A Jószakinál az elmúlt napokban egyre több panasz érkezett egyes “szakembereinkre”, akik előleget vettek át, majd munkavégzés nélkül, esetleg trehány munkát hátrahagyva eltűntek. A panaszok alapján megvizsgáltuk a rossz hírbe keveredett “szakikat”, és hamar kiderült, hogy néhány adatlap sok hasonlóságot és összefüggést mutat. Többen -álnéven regisztráltak, majd az elnyert munka után a közvetítési díjat nem fizették meg, és rengeteg elégedetlen ajánlatkérőt hagytak maguk után. Fény derült arra is, hogy előszeretettel utaznak nyugdíjasokra, és a hálózatból többen ülnek börtönben nagy összegű csalás miatt.

Az elmúlt napokban összesen 20 adatlapot töröltünk és további 18 szakembert tartunk szoros megfigyelés alatt. Az ajánlatkérőket, akikkel kapcsolatba léphettek a csalók, folyamatosan próbáljuk elérni, hogy NE bízzák meg őket. Több hálás visszajelzést is kaptunk, de sajnos a panaszosok listája is bővült.

Megkérünk mindenkit, aki esetleg úgy érzi, hogy a fentebb említett társaságnak az áldozata lehet, jelentkezzen nálunk az [email protected]-címen! Minél többet tudunk róluk, annál gyorsabban tudjuk őket átadni a rendőrségnek.

Sajnáljuk, hogy ennek a csaló bandának sikerült átjutni a rendszerünk gyenge pontjain. Egyrészt nem tudtuk megvédeni minden ajánlatkérőnket – amiért elnézést kérünk – másrészt ez rossz fényt vetett arra a sok szakemberre a JóSzakiban akik becsületesek, megbízhatóak, szakmájúkban kielemkedőek és akikre büszkék vagyunk.

A csalás sorozat folytatását azzal akadályoztuk meg, hogy ideiglenesen leállítottuk a regisztrációt és szigorítjuk a szakik bejelentkezését. Jelenleg tehát SENKI nem tud regisztrálni hozzánk, de mindent elkövetünk, hogy a tiltást mielőbb feloldjuk. Amint a fejlesztők és a jogászok megalkotják azt a rendszert, ami biztonságos és megfelel az összes adatvédelmi előírásnak, visszakapcsoljuk azt, és várjuk szeretettel a tisztességes szakembereket!

A szigorított regisztráció nemcsak az újonnan regisztrálókra fog vonatkozni, hanem mind a 14.542 szakemberünkre. A részletekről időben értesítünk mindenkit, és megfelelő türelmi időt hagyunk a felkészülésre. Közös célunk, hogy minél egyszerűbben lehessen regisztrálni a Jószakira, de ugyanígy közös érdekünk az is, hogy a megrendelők biztonságosan tudjanak élni a Jószaki nyújtotta közvetítési lehetőséggel.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy rendszerünk használatakor nézze meg az értékeléseket, az elnyert munkák számát, a megbízáskor pedig körültekintően járjanak el. Minden kerüljön papírra, a szaki igazolja magát, a cégét, és mutasson referenciákat. A lista hosszú, erről ITT lehet többet olvasni.

Óvakodjunk azoktól a közvetítőoldalaktól, ahol nem értékelik a megbízók a szakikat, és ahol nem adnak meg referenciákat. Fő szabályként: ne adjunk túl nagy előleget, inkább fizessünk többször keveset, mint egyszerre sokat.

Köszönjük a belénk vetett bizalmat!

Megosztás: