A szegélykövezés munkadíja 1500 Ft-tól indul, de akár 5000 Ft is lehet folyóméterenként. A kerti szegély lerakása általában olcsóbb, mint a térkövezés során végzett szegélykövezés. A kerti szegély lerakása 1270 és 280 Ft között mozog, ehhez kell még hozzászámolni az anyagköltséget, ami 2160 - 3175 Ft lehet méterenként. A szegély lerakása ívesen általában drágább, átlagosan 6500 Ft/m, illetve esetenként szükség lehet támasztóbetonozásra, ami 1350-1980 Ft-ba kerül méterenként.

A JóSzaki.hu-n közölt árakat az adatbázisunkban található szakemberek által megadott árak, iparági normák és publikusan elérhető áradatok elemzésével és összevetésével állítottuk össze.

Fontos megjegyezni:

ÁFA-kérdés: A szakik a listaáraikat attól függően szokták bruttó vagy nettó összegekben megadni, hogy jellemzően lakossági vagy vállalati megrendelésre dolgoznak, illetve hogy maguk, mint vállalkozók, ÁFA-fizetők-e vagy sem. Lakossági megrendelőként nekünk mindig a bruttó összeget kell majd megfizetni, ha ÁFA-fizető vállalkozáson keresztül történik a megrendelés, az ÁFA később visszaigényelhető lesz. Mindig kérdezzünk rá, hogy a közölt árak nettó vagy bruttó árak, és hogy végül mennyi lesz a fizetendő összeg!

Tényleg ilyen olcsó? Néha a táblázatban egy bonyolultabbnak tűnő feladathoz látszólag olcsóbb minimálár tartozik. Ez azt jelenti, hogy valóban volt olyan szaki, aki ezt az árat közölte vállalási díjként.

Egy feladat, többféle ár: Egy adott kültéri burkolás feladatot a szakik többféleképpen választhatnak szét árkategóriákra: Vannak térkövező szakemberek, akik a “térkő lerakás, bevágás, fugázás” munkafolyamatot egyetlen négyzetméter-árba foglalják, mivel egyik lépés nincs a másik nélkül, mások ezeket a feladatokat külön-külön árazzák. A “térkövezés alapkészítéssel” is komplett kivitelezést jelent, de ezen belül az ár még nagyon változó lehet attól függően, hogy milyen minőségű földre, milyen vastagságban, milyen térkövet kell letenni. Az áradatok között a teljesség igényével szerettük volna megmutatni, hogy a piacon melyek a legelterjedtebb árkategóriák.

Anyagárral vagy anélkül: Ahol kifejezetten tudjuk, hogy az adott ársávok anyagárat is tartalmaznak, ott ezt mindig jelezzük (jellemzően középkategóriás, standard anyagokat tartalmaznak az árak). Ugyanakkor lehetnek olyan tételek, ahol a minimálár anyag nélküli, míg a maximum ár már anyaggal együtt értendő. A kültéri burkolásra tipikusan jellemző, hogy a munkadíjak mellett feltüntetik, hogy az adott ár tartalmazza-e a segédanyagokat vagy sem. Erre akkor is érdemes rákérdezni, ha nincs feltüntetve az árajánlaton!

❗A szakik nem mindig teszik egyértelművé, hogy a közölt ár csak munkadíj, tartalmazza a segédanyagokat, vagy kompletten, minden beépítésre kerülő anyaggal együtt értendő. Ezért nagyon fontos egyedi árajánlatot kérni, és mindig rákérdezni ezekre a részletekre is, mert enélkül nem lehet összehasonlítani a kapott árajánlatokat!

Anyagárak esetén nagyon fontos megjegyezni, hogy a szegélykövek tényleges árán felül plusz költséget jelenthet a raklap használati és bérleti díj és a szállítási díj. A térkő és a szegélykő nehéz áru. Akár több tízezer forintot is spórolhatunk, ha közelebbi gyártótól vagy forgalmazótól vásárolunk.

A térkövezők csakúgy, mint a burkolók a legtöbb esetben megadnak egy minimum vállalási mennyiséget, amire az adott ár vonatkozik: pl. csak legalább 40-50 négyzetméteres terület burkolása esetén érvényes a listaár, ennél kisebb terület burkolása feláras.

💡TIPP: Garancia: a közepes és nagyobb gyártók jellemzően vállalnak garanciát, érdemes már vásárlás előtt ellenőrizni, hogy mire szól, és hogyan lehet érvényesíteni a garanciát.

Általában a térkövező szakemberek komplett munkafolyamatokban gondolkodnak. Ritka az, amikor tételesen kiszámolják külön az alap ásás, a földmunka, a térkő rakás, vágás, fugázás és a szegélykövezés árát. Sokkal gyakoribb, hogy a projekt egészét nézik, és a szükséges idő- és munkaerő szerint árazzák a teljes folyamatot. Árajánlat előtt mindig szükség van helyszíni felmérésre: csak így derülhet ki, hogy pontosan milyen lépések, mennyi idő szükséges a munka kivitelezéséhez.

