A kultúra, amiben élsz meghatározza a mindennapjaid. Olyan helyen dolgozz, ahol azt érzed, teljesen önmagad lehetsz és ami támogat a fejlődésedben!

Az életemben egyre jobbak voltak az iskolák. Az általános iskola rosszul kezdődött. Gyerekbandák uralták a terepet. Nem tudtam megvédeni magam. A iskolai társadalom aljára kerültem. Sokszor megvertek. Örültem amikor innen elmenekülhettem a gimibe.

A gimnázium egy nagységrenddel jobb volt. A fizikai terrortól már nem kellett tartani. Egy menő lány felkarolt – persze plátói módon beleszerettem – , így tőle kölcsönöztem a menő státuszt. A menők megtűrtek maguk mellett.  Szerencsére itt nem kerültem a osztályban lévő társadalom aljára. Habár itt is voltak a vesztesek, akiket a menők lenéztek, szivattak, de én legalább már nem voltam az.

Aztán jött az egyetem. Itt azt éreztem, hogy nincsenek vesztesek. Mindenki oké volt. Habár volt aki ügyesebb volt, volt aki kevésbé, az ügyesebbek nem szivatták a kevésbé ügyeseket, de nem is támogatták egymást.

Aztán beiratkoztam az Integrál Akadémiára, ami egy 3 éves pszichológiai képzést nyújt. Itt az osztály már egy közösséggé forrt össze. Habár itt is voltak konfliktusok, de mégis lehetett érezni, hogy a közösség megtart, segít, emel.

Sok embernél van egy sokk, amikor egy jó suli, jó közösségéből kilép a munka világába. Míg az iskolai közösség emelte, addig a melóhely lehúzza. Kiszívja belőle az energiát, aztán este kifacsarva hazamehet. Holnap reggel várjuk újra a munka világában!

Nem kell ennek így lennie!

A munkahelyi térnek, szociális közegnek óriási jelentősége van az életünkben. Nem mindegy, hogy ez téged épít vagy lehúz! Válassz olyan helyet ami épít! Hidd el van ilyen.

Három fontos eleme van annak, hogy egy környezet építő legyen. Készítettem erről egy ábrát:

1. Légy aki vagy

Mit jelent ez? Sokan közülünk a melóhelyen egy teljesen más arcot mutatunk, mint otthon vagy a barátaink körében. Általában a tetterős határozottság öltényét vagy a szorgalmas munkakedv zakóját húzzuk magunkra az irodában. Ez egy szűk tartománya az ember érzelmi skálájának.

A fejlődéshez, fontos, hogy megélhesd az érzelmeid. Lehess bizonytalan, rosszkedvű, szerető, elérzékenyült, lelkes, kiváncsi, szentimentális, vidám, vicces, erős, gyenge, mérges, ijedt, bolondos. Ha ilyen vagy ne kelljen eltitkolni a többiek vagy a főnök elől.

Vannak nálunk olyan gyakorlatok amik támogatnak ebben. Két jószakis szokást említek a teljesség igénye nélkül:

Szokás: Meséld el milyen volt a reggeled

Minden megbeszélést egy nyitókörrel kezdünk. Mindenki elmeséli, hogy van most. Például mi történt a gyerekkel az este, milyen élményeket szerezett a család a hétvégén vagy éppen mi az aktuális nehézség.

Lezsófi Brigitta – Ügyfélszolgálat, pénzügy

Eleinte furcsa volt a nyitókör. Aztán megszoktam. Mostmár igénylem. Van idő, hogy átálljon az agyad, arra amit éppen csinálsz. Van előjáték, van időd megérkezni és nem az van, hogy “vedd le a kabátot és agyaljál azonnal”. Fontos az ember és nem csak az ész ami benne van. Megkérdezik, hogy vagyok, ha rosszul érzem magam rákérdeznek mi baj.

 

Szokás: Elvonulás

Félévente két-három napot együtt töltünk. Ezeken a napokon minden kör elmondja mire volt büszke az elmúlt fél évben. Személyes visszajelzést adunk egymásnak, milyen érzés volt a másikkal dolgozni, erősségekre és feljlődési pontokra világítunk rá. És olyan célokat keresünk együtt, ami energiát ad nekünk aztán a következő fél évre.

2. Dolgozz olyanon, ami számít

Ha látom, hogy valami nem jól van a világban, vagy hogy lehetne jobb, akkor én nem elégedek meg a panaszkodással. Nekem fontos, hogy olyan célért dolgozzak ami tényleges változást hoz. Nekem ez számít.

