Téged is hagyott már cserben szaki? Ezekre ügyelj és legközelebb minden rendben lesz

Főoldal » Lakásfelújítás
Értékelés:
0
(0)

Szinte mindenki átélte már azt, hogy talált egy ígéretes szakembert egy sürgős munkára, aki utána „elfelejtett” megjelenni a megbeszélt időben. Vagy megjelent ugyan, de bár ne tette volna, mert ittas állapotban akart dolgozni, vagy több kárt tett, mint amennyit elhárított, vagy éppen a garanciális munkákra nem lehetett többé megtalálni.

Nos, ahhoz, hogy ne hagyjon cserben több mester, az elsődleges kitétel, hogy dolgoztass mindig a megfelelő szakival.

Nem, nem azzal, aki a haverod vagy a barátnőd csőtöréséhez is kedvezményesen szállt ki, főleg ne akkor, ha nálad a parkettát kellene felcsiszoltatni. Aligha ő lesz a Te befutód.

Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?

CTA szöveg, hogy miért jó a joszaki.hu!

Donec nec bibendum dolor. Sed tortor ante, ornare a ligula nec, vulputate condimentum justo. Quisque velit risus, pellentesque ut rhoncus sit amet, fermentum a ligula. Suspendisse potenti.

Egyetlen mondatban összefoglaltuk, hogy ki az, akit te keresel:

 • egy megbízható,
 • leinformálható,
 • pontos, precíz,
 • reális áron dolgozó,
 • színvonalas szolgáltatást nyújtó,
 • minőségi, kifogástalan munkát végző,
 • munkájára akár garanciát is vállaló szakember.

Ugye a felsoroltak ellen neked sem lenne kifogásod? Már csak annyit kell tenned, hogy megtalálod ezt az álom-szakembert. Ne aggódj, segítünk abban, hogy simán eljuss a célodig!

Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?
Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?

Legelső lépés a jó irányba a megfelelő oldal felkeresése

Bár egyszerűbbnek tűnhet, de ne a baráti köröd ismerőseinek az egyéb főfoglalkozású ismerőseit bízd meg az elvégzendő javítási, szerelési, helyreállítási szakmunkákkal! Való igaz, hogy nem könnyű manapság mesterembert keríteni, kiváltképp gyorsan és jó szakembert.

Ám, ha mégis akadna egy ilyen fehér holló, az nagy valószínűséggel a jövő év közepén ér rá leghamarabb a Te problémáddal foglalkozni. Ilyen esetekben hatalmas segítség, ha egy olyan szakemberkereső portálon nézel körül először, mint a Jószaki.hu.

Vízcsaphoz vizes szakit válassz, ne géplakatost

A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanod, hogy adott munkára mindig az annak megfelelő szaktudással és gyakorlattal rendelkező szakemberektől kérj ajánlatot.

Ahhoz pedig, hogy egy, a te számodra is elfogadható áron dolgozó mestert tudj végül megbízni, legalább 3-4 árajánlatra lesz szükséged.

A Jószaki weboldalán többféleképpen is kereshetsz az elvégzendő munkára neked megfelelő szakembert:

 1. szakmára (pl. asztalos) vagy kulcsszó alapján a szakmunka területére szűrve (pl. bútor készítés),
 2. kereshetsz a városod neve szerint, a környékeden levő szakemberek között,
 3. böngészhetsz az értékelő véleményleírások és elégedettségi mutatók (csillagok) alapján,
 4. vagy akár azt is megvárhatod, hogy a szakemberek találjanak meg téged (gyorsított ajánlatkérés).

Jól hangzik, igaz? Természetesen a negyedik lehetőség nem zárja ki az első hármat, vagyis, a munkaleírást is tartalmazó ajánlatkérést követően lehetőséged van tovább szűrni a jelentkezőket.

A feladat pontos leírása rengeteget segít

Ahhoz, hogy az elvégzendő munkára a lehető legpontosabb árajánlatok érkezzenek, a következőkre szükséges ügyelned a „projected”megfogalmazása során.

1.      Ne írd körül a tennivalókat, fogalmazz tömören, de pontosan.

Bár a te problémád így hangozhat fejben: „a nagyszüleimtől örökölt kék hintaszéket sajnos tönkretették a nővérem gyerekei”, nem ez a megfelelő leírás ebben az esetben.

A leírás akkor jó, ha tömören tartalmazza azt, hogy mit vársz el, mit kell szerelni, javítani. Pl. „Fa hintaszék eltört ülésének cseréjére keresek bútorjavító asztalost.”

2.      Hosszabb lélegzetvételű munkák esetében rangsorolj

Fogalmazd meg pontosan a projektet, amelyre embert keresel. Ez különösen hasznos lehet egy szoba vagy fürdőszoba felújítás esetében.

Így találsz jó szakit
Így találsz jó szakit

3.      Adj meg előre egyértelmű és betartható határidőt az adott munka elvégzésére

Már a munka meghirdetésekor adj meg jól érthető, egyértelmű, de ugyanakkor betartható határidőt. Lehet ugyanis, hogy a nyár vége számodra az iskolakezdést jelenti, míg egyes szakemberek értelmezhetik ezt úgy is, hogy legyen készen kb. októberre.

Egy 12 négyzetméteres félszoba leparkettázására például egy hétvége is elég, vagyis 2 nap, ugyanakkor a teljes lakás járólapjainak cseréje már több hetet is igénybe vehet.

4.      Nem árt, ha a munka leírásának végén az ár is feltüntetésre kerül

Kecsegtető lehet, ha az összeghatár vagy rendelkezésre álló keret már a legelején egyértelműen feltüntetésre kerül, így várhatóan olyan szakember fog részletes árajánlatot adni az általad meghirdetett elvégzendő munkára, aki számára az elfogadható.

Egy előre tisztázott budgettel kiküszöbölhető a rejtett összegek, az extra elszámolású tételek és mellényzseb áfák.

Aki biztosra megy, az folyamatosan jelen van

Végül egy jó tanács: legyél jelen a munkáknál. Ez ugyanis az egyetlen módja, hogy maximálisan elégedett legyél az eredménnyel. A folyamatos projectmenedzsment és ellenőrzés teljesen kizárja a hanyag, vagy épp hosszan elnyúló munka eshetőségét, valamint a kifogáskereséseket is. Mi több, jelentősen csökkentheti az esetleges utólagosan szükséges visszabontások miatti többletkiadás valószínűségét is.

Ezekre ügyelj, keresd fel a joszaki.hu-t és legközelebb nem csak nappali fényben lesz „napsárga” a falad és a fejedet sem kell félrebiccentened ahhoz, hogy végre egyenesben lásd a dolgokat!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Kategóriák

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk. 

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk.