Ezekkel a trükkökkel varázsold egyedivé a szobád falát

Főoldal » Partneri kultúra
Értékelés:
5
(5)

Emlékszel, amikor gyerekkorodban csillapíthatatlan vágyat éreztél, hogy korai műalkotásaidat a gyerekszobád falán örökítsd meg? És arra, hogy ennek a szüleid mennyire nem örültek, és letiltottak róla? Van egy jó hírem, most bátran kiélheted kreativitásodat, és a végeredménynek nem csak te fogsz örülni, hanem az ismerőseid elismerő pillantásait is bezsebelheted.

varazsold_egyedive_a_szobad_falat.jpg

Ha az otthonodban is szeretnéd az egyéniségedet kifejezni, akkor ragadj bátran festékes vödröt, és megmutatom, mivel teheted még stílusosabbá a lakásod falát. Engedd szabadjára a fantáziádat, és ha kész a fal, feltétlen küldj róla egy képet!

Találd meg a legjobb szakembert a feladatra!

Kattints a gombra, és keress szakit elérhető közelségben, belátható határidővel! Böngéssz a szakemberek között vagy írd le a feladatot és indíts ajánlatkérést pár perc alatt.

Lehengerlő megoldások

Vannak kézügyességet nem igénylő, de gyönyörű végeredményt nyújtó praktikák. Boltban vagy internetes oldalon széles a választék mintázott hengerfejekből.

mintas_hengerfejek.jpg

Ha te inkább egyedi hengerfejet használnál, akkor köss vagy gumizz rá egy összegyűrt ruhadarabot a bolti hengerre. Ha még izgalmasabb mintára vágysz, akkor a ruhadarabra varrjál szivacsdarabokat is. 

időigény: 2/5

szükséges kézügyesség: 1/5

Hétköznapi apróságok

Ha csak néhány mindennapi tárgy van kéznél, nem gond, szinte bármivel lehet mintázatot festeni. Ha semmi más nincs kéznél, akkor az ujjas módszer lesz a nyerő nálad, de festhetsz szivaccsal, ronggyal, fröcsköléssel, nyomhatsz mintát régi nyomdakészlettel, dugókkal, és még sorolhatnánk. A festékeken kívül pedig manapság már rengeteg egyéb trendi díszítő technika és anyag áll a rendelkezésedre, melyekről bővebben itt is olvashatsz.

időigény: 3/5

szükséges kézügyesség: 2/5

Mert a gyümölcs nem csak egészséges…

Kedvencem a falafel, kerüljön a falra fel. Ez egy picit túlzás, elvégre bármennyire is szeretjük a lecsót is, azt sem kenjük fel a szoba oldalára. Azonban ha az egészséges életmód híve vagy, de most még neked is túl sok zöldség-gyümölcs van a hűtőben, akkor fogd munkára őket, és alkoss velük egyedi fal részleteket. 

gyumolccsel_festes.jpg

időigény: 3/5

szükséges kézügyesség: 1/5

Mert a szó elszáll, az írás megmarad

A könyvmolyok álma egy ilyen igazi könyvet idéző, saját kézzel készült dekoráció. Persze nem árt, ha ehhez valóban gyöngybetűkkel tudsz írni.

Érdekesség: A Harry Potter első oldalának szövegét felfestő hölgy munkáját, még maga az írónő is like-olta az egyik közösségi oldalon. 

keziras_a_falon.jpg

időigény: 5/5

szükséges kézügyesség: 5/5

A lassan feledésbe merülő goblein csodái

A gobleinből ismert keresztöltések visszaköszönhetnek a falon is, gyönyörű virágkölteményeket, vagy mesefigurákat hozva létre általa. Nem bonyolult egy-egy ilyen alkotást elkészíteni, de alapos tervezést igényel.

goblein_minta_a_falon.jpg

időigény: 5/5

szükséges kézügyesség: 3/5

A minták széles tárháza

A mértani formák szerelmeseinek többfajta technika is a rendelkezésére áll. Választhatod azt a megoldást, hogy egy nagyméretű kartonlapból kivágod a neked tetsző mintákat. Az alapkartont odafogod/rögzíted a falra és egyszerűen átfested a minta helyét, vagy a kivágott elemeket fested körbe. 

időigény: 3/5

szükséges kézügyesség: 2/5

Festőszalagos kreatívkodás

A festőszalagos módszer is nagyon kedvelt, ilyenkor meghatározott sávokat ragasztasz le a falon, és újra lefested a falat egy másik színnel. Ha kész lehúzod a szalagot és már meg is van az új design. Kattints a képre és a galériában az egész, hogy készült folyamatot megmutatom néhány inspiráló mintával együtt.

időigény: 2/5

szükséges kézügyesség: 1/5

Kend szét, ahogy csak tudod

A kaotikusabb hangulat kedvelőinek, az egyszerű mázoljuk szét irány lesz a befutó. Ezt megtehetjük ecsettel, újságpapírral vagy vízzel spriccelés után ruhával is. A végeredmény nagyon kellemes összevisszaság lesz.

mazolva_fal_festes.jpg

időigény: 1/5

szükséges kézügyesség: 1/5

Mini pöttyök összeállása egy egésszé

Igazi türelemjáték, és sok tervezést igényel a bélyegzős megvalósítás, de kétség kívül minden percet megér, mert csodálatosan mutat a fal a végén.

egyedi_fal_festes.jpg

időigény: 5/5

szükséges kézügyesség: 4/5

Alkotói szabadság

Ha te is azok közé a szerencsés tehetségek közé tartozol, akik szabad kézzel is lélegzetelállítóan tudnak festeni, akkor bármilyen mintával feldobhatod a szobád falát, akár az egész falat tölti be az alkotás, vagy annak csak egy részét díszíti. Személyes kedvenceim: 

kezi_falfestes.jpg

időigény: 5/5

szükséges kézügyesség: 5/5

Ismered azt a régi mondást, hogy fehér, mint a fal? Ilyen megoldások után könnyű róla megfeledkezni. Ha nincs elég időd vagy kedved, akkor bízz meg egy szobafestőt, biztos boldogan elkészíti neked a kiválasztott mintát. Persze a szabadkézi alkotáshoz inkább egy művészre lesz szükséged, de cseppet se aggódj! A Jószaki oldalán nem egy ilyesféle tehetséggel megáldott szobafestőt is találhatsz! Nézz körül a referenciáik között, és hívd fel őket, hogy a te álmod is valóra válhasson!

Nézd meg Katalin és Antal referencia munkáit!

Csodáld meg Barzó Viktor egyedi falművészetét!

Böngéssz a többi szobafestő tapétázó szakember profiljai között!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat még ma!

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!