Mik a buktatói annak, ha saját magad kezdesz a villanyszereléshez/vízszereléshez?

Főoldal » Lakásfelújítás
Értékelés:
0
(0)

Kétféle ember létezik: aki mindig alaposan elolvassa a használati útmutatókat, és aki bármit is vesz, úgy gondolja, hogy anélkül is nagyon jól elboldogul majd. Persze a tévét már egy négy éves is be tudja kapcsolni és ehhez semmilyen külön leírásra nincs szüksége. Azonban a tévé megszerelése, vagy egy IKEA nappali szekrénysor összerakása már igényel(ne) némi szakértelmet.

Tudás, gyakorlat és szakértelem hiányában belevágni komoly szakismereteket igénylő szerelési, javítási munkálatokba pedig egyenesen botorság és akár további károkat is okozhat. Természetesen minden családban akad olyan személy, aki (főleg a saját véleménye szerint) mindenhez is ért.

Ne szabotáld a korrekt, szakszerű megoldást…

Minden használati kézikönyv elolvasás, előzetes figyelmeztetés és negatív tapasztalat ellenére tehát mégis akadnak időről-időre olyanok, akik úgy döntenek, hogy nem várnak heteket vagy hónapokat szakemberi segítségre.

CTA szöveg, hogy miért jó a joszaki.hu!

Donec nec bibendum dolor. Sed tortor ante, ornare a ligula nec, vulputate condimentum justo. Quisque velit risus, pellentesque ut rhoncus sit amet, fermentum a ligula. Suspendisse potenti.

Vagyis, nem törődve annak esetleges buktatóival, pincéri végzettséggel, online marketingesként vagy programozó matematikusként maguk állnak neki az új konyhabútort elkészíteni, az új masszázsfunkciós zuhanyt telepíteni vagy épp újrahúzni az elektromos hálózatot a lakásukban.

A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal

Olyan buktatókkal, amelyeknek egy része csak a pénztárcának kellemetlen. Mint amikor számolási hiba miatt rossz méretű-, vagy sokkal több munkalapot rendel az ember a lapszabászaton, vagy mint amikor a 25 négyzetméternyi szoba falára sikerül feleannyi, nagyon speciális színű festéket kikevertetni a boltban.

A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal
A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal

Ez utóbbi ráadásul csak akkor szokott már kiderülni, amikor annak java már a fenn virít a falon. Másik része viszont akár magas utógondozási vagy kórházi számlát is eredményezhet, a keresetkiesésről már nem is beszélve.

Ritka esetben azonban mégis valami jó sül ki a dologból

Az emberek pedig nagyon szeretnek csak a jóra emlékezni. Ennek legjobb példája a megannyi utólag kiszínezett, felnagyított-elbagatellizált házi megoldásokkal való példálózás: „ugyan már, hiszen tavaly a szomszéd doki is egymaga festette ki az egész lakást” vagy „a Jani, a húsboltból is aláfeküdt tíz éve a furgonnak aztán azóta is azzal jár.”

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy szakmai hozzáértés hiányában bármi esély is volna a szép befejezésre. Ha tényleg szükségtelen volna a szakképzés és a szakmai gyakorlat a villanyszereléshez, vízcsapok cseréjéhez vagy a hidegburkoláshoz, akkor szakemberek se nagyon volnának.

Mármint abban az értelemben, ahogy takácsok és vargák sincsenek már, legfeljebb családnevekként, mert jó szakembereket igenis lehet találni. Például a Jószaki.hu-n.

Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!
Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!

A fáma ugyanis az esetek többségében arról már nem szól, hogy a lakás falát azóta három festő szakember gárda glettelte és festette újra, de még mindig hullámos és foltos itt-ott.

Sem arról, hogy a Jani a saját szerelést követően elvitte a Barkast az autószerelőhöz, mert fordítva kötött be valamit, az okozott kárt pedig majdnem két havi fizetésébe került helyrehozni. Nem véletlenül oktatnak minden szakipari iskolában munkavédelmet és a szakmai órák anyagának elsajátítása is feltétele a tényleges hozzáértésnek. A víz, a gáz, az elektromosság ugyanis nem játék.

Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!

Az oldalon található kereső nagyon egyszerű módon működik és használatával akár pár nap alatt találhatsz megbízható mestereket az olyan munkákra, amelyek szakértelmet igényelnek.

Bár most olyan időket élünk, amelyben igen nehéz valódi, megbízható szakembereket találni, a Jószaki szaki-tára mégis hónapról-hónapra bővül, a megbízások száma is folyamatosan növekszik és az elvégzett munkák utáni véleményekből is egyre többet olvasni az oldalon. Itt, mindenki, illetőleg minden munka megtalálja a maga szakemberét.

Szakma, kulcsszó és település alapján ad szűkítési lehetőséget a rendszer a találatokra. Ezek közül, a fényképpel ellátott adatlapok átböngészésével már a feltüntetett szakvégzettség, ajánlás, vagy akár szimpátia szerint te magad választhatod ki azt a személyt, akitől szeretnél árajánlatot kérni a felmerült helyreállítási vagy javítási munkálatokra.

Ne kezdj magad a munkához, bízd azt a szakértőkre, bízd egy Jó szakira! Így a munka is garantáltan olyan eredménnyel zárul, ami a lehető legjobb.

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Kategóriák

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk. 

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk.