energetikai tanúsítvány kiállítás árak 2024

Akár 5 árajánlat 24 órán belül

Az Árkalauz gombra kattintva megtalálod, hogy hogyan épül fel a energetikai tanúsítvány kiállítás árazása. A Szakemberek, árak gombra kattinva pedig böngészni tudsz a szakemberek között. Minden árajánlatkérés ingyenes.

Akár

Akár 26500 Ft / darab

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!

Fogadok munkát
PlanMakers Kft.

Energetikai tanúsítvány

Épületgépészet

Kedves Érdeklődő! Épületgépész mérnökként vállalunk: -Energetikai tanúsítány elkészítését, beleértve az Otthonfelújítási Támogatás 2024-hez szükséges számítások elvégzését. -Épületek komplett fűtés-hűtés rendszereinek tervezését, beleértve hőszivattyús rendszerek tervezését. -Víz-csatorna rendszerek tervezést, beleértve ingatlanok víz és csatorna bekötésének megtervezését ill. engedélyeztetését. -Gáztervezést ill. gázengedélyezést/ tervezői MEO -Légtechnika rendszerek tervezését -Műszaki ellenőrzést ill. felelős műszaki vezetést. Kiszállási terület: Pest, Komárom-Esztergom és Fejér megye Forduljon hozzánk bizalommal!
Bővebben
Bicske
Minősített jószaki
40 megbízás
24 vélemény
Fogadok munkát
Farkas László

Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanácsadás

Tisztelt Ajánlatkérők! Épület energetikai tanúsítások, energiafelhasználás hatékonyság növelésével kapcsolatos javaslatok készítését cégek és magánszemélyek részére, valamint vállalatok-cégek esetében energetikai feladatok elvégzését folyamatosan vállalom. Fontos! Az "Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához" Azonosító jel: RRF-REP-10.13.1-24 pályázathoz kapacitás hiányában jelenleg nem tudok energetikai tanúsítvány készítését vállalni. Adásvételhez, bérbe adáshoz, használatba vételi eljáráshoz továbbra is vállalok tanúsítást.
Bővebben
Budapest - XXII. kerület
Jószaki
132 megbízás
20 vélemény
Fogadok munkát
Kamondy-Hóbor Noémi

Energetikai tanúsítvány

A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem 2009-ben statikus tervezőként, majd később megszereztem az energetikai tanúsítási végzettségest is. Főállásban statikusként dolgozom. Jelenleg mélyépítési, vízépítési műtárgyakat és kisebb magasépítési épületeket tervezek. A vállalkozásomban vállalok családi házak statikai tervezését és egyéb statikai tervek szerkesztését is (vasbeton, acél, fa). Emellett mellékállásban energetikai tanúsításokat készítek. 2011 óta több száz energetikai tanúsítás elvégzése van már mögöttem. Készítettem adás-vételi szerződésekhez, pályázatokhoz és használatba vételi engedélyekhez is. Hívj bátran, ha energetikai tanúsítót, családi ház statikusát vagy csak tervezőként szerkesztői segítséget szeretnél!
Bővebben
Veszprém
Jószaki
9 megbízás
11 vélemény
Fogadok munkát
Bódis Géza

Energetikai tanúsítvány

Építési műszaki ellenőr

Építész

Teljes körű Építészeti tervezés, Építési engedélyezési és kiviteli tervek készítése, Tervezői művezetés, Műszaki ellenőrzés, Energetikai Tanúsítványok készítése
Bővebben
Zalaegerszeg
18 megbízás
1 vélemény
9 fotó

A hiteles energetikai tanúsítvány ára 2024-ben panellakások esetén 15 - 30,000 Ft, társasházi lakások esetén bruttó 15-45,000 Ft, családi ház esetében 16 - 65,000 Ft között alakul. Árat növelő tényező, ha többszintes házról van szó, vagy ha megújuló energiaforrásokkal is kalkulálni kell. A tetőtéri lakások tanúsítványa jellemzően 4-6,000 Ft-tal drágább.

Az energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány 2012 kötelező az ingatlan adás-vételek (és bérbeadások) esetén, de az energetikai korszerűsítéssel járó pályázati anyagoknak is állandó eleme lett az utóbbi években. Jelen írásunkból megtudhatod, mennyibe kerül egy lakás vagy ház hiteles energetikai tanúsítványának elkészítése, hogy mi lehet feláras, illetve hogy 2024 január 1-től milyen törvényi változásoknak kell megfelelni. Ha az Otthonfelújítási Támogatás 2024 pályázati igényléséhez van szükséged energetikai tanúsítványra és számításokra, akkor is jó helyen jársz: energetikusaink szívesen segítenek legyen akár Budapesten, Miskolcon, Egerben, Pcésen, Szegeden vagy Veszprémben az adott épület.
Energetikai tanúsítvány minta

💡TIPP: Ha szeretnél látni egy teljes energetikai tanúsítvány mintát, kattints ide, és töltsd le PDF-ben a jogszabály által aktuálisan előírt formátumot. A tiéd nem így néz ki? Kattints ide, és rendelj egy új energetikai tanúsítványt a JóSzaki energetikusaitól!

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány?

Nincs standardizált ár, de van jogszabályban szabályozott órabér.
A 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról 10. § (1) bekezdése a tanúsítás díját megkezdett óránként 5,500 Ft-ban maximalizálja.
Egy lakás esetében a tanúsítás elszámolható időigénye maximum 2 munkaóra. Ugyanakkor elszámolhatóak az egyéb, járulékos költségek, így a szemlével, fényképezéssel, felméréssel, fénymásolással kapcsolatos kiadásokat. A posta, telefon, irodaszer költségek fedezésére 10%-os költségátalány terhelhető pluszban a megrendelőre.
Az utazásra eső időtartamra a meghatározott óradíj 50%-a számolható el.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: Bonyolultabb feladatok esetén a mérnök magasabb óradíjat is megállapíthat, de ez esetben sem haladhatja meg az alap óradíj 2,5-szeresét a kiszámlázott óradíj. Azaz a legmagasabb költségünk egy lakás felmérése kapcsán 2 óra x 2,5 x 5,500 Ft = 27,500 Ft + 10% költségátalány = 30 250 Ft lehet. Plusz az utazásra fordított idő elszámolása, ha felmerült.

Noha az energetikai felmérés és az energetikai tanúsítvány kiállítása mérnöki munka, a tanúsítvány készítése szabadáras, azaz nagyon eltérő listaárakkal is találkozhatunk. Mivel jellemzően személyes, helyszíni felméréshez kötött a munka, érdemes a közelben irodával rendelkező, helyi energetikai szakembert keresnünk - ezzel sokat spórolhatunk a kiszállási díjon, ami az árba beépített.

💡 TIPP: Jellemzően a szakik alacsonyabb árat adnak meg a közelben felmerülő munkákra, mint a nagyobb kiszállási távolságban felmerülő megbízásokra. Keressünk mindig helyi energetikai szakembert a legjobb árért!

Az ár függ:

 • épület jellege (ház, lakás, panellakás, nem lakócélú ingatlan),
 • épület mérete (négyzetméter),
 • szintek száma (egyszintes, kétszintes, többszintes, illetve ha van tetőtér, vagy eleve tetőtéri a lakás),
 • lokáció (a kiszállási díjat befolyásolja),
 • energetikai rendszer (a megújuló energiaforrások használata általában többletkötlséget jelent, mivel bonyolultabb számításokat kell alkalmazni),
 • mi az energetikai tanúsítvány célja (adásvétel, bérbeadás, használatbavétei engedély, zöld hitel, energetikai pályázat).

🧑‍🔧JÓ TUDNI: Feláras lehet, ha részletes számításra van szükség egy használatbavételi megkéréséhez. Ennek díja 12,000 és 65,000 Ft között alakul.

A pályázatokhoz készülő energetikai tanúsítványok ára általában magasabb, mint a lakáseladásokhoz szükséges tanúsítványok ára. A pályázatokhoz szükséges energetikai felmérések általában legalább két állapotot tükröznek? Egy beruházás előtti és egy beruházás utáni, végállapotot. A két felmérésen kívül pedig jellemzően szükség van egy előzetes számításra is, hogy a pályázat keretében tervezett beruházás révén mekkora energia-megtakarítás érhető el. Ez egy jóval bonyolultabb és összetettebb feladat, mint egy ingatlan-eladás kapcsán szükséges tanúsítvány-kiállítás.

