Mik a buktatói annak, ha saját magad kezdesz a villanyszereléshez/vízszereléshez?

Főoldal » Lakásfelújítás
Értékelés:
5
(6)

Kétféle ember létezik: aki mindig alaposan elolvassa a használati útmutatókat, és aki bármit is vesz, úgy gondolja, hogy kútfőből is nagyon jól elboldogul majd. Persze a tévét már egy négy éves is be tudja kapcsolni, és ehhez semmilyen külön leírásra nincs szüksége. Azonban a tévé megszerelése,vagy egy IKEA nappali szekrénysor összerakása már igényel(ne) némi szakértelmet.
Tudás, gyakorlat és szakértelem hiányában belevágni komoly szakismereteket igénylő szerelési, javítási munkálatokba pedig egyenesen botorság, és akár további károkat is okozhat.

Ne szabotáld a korrekt, szakszerű megoldást…

Minden használati kézikönyv elolvasása, előzetes figyelmeztetés és negatív tapasztalat ellenére mégis akadnak időről-időre olyanok, akik úgy döntenek, hogy nem várnak heteket vagy hónapokat egy szakember segítségére.

Vagyis, nem törődve annak esetleges buktatóival, pincéri végzettséggel, online marketingesként vagy programozó matematikusként maguk állnak neki az új konyhabútort elkészíteni, az új masszázsfunkciós zuhanyt telepíteni, vagy épp újrahúzni az elektromos hálózatot a lakásukban.

Okosabb, ha kihagyod a házilagos megoldásokat!

Találj magadnak pillanatok alatt szakértőt az adott munkára a Jószaki oldalán!

A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal

Olyan buktatókkal, amelyeknek egy része csak a pénztárcának kellemetlen. Mint amikor számolási hiba miatt rossz méretű-, vagy sokkal több munkalapot rendel az ember a lapszabászaton, vagy ha a 25 négyzetméternyi szoba falára sikerül feleannyi, nagyon speciális színű festéket kikevertetni a boltban.

A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal
A szakmunka azonban a hozzá nem értők számára tele van buktatókkal

Ez utóbbi ráadásul csak akkor szokott kiderülni, amikor a festék java már a fenn virít a falon.

Van azonban a buktatóknak egy másik része is, amik viszont akár magas utógondozási vagy kórházi számlát is eredményezhetnek, a keresetkiesésről már nem is beszélve.

Ritka esetben azonban mégis valami jó sül ki a dologból

Az emberek nagyon szeretnek csak a jóra emlékezni. Ennek legjobb példája a megannyi, utólag kiszínezett, felnagyított-elbagatellizált házi megoldásokkal való példálózás: „ugyan már, hiszen tavaly a szomszéd doki is egymaga festette ki az egész lakást”, vagy „a Jani, a húsboltból is aláfeküdt tíz éve a furgonnak, aztán azóta is azzal jár.”

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy szakmai hozzáértés hiányában bármi esély is volna a szép befejezésre. Ha tényleg szükségtelen volna a szakképzés és a szakmai gyakorlat a villanyszereléshez, vízcsapok cseréjéhez vagy a hidegburkoláshoz, akkor szakemberek se nagyon volnának.

Márpedig vannak. És jó szakembereket igenis lehet találni. Például a Jószaki.hu-n.

Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!
Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!

Ráadásul a fáma az esetek többségében arra már nem terjed ki, hogy annak a bizonyos szomszéd dokinak a lakásfalát azóta három festő szakember gárda glettelte és festette újra, de még mindig hullámos és foltos itt-ott.
Sem arról, hogy a Jani a saját szerelést követően elvitte a furgont az autószerelőhöz, mert fordítva kötött be valamit, az okozott kárt pedig majdnem két havi fizetésébe került helyrehozni.

Nem véletlenül oktatnak minden szakipari iskolában munkavédelmet és a szakmai órák anyagának elsajátítása is feltétele a tényleges hozzáértésnek. A víz, a gáz, az elektromosság ugyanis nem játék.

Válassz hozzáértő szakembert a Jószaki keresőjének segítségével!

Az oldalon található kereső nagyon egyszerű módon működik és használatával akár pár nap alatt találhatsz megbízható mestereket az olyan munkákra, amelyek szakértelmet igényelnek.

Bár most olyan időket élünk, amelyben igen nehéz valódi, megbízható szakembereket találni, a Jószaki szaki-tára mégis hónapról-hónapra bővül, a megbízások száma is folyamatosan növekszik, és az elvégzett munkák utáni véleményekből is egyre többet olvasni az oldalon. Itt mindenki, illetőleg minden munka megtalálja a maga szakemberét.

Szakma, kulcsszó és település alapján ad szűkítési lehetőséget a rendszer a találatokra. Ezek közül a fényképpel ellátott adatlapok átböngészésével már a feltüntetett szakvégzettség, ajánlás, vagy akár szimpátia szerint te magad választhatod ki azt a személyt, akitől szeretnél árajánlatot kérni a felmerült helyreállítási vagy javítási munkálatokra.

Ne kezdj magad a munkához, bízd azt a szakértőkre, bízd egy Jó szakira! Így a munka is garantáltan olyan eredménnyel zárul, amivel elégedett leszel.

Kipróbálod? Keress a Jószaki keresőjével a környékeden szakembert, vagy adj fel gyorsított ajánlatkérést, és várd, hogy a szakik keressenek téged!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Adj le ingyenesen az ajánlatkérésedet, és várd, hogy szakik keressenek a munkával kapcsolatban!

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!