🧑‍🔧 Tudtad? A JóSzaki.hu-n már készíthetsz előzetes költségkalkulációt magadnak! Csak 3 kattintás, és már mutatjuk is, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül a saját térkövezési elképzelésed! Választhatsz egyszínű térkövet, mintába rakott térköveket és gyeprácsot is! Próbáld ki most a JóSzaki.hu Térkövezés árkalkulátorát!

Bár a térkövezés a kevésbé időérzékeny munkák közé tartozik, egy-egy javítás vagy pótlás fontos lehet. Az ilyen típusú munkák arányaiban magasabb költséggel járnak, mivel a szaki valószínűleg magasabb kiszállási díjat (kb. 30-35,000 Ft-ot) fog felszámolni az anyag- és munkadíjon felül.
Célunk az itt közölt információkkal segítséget nyújtani a szakemberek árainak értelmezésében, és a reális piaci árak megtalálásában. Nem ritka, hogy akár egy vasalt betontörést az egyik szaki 3,000 Ft-ért, a másik 13,000 Ft-ért vállalja négyzetméterenként. Ezek reális árkülönbségek! Mindig mérlegeljünk az időfaktor (milyen sürgős a munka), mekkora a feladat, a költségvetés, és a legjobb szakember megtalálására szánt energia tekintetében! **Ha tehetjük, kérjünk be több árajánlatot, vessük össze az árakat az itt közölt árakkal, és azt a szakit bízzuk meg a munkával, aki nem csak szimpatikus, de kellő referenciákkal és gyakorlattal is rendelkezik.

🧑‍🔧 Ebben segít a JóSzaki.hu! Olvasd el blogcikkeinket is, nézd meg szakijaink válaszait egy-egy fogós szakmai kérdés kapcsán a SzakiVálaszon! Keress szakit hozzád közel, vagy mondd el, hogyan segíthetünk még!

További kapcsolódó kültéri burkolás árak:
Ha jobban belemélyednél a kültéri burkolás lehetőségeibe és a térkövezés árakba, érdemes tovább olvasnod:

🏡 A saját költségeidre vagy kíváncsi? Kérj árajánlatot térkövezésre, böngéssz térkövező szakembereink között, vagy próbáld ki gyors és egyszerű kalkulátorunkat: [JóSzaki Térkövezés Árkalkulátor]

A szegélykövezés árát befolyásoló tényezők

A szegélykövezés árak a szegélykövezés során változóak lehetnek, és függnek többek között a kiválasztott szegélykő típusától, a terület nagyságától, a munkaerő költségétől és a telepítés nehézségétől is. Az árak országosan változóak lehetnek, ezért is érdemes egyedi árajánlatot kérni több kertépítő vagy térkövező szakitól, és összevetni az árajánlatokat.

A szegélykövezés árát befolyásoló tényezők a következők lehetnek:

A terület nagysága

A szegélykövezés ára általában folyóméterenként számolódik, így a terület nagysága közvetlenül befolyásolja az árat.

A szegélykő típusa, anyaga és mérete

A szegélykövek lehetnek betonból, természetes kőből, vagy más anyagokból, és különböző formában és méretben kaphatóak. Az árak változóak lehetnek a szegélykő típusától és méretétől függően. A “klasszikus” kerti szegély általában 100 cm hosszú, 20 cm magas és 5 cm széles. Ez a “klasszikus” kerti szegély betonból készül, és darabja 890 - 1600 Ft között változik.

A munkaerő költsége

A szegélykövezés során szükség van szakemberekre, akik telepítik a szegélyköveket. A munkaerő költsége térségenként változó lehet.

A telepítés nehézsége

Ha a terület domborzati viszonyai bonyolultak, vagy a terület funkciója miatt nehézkes a szegélykövezés, illetve, ha íves, vagy bonyolultabb formák kirakására van szükség, akkor az árak magasabbak lehetnek.

Előkészítő munkák

Ha a szegélykövezést elő kell készíteni, akkor az előkészítő munkák, mint például a terület feltárása, a régi burkolat eltávolítása és az alapozás elkészítése, mind növelik a szegélykövezés költségeit.

Kiegészítő munkák

Ugyancsak az esetleges kiegészítő munkák, például a talajstabilizálás vagy a vízelvezetési rendszer telepítése, a szegélykövezés árak növekedéséhez vezetnek.

Dekoratív elemek

Ha dekoratív elemeket, például díszítő köveket vagy kavicsokat szeretnénk hozzáadni a szegélykövezéshez, ez is növelheti az árat.

A szállítási költség

A szegélykövek szállítása is költséges lehet, és befolyásolhatja az árakat. Érdemes a hozzánk közeli gyártótól beszerezni a szegélyköveket, így a szállítási költség mérsékelhető.

A szegélykövezés egy olyan építészeti és kertépítészeti eljárás, amely során keményburkolatot vagy kőburkolatot használnak arra, hogy az utak, járdák, teraszok vagy kertek peremét meghatározzák és szépen kialakítsák. Ez a technika esztétikai és funkcionális előnyöket kínál, és lehetővé teszi a terület rendezett és jól definiált megjelenését.

Néhány fontos információ a szegélykövezésről

Anyagok

A szegélykövezéshez különböző anyagokat használhatnak, például természetes követ (pl. gránit, bazalt, porfír), téglát, betont vagy más műkő anyagokat.
Az anyagok kiválasztása a szegélykövezés során kulcsfontosságú lépés, amely jelentős hatással van az elkészült burkolat funkciójára és megjelenésére. A különböző anyagok a szegélykövek terén különféle előnyökkel és esztétikai jellemzőkkel rendelkeznek.
Például a természetes kőburkolatok, mint a gránit vagy a bazalt, elegáns és időtlen megjelenést kölcsönöznek, míg a beton vagy a műkő lehet modern és sokoldalú választás.
Az anyagnak illeszkednie kell a kert, az udvar vagy az épület stílusához és színvilágához is, ezt mindenképpen vegyük figyelembe a választáskor!
Az anyag szilárdsága és tartóssága szintén fontos szempont. Egy kis kerti út egészen másképp terhelődik, mint például egy kocsibeálló, ahol erősebb anyagokra lehet szükség.

Funkció

A szegélykövezésnek számos funkciója van. A kerti szegélyek segítenek meghatározni a különböző területeket a kertben, mint például a virágágyásokat, a fűszegélyeket vagy a járdákat. Az utak és járdák szegélykövezése segít a járófelület peremének meghatározásában és annak megakadályozásában, hogy a talaj vagy a növények az útra vagy a járdára kerüljenek.

Formák és minták

A szegélykövezés során különböző formák és minták alkothatók, ls az egyenes vonalakon túl körök, ívek vagy geometriai minták kialakítására is van lehetőség, ami lehetővé teszi, hogy kreativitásunk kibontakozzon, és egyedi tervezési elemekkel tegyük egyedibbé, hangulatosabbá a kertünket vagy udvarunkat.

Biztonság

A szegélykövezés hozzájárulhat a járdák és utak biztonságához is, mivel a j��l meghatározott peremek megelőzhetik a járda szélein való botlást vagy esést. A szegélyek segítenek abban is, hogy ne kerüljön talaj a járdára, és ne terjedjen át a növényzet, valamint a vízelvezetők gondoskodnak arról, hogy ne alakuljanak ki átfolyások, tócsák az utakon.

A szegélykövezés kiváló módja lehet a kert vagy az udvar tagolásának, és a biztonságos közlekedés kialakításának, valamint segít abban, hogy esztétikailag is vonzóbbá váljon a zöldterület.

Mire figyeljünk a szegélykő kiválasztásánál?

A megfelelő szegélykő kiválasztása során számos fontos szempontot kell figyelembe venni. A helyes döntés meghozatalához nézzük meg a következő tényezőket:

Anyag

Elsődleges fontosságú a szegélykő anyagának kiválasztása. Számos lehetőség áll rendelkezésre, mint például természetes kő (gránit, bazalt, mészkő stb.), beton vagy műkő. Az anyag kiválasztása attól függ, hogy milyen stílusú és célú szegélykövet szeretnénk.

Funkció

Fontoljuk meg, hogy a szegélykő milyen funkciót fog betölteni. Az utak vagy járdák szegélyezése más jellegű szegélykövet igényel, mint például virágágyások vagy teraszok körül.

Méret és forma

A szegélykő mérete és forma is fontos. Mérjük le a területet, és tervezzük meg, hogy mekkora szegélykövekre lesznek szükség. Az eltérő méretek és formák lehetővé teszik a kreatív tervezést és a különböző minták létrehozását.

Szín és textúra

A szegélykő színe és textúrája is befolyásolja az összhatást. Az anyag színe illeszkedjen a környezethez, és a kert vagy az udvar stílusához.

Ár és költségvetés

Az ár is meghatározó tényező lehet. A különböző anyagok és méretek eltérő árúak lehetnek. Érdemes a kertépítő vagy térkövező szakember tanácsát is kikérni, illetve alaposan tájékozódni a piacon.

Tartósság

Az utak vagy járdák szegélyeinek tartósnak kell lenniük, különösen olyan területeken, ahol járműforgalom is van. Ellenőrizzük, hogy a kiválasztott anyag alkalmas-e a tervezett terhelésre!

Karbantartás

A szegélykövek rendszeres karbantartása és tisztítása hozzájárulhat a hosszú élettartamukhoz és az esztétikus megjelenéshez.
Néhány szegélykő könnyen tisztítható, míg mások nehezebben karbantarthatók.
A beton szegélykövek általában könnyen tisztíthatók. A sima felületű beton szegélyköveket egyszerűen mosókefével, vízzel és tisztítószerrel lehet megtisztítani. Azonban a texturált vagy szöges beton szegélykövek nehezebben tisztíthatók, mert a szennyeződések könnyebben beleülnek a textúrába.
A természetes kő szegélykövek gyakran felszívják a nedvességet és a szennyeződéseket, és ezért nehezebben tisztíthatók. A felszínen lévő szennyeződések gyakran csak akkor távolíthatók el, ha intenzív tisztítást alkalmaznak. Azt is figyelembe kell venni, hogy egyes tisztítószerek károsíthatják a természetes kő burkolatot, ezért óvatosan kell eljárni. A természetes kő szegélyeket érdemes lehet impregnálni, speciális természetes kőre való impregnálóval.
A műkő szegélykövek általában könnyen tisztíthatók, mivel a felületük sima és zárt. Egyszerűen el lehet távolítani a szennyeződéseket vízzel és enyhe tisztítószerrel. A műkő ellenáll a nedvességnek és a szennyeződéseknek.
A tégla szegélykövek texturált felületük miatt nehezebben tisztíthatók, mivel a szennyeződések könnyen megtelepednek a résekben és a textúrában. Azonban a tégla szegélykövek tisztításához léteznek megfelelő tisztítószerek, amik segítségével könnyebbé tehető a tisztántartás.

Milyen anyagokból készülnek a szegélykövek

A szegélykövek lehetnek betonból, természetes kőből, műkőből vagy téglából.

 • A beton szegélykövek a leggyakoribbak, mivel könnyen formázhatóak és olcsóbbak, mint a természetes kőből készült szegélykövek.
 • A természetes kőből készült szegélykövek, mint például a gránit, a mészkő vagy a homokkő, drágábbak, de tartósabbak és esztétikusabbak lehetnek.
 • A műkő szegélykövek egy jó alternatívát jelenthetnek, mivel ezek az anyagok utánozzák a természetes kő megjelenését, de áruk általában kedvezőbb, és sokféle szín és minta közül lehet választani.
 • A tégla szegélykövek szintén népszerűek, különösen olyan területeken, ahol a tradicionális stílus jellemző. A tégla szegélykövek széles választékban kaphatók, és a megfelelő szín és minta kiválasztásával könnyen beilleszthetőek a kert vagy az udvar kialakításába.

Fontos megjegyezni, hogy minden típusnak megvannak a saját előnyei és korlátai, és a kiválasztás során figyelembe kell venni a tervezett felhasználást, a környezeti feltételeket és az egyedi preferenciákat. A szegélykövek nemcsak funkcionális szerepet töltenek be, hanem esztétikai értéket is hordoznak, hozzájárulnak az udvar, a kert vagy az utak szépségéhez.

Milyen szegélykő típusokat ajánlanak kertekhez?

A kertekhez ajánlott szegélykő típusok a következők lehetnek:

 • Kerti betonszegélyek
  A beton szegélykő sokféle formában létezik, a kertekhez kisebb méretű szegélykövek ajánlottak.
 • Műanyag kerti szegélyek
  A műanyag kerti szegélyek kedvező áruk miatt népszerűek voltak korábban, de manapság már kevesebb helyen lehet találkozni velük.
 • Ágyásszegélyek
  Az ágyásszegélyek különböző anyagokból készülhetnek, például fából, műanyagból vagy fémekből.
 • K-szegélykő
  A K-szegélykő speciális beton szegély, amely alkalmas szintkülönbségek áthidalására, inkább térkövezett felületek szegélyezéséhez használják.
 • Járdaszegélyek
  A járdaszegélyek különböző méretűek és különféle anyagokból készülhetnek. A járdaszegélyek fő célja az, hogy kijelöljék a járdák és utak területét, és megakadályozzák a talaj mozgását vagy a burkolat elmozdulását, emellett segítenek a vízelvezetésben is. Kertekhez szintén a kisebb méretek ideálisak.

További kapcsolódó kertépítés, kertész, térkövezés áradatok

Ha jobban belemélyednél a kültéri burkolás lehetőségeibe és a térkövezés árakba, érdmes tovább olvasnod:

🏡 A saját költségeidre vagy kíváncsi? Kérj árajánlatot térkövezésre, böngéssz térkövező szakembereink között, vagy próbáld ki gyors és egyszerű kalkulátorunkat: JóSzaki Térkövezés Árkalkulátor

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!