Mit tudhat egy szobafestő, amit én nem?

Főoldal » Partneri kultúra
Értékelés:
0
(0)

Eljött az ideje, hogy tisztasági festésre vagy szobafestésre kerüljön a sor az otthonodban? Lássuk mit tudhat egy szaki szobafestő mázoló, amiért érdemes igénybe venni a munkáját!

painter-4116622_640.jpg

Hamar felmerül a kérdés ha festésről van szó, hogy saját magad végezd el a feladatot, vagy inkább bízd szakemberre. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de a szakival festésnek több jó pont sorakozik a listáján. Most ezeket fogjuk sorra venni.

Találd meg a legjobb szakembert a feladatra!

Kattints a gombra, és keress szakit elérhető közelségben, belátható határidővel! Böngéssz a szakemberek között vagy írd le a feladatot és indíts ajánlatkérést pár perc alatt.

Tud (szakmai) tanáccsal szolgálni

Beázott az előszoba – a felső szomszédnak hála! Vajon mikor festhető újra? Bizonytalan vagy a mennyezet színében? Nem tudod, hány rétegben, mennyi festékre lenne szükség a konyhához? Kacérkodsz a víztaszító “csak” festett fürdőszoba gondolatával esetleg a penészes sarok miatt aggódsz?

Ezekben a kérdésekben és persze még sok másban, a szaki tud segíteni a döntésben. A szobafestők kisujjból kirázzák ezeket a válaszokat, megkímélve téged a kevésbé szerencsés választástól vagy a csalódástól.

Egyelőre csak a költségek izgatnak? Használd a Jószaki szobafestés kalkulátorát, hogy képbe kerülj a szobafestés árakkal, illetve a tisztasági festés árakkal!

Ismeri a festékeket

Persze mondhatnád, hogy mit kell azon ismerni a festék az festék, csak van egy kis bökkenő. Rengetegféle festék létezik és számos kategória, például hol használható (kül-; és/vagy beltéri), milyen felületre ajánlott használni (pl. falra, fára vagy fémre), speciális tulajdonságokkal rendelkezők is kaphatók (mosható, víztaszító, penészölő stb.) és a végeredmény szerint is jó pár fajta elkülönül (pl. magasfényű, selyemfényű stb.). Persze ez nem minden, mert a fentinek alapos kutatómunkával utána lehet nézni, már ha valaki veszi a fáradságot, és beleöl a szabadidejéből egy tekintélyes adagot.

Viszont a szakinak munkájából adódóan olyan mértékű tapasztalata lesz az egyes márkákkal, színekkel és fajtákkal, ami nagyban megkönnyíti a választást. Ő pontosan tudja, hogy száradás után kb. milyen árnyalatnyi eltérésre számíthatsz, így sokkal közelebbi színt tud keverni/kevertetni neked, mintha te próbálkoznál hasonlóval.

Ehhez a ponthoz szorosan kapcsolódik a következő is…

Olcsón és jó helyről tud festéket venni

A szobafestők jól tudják, hogy hol kell a környéken festéket vásárolni, hol a legnagyobb a kínálat, hol lehet egyedi színeket kevertetni, és dolgoznak pénztárcabarát áron. Arról nem is beszélve, hogy a szakik általában kedvezményt kapnak ott, ahol neked, mint boltba néha betévedő laikusnak, bizony a teljes árat ki kell fizetni a festős holmikért.

russn_fckr-krv5as4jdja-unsplash.jpg

Van hozzá felszerelése

Egy amatőr szobafestő könnyen gondolhatja azt, hogy vesz egy festőhengert meg két doboz festéket aztán mehet is a mázolás. A valóság azonban más, egy minőségi festéshez minőségi eszközök kellenek és nem is kevés. Most nem mennénk bele egy teljes felsorolásba, de néhány kiragadott példával élnénk: kellően magas létra, keverőszár a fúróra, maszkoló szalag, henger-tálca szettek és ecsetek, teleszkópos nyél, takarófólia, hígító stb. stb. Na persze ezekből sem mindegy, hogy melyiket választod, mert pl. a szőrét hullató ecsetnél nem sok bosszantóbb van festés közben, de ránézésre a tengeri választékból nehéz kiszúrni a tuti darabot.

Gondolj csak arra, ha ezeket a tételeket mind neked kellene megvenned egyetlen festésért, (vagy tárolhatnád őket évekig, következő alkalomig valahol,) nem hinném, hogy költséghatékony lenne a végeredmény. Egy részük fogyó eszköz, de a boltban kapható legkisebb kiszerelést sem használnád el egy alkalommal valószínűleg belőlük.

Precíz és gyors munkára számíthatsz

Mint a legtöbb munkánál a tökéletes eredményhez, ebben az esetben is gyakorlat és tapasztalat szükséges. Egy szaki kifogástalan eredményt fog produkálni, és mindezt fele annyi idő alatt, mint amennyibe neked kerülne ugyanaz a falszakasz.

Nem kételkedem benne, hogy te tudsz létrával lépegetni, de nekem biztos kilöttyenne a festék jó része (vagy én pottyannék le), ha próbálnám magam a létrára akasztott festékes vödörrel arrébb kínlódni, úgy, hogy nem mászok le kartávolságonként a magasból.

Rábízhatod magad

A festési folyamat csupán harmada maga a festés. Előtte elő kell készíteni a lakást, a falakat, és festés után bizony össze is kell rámolni, és kezelni a maradékokat és koszos eszközöket. Utólag se rossz levonni a következtetéseket a jövőre nézve, de mennyivel kellemesebb, ha nem kell attól tartanod, hogy valamit kifelejtettél vagy elhibáztál egy részletet. Arról nem is beszélve, hogy neked így nem kell bajlódnod az egésszel és kedvedre töltheted az idődet addig mással, míg szépül az otthonod. Idő- és energiamegtakarítás nem csekély, ráadásul a bosszankodási faktortól is megszabadulhatsz.

A fentieket figyelembe véve, mi azt tudjuk neked ajánlani, hogy inkább kérd szobafestő szakemberek segítségét, ha festésről van szó, kivéve persze ha valami fura oknál fogva az életed álma, hogy csöpögő festékek között mázold a lakásod, mert ez esetben csak kellemes festést és szép lakást tudunk kívánni neked! 🙂

Ha döntöttél és szaki kell

Inkább a szabadban és nem festékgőzben töltenéd a festésre szánt néhány napot? Ez esetben keress magadnak megfelelő szakembert a Jószaki oldalán!

Csak pár perc, és az ingyenes ajánlatkérésedet több száz szakember fogja olvasni. Dőlj hátra, és várd, hogy csörögjön a telefonod!

Ha pedig inkább te magad szeretnél választani az adatlapok és értékelések alapján, akkor böngéssz a listaoldalon a városod kiválasztásával, és adj le ajánlatkérést vagy hívd fel a legszimpatikusabb szakembereket!

Szeretnél először tisztába kerülni a várható költségekkel?
Használd a Jószaki szobafestés kalkulátorát, amivel 3 egyszerű lépésben kikalkulálhatod a szobafestés vagy tisztasági festés árát a saját lakásodra!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!