FONTOS: Pályázathoz rendelt energetikai tanúsítvány készítése előtt mindig kérdezzünk rá az energetikai szakértőnél az árra! Általában ezeket a megbízásokat a listaárakhoz képest magasabb áron számítják meg a szakemberek!

Általában egyedi árat adnak meg az energetikusok a nem lakóépületek esetében, illetve jellemzően felárasak azokra az épületekre vonatkozó megbízások, ahol megújuló energiaforrások vannak. Ezek esetén bonyolultabb számításokat kell alkalmazni.

Panelprogramos panellakások számára az energetikai tanúsítás ára általában kedvezőbb.

De nézzük az árakat részletesen:

Otthonfelújítási támogatáshoz, zöld hitelhez, pályázatokhoz készített energetikai tanúsítvány ára

 • Egy adott pályázathoz vagy hiteligényléshez a kezdeti energetikai állapot felmérése általában listaár alapján történik, amennyiben az energetikai tanúsítványt csak csatolni kell a beadvány részeként.
 • Amennyiben az adott pályázat vagy kérvény formailag elvárja, hogy az energetikus eleve az online pályázati felületre töltse fel az energetikai tanúsítvány adatait - és akár azt ott ellenjegyezze -, akkor az energetikai tanúsítvány ára feláras lesz. Ennek díja lehet egy egyszeri szolgáltatási díj (20-30,000 Ft plusz), vagy megállapíthat a mérnök csomagdíjat is: egy egyszeri 60-70,000 Ft megfizetésével az energetikai felmérést, egy hiteles energetikai tanúsítványt, és a pályázati rendszer megfelelő feltöltését, kitöltését is vállalva.
 • Vannak energetikai tanácsadók, akik kifejezetten egy-egy pályázat kiírásának megfelelően állítanak össze szolgáltatás csomagot, mely akár az energetikai tanúsítványok és számítások keretein túllépve költségkiírást, megvalósítási terveket is tartalmaznak. Ez az adott szakember képzettségétől, az iroda egyéb szolgáltatásaitól függően 80-250,000 Ft közötti megbízási díjat is jelenthet.

A hiteles energetikai tanúsítvány ára családi ház esetén

Bizonyos energetikai szakemberek külön listaárat állapítanak meg egyszintes, kétszintes és többszintes házakra. Az árat nagyban befolyásolja az ingatlan alapterülete.

Családi ház energetika tanúsítvány Bruttó ár (Ft)
Egyszintes családi ház, házrész 0-80 nm 16,000 - 42,000 Ft/ház
Egyszintes családi ház, házrész 81-150 nm 17,000 - 55,000 Ft/ház
Egyszintes családi ház, házrész 150+ nm 20,000 - 65,000 Ft/ház
Kétszintes családi ház 21,500 - 39,000 Ft/ház
Többszintes családi ház, sorház 0-150 nm 23,900 - 40,000 Ft/ház
Többszintes családi ház, sorház 150+ nm 25,900 - 37,000 Ft/ház

A hiteles energetikai tanúsítvány ára társasházi lakás esetén

Lakások energetika vizsgálata Bruttó ár (Ft)
Lakások energetikai tanúsítványa 15,000 - 45,000 Ft/lakás

A lakások energetikai tanúsítására a vonatkozó jogszabály szerint legfeljebb 2 mérnöki óra számolható fel, egy óra pedig maximum 5,500 Ft-ért számlázható. Ez 11,000 Ft-os megbízási díjat jelentene. Ugyanakkor az energetikus elszámolhat további 10% költségátalányt, kiszállási díjat , utazási időre pedig az óradíj 50%-át. Így a végső számlázott díj akár 45,000 Ft is lehet.

Diagram az energetikai tanúsítvány kiállításának átlagárairól az ingatlan típusa szerint: panellakás, társasházi lakás, egyszintes és többszintes családi ház, iroda, raktár, műhely

Energetikai tanúsítvány ára lakás mérete szerint

Lakások energetika vizsgálata Bruttó ár (Ft)
Társasházi lakás 0-49 nm-ig 13,000 - 34,000 Ft/lakás
Társasházi lakás 50-79 nm 15,000 - 36,000 Ft/lakás
Társasházi lakás 80-159 nm 17,500 - 36,000 Ft/lakás
Társasházi lakás 160-200 nm 19,900 - 38,000 Ft/lakás
Társasházi lakás 201-300 nm 28,000 - 40,000 Ft/lakás

🧑‍🔧JÓ TUDNI: 50 nm-es terület alatt nem kötelező az energetikai tanúsítvány adásvétel és bérbeadás esetén sem. Ugyanakkor a pályázatokhoz ilyen esetekben is be kell nyújtani a dokumentumot, illetve értéknövelő tényezőként opcionálisan megkérhető az energetikai felmérés.

Tetőtéri lakás energetikai tanúsításának ára

A tetőtéri lakások energetikai tanúsítványának ára általában 4-6,000 Ft-tal magasabb, mint az azonos alapterületű nem tetőtéri lakások energetikai felmérésének ára. Így várhatóan egy tetőtéri lakásra 25,000 Ft és 34,000 Ft között fogunk hiteles energetikai tanúsítványt kapni.

Panellakás energetikai tanúsítvány ára

Panellakások energetikai tanúsítványának elkészítésére gyakran hirdetnek akciókat az energetikusok. Mivel a panellakások standard energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek egy-egy házon belül, könnyen alkalmazható rájuk az a szabály, hogy az azonos fekvésű, méretű, kialakítású, és azonos fűtési illetve melegvíz-ellátó rendszerrel működő lakások esetében egy másik lakás már meglévő energetikai tanúsítványa alapján, egyszerűsített módon elkészíthető lesz egy másik lakás tanúsítványa is. Egy adott körzetben vagy területen (lakótelepen) gyakran dolgozó energetikus számára az ilyen típusú megbízások gyorsan és nagy hatékonysággal elvállalhatóak.

Egy panellakás energetikai tanúsítványának ára jellemzően 15,000 Ft-tól indul és maximum 30,000 Ft-ba kerül.

Iroda, ipari épület, raktár energetikai tanúsítvány árak

Iroda, kereskedelmi épület energetika vizsgálata Bruttó ár (Ft)
Iroda, kereskedelmi épület energetikai vizsgálata 70,000 - 115,000 Ft/ingatlan
Iroda, üzlet, műhely 70 nm-ig 28,000 - 34,500 Ft/épület
Iroda, ület, műhely 70-200 nm 36,000 - 44,000 Ft/épület
Iroda, üzlet, műhely 200-300 nm 43,000 - 53,000 Ft/épület
Iroda, üzlet, műhely 300-600 nm 56,500 - 65,000 Ft/épület

Társasház energetikai tanúsítványának ára

Társasház energetika tanúsítvány árak Bruttó ár (Ft)
Társasház energetikai vizsgálata 70,000 - 115,000 Ft/társasház
3-10 lakás 15,000 - 21,500 Ft/lakás
11-15 lakás 12,500 - 20,800 Ft/lakás
16-20 lakás 12,500 - 20,200 Ft/lakás
21-40 lakás 10,000 - 19,800 Ft/lakás
41-80 lakás 10,000 - 18,400 Ft/lakás
81+ lakás 10,000 - 18,000 Ft/lakás

Energetikai tanúsítvány árának összehasonlítása méret szerint

Energetikai tanúsítvány árainak összehasonlítása az ingatlan alapterülete szerint: 50 nm, 80 nm, 120 nm, 200 nm és 300 nm alapterületre

Egyéb díjak energetikai tanúsítvány kiállítása kapcsán

Energetikai tanúsítvány díjak Bruttó ár (Ft)
Sürgősségi felár (12 órán belüli elkészítés) 5,000 - 8,000 Ft felár
Sürgősségi felár (2 napon belül) 3,000 - 5,000 Ft felár
Kiszállási díj 65 - 130 Ft/km

Bizonyos energetikusok egyszeri 10-15,000 Ft-ért vállalják az általuk korábban elkészített, régi típusú energetikai tanúsítvány átalakítását új típusúra. Ennek feltétele, hogy a házon azóta nem történhetett nagyobb átalakítás, korszerűsítés.

Mit tartalmaz az energetikai tanúsítás ára? Hogy számolnak az energetikusok?

Általában az energetikusok által megadott listaár minden felmerülő költséget tartalmaz, így a

 • kiszállás,
 • helyszíni felmérés,
 • irodai mérnöki munka,
 • tanúsítvány elkészítése,
 • tanúsítvány hitelesítése
  díját is.

2023. november 1-től új típusú energetikai tanúsítvány

A 2023. november 1 után kiállított energetikai tanúsítványok jóval bővebb, 13-14 oldalas dokumentumok, több számítással, de közérthetőbb formában adva áttekintést az épület vagy lakás energetikai állapotáról. Az energetikai tanúsítványon kétféle besorolást látunk: egyet a CO2 kibocsátás alapján, egyet pedig egy általlános energetikai besorolás alapján. Mindkettőt betűvel fejezik ki: az A+++ a legjobb, az I a legrosszabb kategória.

💡TIPP: Vannak olyan energetikusok, akik a korábban általuk elkészített, régi típusú energetikai tanúsítvány “átformálását”, megfeleltetését az új standardoknak szívesen vállalják egy egyszeri 10-15 ezer forintos megbízási díjért. Ez abban az esetben érvényes ajánlat, ha az előző állapotfelméréshez képest jelentős átalakítás nem történt.

Gyakori kérdések hiteles energetikai tanúsítvány kiállítása kapcsán

Honnan tudom, hogy jó-e az energetikai tanúsítványom?

Az energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult szakemberek nagyon szigorú szabályok szerint készítik el az energetika itanúsítványt. A TÉ engedéllyel rendelkező energetikusok által kiállított energetikai tanúsítványok minden esetben megfelelnek a törvényi előírásoknak, érvényesek, és a valós állapotot tükrözik.
2023. november 2-tól csak az új típusú energetikai tanúsítványokat fogadják el (pontosabban, a régi típusúak még használhatóak voltak 2023. december 31-ig). Ezek megléte ellenőrizhető helyrajzi szám vagy lakcím alapján az https://www.e-epites.hu/e-tanusitas weboldalon.

Milyen törvények szabályozzák az energetikai tanúsítvány követelményeit?

2024-ben két fő jogszabályi forrás szabályozza az energetikai tanúsítvány tartalmát és kiállításának feltételeit. A legfontosabb, a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról és a 2023. november 2-ától hatályos 9/2023. (V. 25.) ÉKM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról.

Valahol letölthető az energetikai tanúsítvány?

Talán nem tudtad, de létezik nyilvánosan elérhető online adatbázisa az energetikai tanúsítványoknak. A 2023. november 2-a után kiállított hiteles energetikai tanúsítványok elérhetőek az https://www.e-epites.hu/e-tanusitas weboldalon. Akár korábban kiállított tanúsítványokat is megtalálunk itt helyrajzi szám vagy pontos lakcím alapján. Az épület energetikai besorolását azonnal le tudjuk kérdezni és a HET-számot (ami a hiteles energetikai tanúsítvány sorszáma). A tanúsítvány teljes verzióját csak az energetikus tudja letölteni.

Mennyi idő alatt készül el az energetikai tanúsítványom?

Általában helyszíni felméréstől számított 1-2 napon belül. A pályázatokhoz készülő energetikai tanúsítványok és számítások több időt vehetnek igénybe. Az elkészítési időt nagyban befolyásolja az adott iroda vagy energetikus leterhetsége, működési protokollja, időbeosztása is.
Bizonyos mérnökök akár pár órán belüli határidővel is elvállalják a tanúsítvány elkészítését - természetesen kapacitás függvényében és felárral.

Érvényes az e-mailben megküldött energetikai tanúsítvány?

Igen, jellemzően az energetikusok online fogják elérhetővé tenni a hiteles energetikai tanúsítványt. A papíralapú kibocsátás és kézbesítés feláras lehet.

Meddig érvényes egy energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítványok 5 évig érvényesek a 176/2008. (V.30.) kormányrendelet 8.§-a értelmében, 2024. január 1-től azonban már nem használhatóak fel a 2023. november 2. előtt kiadott, régi típusú tanúsítványok. Természetesen ha a házon vagy lakásban jelentős átalakítás történik (pl. fűtéskorszerűsítés vagy a homlokzat felületének 25%-át meghaladó területén felújítás), akkor új energetikai felmérésre van szükség.

Bérbeadáskor és ingatlan eladáskor mindig kell energetikai tanúsítvány?

Jogszabály szerint igen. Ha mégsem csináltatjuk meg, büntetést kaphatunk, melynek mértéke nagyságrendileg 50,000 Ft.

Mindig szükséges a helyszíni felmérés?

Az energetikai tanúsítvány kiállításához a legtöbb esetben szükség van helyszíni felmérésre, alaprajzra és fotókra is. A 176/2008. (VI.30.) kormányrendelet kötelezővé is teszi a helyszíni felmérést az adásvételi szerződésekhez készülő energetikai tanúsítványokhoz. Új építésű házak esetében, ha minden a tervdokumentáció szerint valósult meg, vagy ha olyan lakásra kérünk tanúsítványt, aminek a házára már elkészült a tanúsítás, akkor elegendő lehet a tervek és dokumentumok alapján elkészíteni a hiteles energetikai tanúsítványt.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: Nem biztos, hogy az energetikus alacsonyabb megbízási díjat fog felszámítani, ha nem száll ki a helyszínre. Nem biztos, hogy tudunk spórolni azzal, hogy megkíméljük ettől a szakembert, de ha mégis, annak mértéke kb. 5,000 Ft lesz.

Akkor sem kell helyszíni kiszállással számolnunk, ha azonos épületben azonos rendeltetésű, elrendezésű, azonos méretű és energetikai jellemzőjű önálló egység energetikai tanúsítványa már rendelkezésre áll. Az alapján elkészíthető a tanúsítvány. Azonos módon és méretben épült családi házak esetén is alkalmazható ez a technika.

Mit csinál az energetikus a helyszíni szemlén?

Méretet vesz és rajzot készít. Ebben egy jól méretezett, aktuális alaprajz sokat segít. Majd felméri a falakat, födémet, a nyílászárókat, ellenőrzi a fűtés és melegvíz előállítására szolgáló készülékeket, egyéb energetikai berendezéseket.

🧑‍🔧 JÓ TUDNI: Az energetikus számára kötelező fényképeket készíteni az ablakokról, a fűtőberendezésekről, hőleadókról, a melegvíz-ellátásról és a homlokzatról is.

Milyen adatokra lesz szüksége az energetikusnak?

Helyrajzi számra mindenképp. A ház építésének évére, jelentős felújítás dátumára. Ha új nyílászárók lettek beépítve, akkor azok U-értékére (k-értékre). Központi fűtés esetén a kazán típusára és a csere időpontjára. Általában ha fűtéskroszterűsítés történt, akkor a helyiségfűtési hatásfokra vagy teljesítmény-tényezőre, hőszivattyú esetén a SCOP értékre. Utólagos hőszigetelés esetén a szigetelőanyag típusa és vastagsága a legfontosabb adat.
Az adatok és tervdokumentáció biztosítása a tulajdonos (megrendelő) felelőssége.

Mi történik, ha nem állnak rendelkezésre az adatok?

Ha nem tudunk minden adatot pontosan, akkor az energetikus roncsolásos feltárást végezhet (pl. megbontja a falat), de ezt a tulajdonos megtagadhatja. Ebben az esetben nem veszik el az energetikai tanúsítvány kiállításának lehetősége, de az energetikus becsléssel fog dolgozni.

Mikor kell fizetnem az energetikai tanúsítványért?

Általában a helyszíni felmérés alkalmával, készpénzben. Egyes energetikusok utalást is elfogadnak, a számlát jellemzően ők is a helyszíni felmérés napján állítják ki, és csak az utalás beérkezése után adják át/küldik meg az energetikai tanúsítványt.

Ki készíthet energetikai tanúsítványt?

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara tartja nyilván azokat az energetikusokat, akik jogosultak Hiteles Energetikai Tanúsítvány kiállítására. Ezt “TÉ” jogosultságnak nevezi mmindkét szervezet.

Szakemberek

Válaszd ki a lakhelyed!

Így azokat a szakikat látod, akik vállalnak kiszállást hozzád.

Nincs időd böngészni?

Díjmentes ajánlatkérés értékelt szakemberektől 2 perc alatt!