Kölcsönös bizalom, emberséges együttműködés

Főoldal » Partneri kultúra
Értékelés:
0
(0)

A legutóbbi tavaszi elvonuláson a küldetésünkön dolgoztunk. Azt találtuk, hogy az egy biztonságos közeg megteremtése, ahol egymásra találhat a munkát kínáló ajánlatkérő és a munkát vállaló szakember.

Ez remekül hangzik, ugye? Mi is nagyon örültünk neki. A bökkenő csak az, hogy az elkövetkező hónapokban a küldetés halvány gondolata sem merült fel senkiben. Egy beszélgetés sem folyt a témában és semmit nem csináltunk máshogy mint azelőtt. A küldetés csak egy felirat lett a falon.

Ezt nem hagyhattuk annyiban. Nyáron a hőségben ismét elvonultunk. Most a Balatonfelvidéken egy kis présház volt a célpontunk.

Újra arról beszélgettünk, hogy mi a JóSzaki küldetése. Miért jó a világnak, hogy a JóSzaki létezik?

 

Az üzleti életben néha találkozni azzal a nézettel, hogy minden üzleti ügylet során az egyik fél rosszabbul jár mint a másik. Ha te jól jártál, akkor én vagyok az, aki rosszul járt. Ez a nézet egy ki nem mondott ellentétet generál a két fél között.

Azt vettük észre, hogy azok a történetek tetszettek a legjobban, ahol a szakember hozzáállása annyival jobb volt, mint amit az ügyfél várt, hogy ezen az ügyfél meglepődött.

Ha a szakember hozzáállása partneri, vagy más kifejezéssel nyertes-nyertes, az sokszor meglepő az embereknek. Ezt a következő ábra szemlélteti:

Az éjszakába nyúló beszélgetések során egy új küldetés kristályosodott ki: Azt szeretnénk, hogy Magyarországon ez a partneri hozzáállás legyen az alap a szakemberek és a munkaadók között.

Egy olyan országot képzelünk el, ahol te, mint munkaadó megbízhatsz a szakemberben, ahol a szakember megbízhat benned, ahol érzed a gondoskodást és ahol a szakember érzi a megbecsülést.

Egy mondatban így fogalmaztuk meg:

Kölcsönös bizalmon és emberséges együttműködésen alapuló szakember kultúra építése Magyarországon.

Hazajöttünk, de most a küldetésről való beszélgetés nem állt le. Elsőként azzal kezdtük, hogy vajon mi partnerként kezeljük egymást? Hogyan építünk partneri kultúrát, ha mi egymással nem partnerként bánunk? A döntéseinkben rendszeresen megkérdezzük egymástól, hogy vajon mi támogatja a partnerséget. A JóSzakin belül az új küldetés a régihez képest érezhető változást hozott. Más lett a JóSzaki hangulata, a küldetésünk iránytűvé vált.

Sok munka volt a küldetéssel eddig és sok munka van még vele, hiszen csak az út elején vagyunk, de már most megtérült a belefektetett energia. Reméljünk, a felületen és ügyfélszolgálaton keresztül kívülről is egyre érezhetőbb ez a partneri hozzáállás.

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Szükséged van egy hozzáértő szakemberre?

Kategóriák

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk. 

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Jön a tavasz, a szomszéd kertjében szép sorjában megjelennek az első hóvirágok és színpompás krókuszok, míg a miénkben ördögszekeret

Összehozzuk a szakembereket a megrendelőkkel!

Indulásunk óta több, mint 60.000 szakember regisztrált nálunk.