Van akinek az ad értelmet a munkájának, hogy egy közös célért dolgozik és jó érzés ad neki, hogy tett valamit a csapatért. Neki ez számít.

Ezenkívül számtalan dolog lehet az ami neked számít, de bármi is az, azt csináld! Az az ami a kiteljesedésed felé visz.

Ezen a területen a következő alapelveket valljuk:

Alapelv: Csak olyan dolgot csinálj, amit önként vállaltál el

A JóSzakiban senki sem kényszerít egy feladat elvégzésére, viszont amit elvállaltál azért te vagy a felelős.

Alapelv: Állj ki az ötletedért és valósítsd meg

A kötelezettségeiden túl azokat az ötleteid, amiket fontosnak tartasz megvalósíthatod. Habár neked kell őket végigvinni, kérhetsz segítséget.

Nótás-Virágh Ildikó – Ügyfélszolgálat

Ügyfélsegítőként azt láttam, hogy a JóSzaki jogi lefedettsége hiányos. Ezért elhatároztam, hogy ezt az ügyet a kezembe veszem. Nem felsőbb körös döntés volt, mégis kaptam rá pénzt és segítséget. Sikeres lett a projekt és utólag visszajeleztek a többiek, hogy milyen jó, hogy elkészült, és valóban nagyon hiányzott már:

Alapelv: Legyen véleményed és vállald fel

Ha olyan dolgozol, ami neked számít, akkor van vélemenyed is. A JóSzakiban van tere a véleményeknek. Minden megbeszélés egy zárókörrel végződik, ahol mindenki elmondja ami tetszett és azt is ami nem, amin lehetne fejleszteni.

Sulyok Zsolt – UX fejlesztő

Csak olyan szerepeket vállalok amik érdekelnek, szakmai kihívást látok bennük, vagy fejlődni akarok az adott területen. Kifejezhetem az ellenérzésemet bizonyos feladatkörökkel kapcsolatban, amik leapasztják a lelkesedésemet, stresszesé tesznek, vagy pusztán nem vagyok jó bennük. Láttam olyan helyeket, ahol mások mindenre igent mondanak. A mi kúltúránkban az őszinte nemnek nagyon fontos szerepe van, hogy óvja mindenki lelkesedését, céljait.

3. Légy a magad ura

Kevés lelombozóbb dolog van, mint amikor látsz valami problémát, az foglalkoztat és egyszercsak beugrik, hogy hogyan lehetne jobb. Előállsz egy javaslattal, de vagy a főnök vagy a kollegáid leállítanak. Nagyon sok ilyen történet hallottam. Ilyenkor az emberből kiveszik minden motiváció. Ez nem a növekedés iránya.

Amivel Te foglalkozol, azt Te látod át a legjobban.

JóSzakiban nincsenek menedzserek, senki nem mondja meg neked, mit kell csinálnod és senki nem állíthat le ha valamit kezdeményezel ( kivéve, ha erős érvei vannak, hogy a kezdeményezésed ártalmas a szervezetnek ) Itt annál van az erő aki kezdeményez.

Ezen a területen is vannak alapelveink, amiből párat megosztok

Alapelv: Dönts te magad, ne felső szintről várd a választ

Dolgozóként te látod, hogy pontosan mi a helyzet, hiszen te érintkezel a problémával. Ha egy problémához nincs elég tudásod, akkor kérhetsz tanácsot másoktól, de a JóSzakiban tied a döntés.

Alapelv: Érj el minden információt és légy te is transzparens

A JóSzakinál nincsenek titkok, minden információ publikus. Igen, még a kényes információk is. Például mindenki tudja mennyi az aktuális bevétel, és mindenki tudja, hogy mennyit keresnek a többiek.

Alapelv: Dolgozz ott és akkor amikor neked jó

Nálunk a többség otthonról dolgozik. Nem Budapesten, hanem vidéken lakik szétszórva az országban, és néha külföldről jelentkezünk be egy online heti megbeszélésre.

Sulyok Zsolt – UX fejlesztő

Tavaly októberben a barátnőmmel kitaláltuk, hogy kiköltözünk Máltára egy kis időre. Élmény volt a tengerre néző teraszról dolgozni.

 

 

A JóSzaki szervezeti működését nagyban inspirálta egy könyv, ami 2016-ban jelent meg magyarul. A címe A jövő szervezetei. Ha felkeltette az érdeklődésedet a téma, akkor javaslom, hogy olvasd el.

Készítettem egy előadást a könyv alapján. Ennek diáit itt tudod megnézni.

Megosztás: