Téged is hagyott már cserben szaki? Ezekre ügyelj és legközelebb minden rendben lesz

Főoldal » Partneri kultúra
Értékelés:
4.5
(22)

Szinte mindenki átélte már azt, hogy talált egy ígéretes szakembert egy sürgős munkára, aki utána „elfelejtett” megjelenni a megbeszélt időben. Vagy megjelent ugyan, de bár ne tette volna, mert ittas állapotban akart dolgozni, vagy több kárt tett, mint amennyit elhárított, vagy éppen a garanciális munkákra nem lehetett többé megtalálni.

Nos, ahhoz, hogy ne hagyjon cserben több mester, az elsődleges kitétel, hogy dolgoztass mindig a megfelelő szakival.

Nem, nem azzal, aki a haverod vagy a barátnőd csőtöréséhez is kedvezményesen szállt ki, főleg ne akkor, ha nálad a parkettát kellene felcsiszoltatni. Aligha ő lesz a Te befutód.

Hogyan találjunk megfelelő szakembert?

Egy 4 m2-es loggia glettelése kb. 30 000 Ft-ba kerül.

Szeretnéd ismerni az átlag piaci árakat ajánlatkérés előtt, hogy biztos ne verjenek át?

Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?

Egyetlen mondatban összefoglaltuk, hogy ki az, akit te keresel:

  • egy megbízható,
  • leinformálható,
  • pontos, precíz,
  • reális áron dolgozó,
  • színvonalas szolgáltatást nyújtó,
  • minőségi, kifogástalan munkát végző,
  • munkájára akár garanciát is vállaló szakember.

Ugye a felsoroltak ellen neked sem lenne kifogásod? Már csak annyit kell tenned, hogy megtalálod ezt az álom-szakembert. Ne aggódj, segítünk abban, hogy simán eljuss a célodig!

Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?
Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?

Legelső lépés a jó irányba: a megfelelő oldal felkeresése

Bár egyszerűbbnek tűnhet, de ne a baráti köröd ismerőseinek az egyéb főfoglalkozású ismerőseit bízd meg az elvégzendő javítási, szerelési, helyreállítási szakmunkákkal! Való igaz, hogy nem könnyű manapság mesterembert keríteni, kiváltképp gyorsan és jó szakembert.

Ám, ha mégis akadna egy ilyen fehér holló, az nagy valószínűséggel a jövő év közepén ér rá leghamarabb a Te problémáddal foglalkozni. Ilyen esetekben hatalmas segítség, ha egy olyan szakemberkereső portálon nézel körül először, mint a JóSzaki.hu.

Festéshez szobafestőt válassz, ne géplakatost!

A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanod, hogy adott munkára mindig az annak megfelelő szaktudással és gyakorlattal rendelkező szakemberektől kérj ajánlatot.

Ahhoz pedig, hogy egy, a te számodra is elfogadható áron dolgozó mestert tudj végül megbízni, legalább 3-4 árajánlatra lesz szükséged.

A Jószaki weboldalán többféleképpen is kereshetsz az elvégzendő munkára neked megfelelő szakembert:

  1. szakmára (pl. szobafestő) vagy kulcsszó alapján a szakmunka területére szűrve (pl. tapétázás, glettelés, mázolás),
  2. kereshetsz a városod neve szerint, a környékeden levő szakemberek között,
  3. böngészhetsz az értékelő véleményleírások és elégedettségi mutatók (csillagok) alapján,
  4. vagy akár azt is megvárhatod, hogy a szakemberek találjanak meg téged (gyorsított ajánlatkérés).

Jól hangzik, igaz? Természetesen a negyedik lehetőség nem zárja ki az első hármat, vagyis, a munkaleírást is tartalmazó ajánlatkérést követően lehetőséged van tovább szűrni a jelentkezőket.

A feladat pontos leírása rengeteget segít

Ahhoz, hogy az elvégzendő munkára a lehető legpontosabb árajánlatok érkezzenek, a következőkre szükséges ügyelned a „projekted”megfogalmazása során.

1.      Ne írd körül a tennivalókat, fogalmazz tömören, de pontosan!

Bár a te problémád így hangozhat fejben: „a nagyszüleimtől örökölt panellakásban még a papa által felhengerelt enyves tulipánmintát szeretnénk eltüntetni, mert az asszony így nem hajlandó beköltözni”, nem ez a megfelelő leírás ebben az esetben.

A leírás akkor jó, ha tömören tartalmazza azt, hogy mit vársz el, mit kell szerelni, javítani. Pl. „Panellakásben egy darab nappali kifestése, előző festék eltávolítása.”

2.      Hosszabb lélegzetvételű munkák esetében rangsorolj!

Fogalmazd meg pontosan a projektet, amelyre embert keresel. Ez különösen hasznos lehet egy szoba vagy fürdőszoba felújítás esetében.

Így találsz jó szakit
Így találsz jó szakit

3.      Adj meg előre egyértelmű és betartható határidőt az adott munka elvégzésére

Már a munka meghirdetésekor adj meg jól érthető, egyértelmű, de ugyanakkor betartható határidőt. Lehet ugyanis, hogy a nyár vége számodra az iskolakezdést jelenti, míg egyes szakemberek értelmezhetik ezt úgy is, hogy legyen készen kb. októberre.

Egy 12 négyzetméteres félszoba kifestésére például egy hétvége is elég, vagyis 2 nap, ugyanakkor a teljes lakásban a régi tapéta leszedésével a falak újrafestése már jóval több napot is igénybe vehet.

4.      Nem árt, ha a munka leírásának végén az ár is feltüntetésre kerül

Kecsegtető lehet, ha az összeghatár vagy rendelkezésre álló keret már a legelején egyértelműen feltüntetésre kerül, így várhatóan olyan szakember fog részletes árajánlatot adni az általad meghirdetett elvégzendő munkára, aki számára az elfogadható. Érdemes azért kicsit tájékozódni a piaci átlagárakról, hogy ne irreális elvárásokat közöljünk az ajánlatok bekérésekor, mert az kölcsönös csalódáshoz vezet.

Egy előre tisztázott büdzsével kiküszöbölhető a rejtett összegek, az extra elszámolású tételek és mellényzseb áfák.

Aki biztosra megy, az folyamatosan jelen van

Végül egy jó tanács: legyél jelen a munkáknál. Ez ugyanis az egyetlen módja, hogy maximálisan elégedett legyél az eredménnyel. A folyamatos projektmenedzsment és ellenőrzés teljesen kizárja a hanyag, vagy épp hosszan elnyúló munka eshetőségét, valamint a kifogáskereséseket is. Mi több, jelentősen csökkentheti az esetleges utólagosan szükséges visszabontások miatti többletkiadás valószínűségét is.

Ezekre ügyelj, keresd fel a joszaki.hu-t és legközelebb nem csak nappali fényben lesz „napsárga” a falad és a fejedet sem kell félrebiccentened ahhoz, hogy végre egyenesben lásd a dolgokat!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

4.5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Keress profi szakembert a közeledben, belátható határidővel!

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!