A jó profilkép 5 titka, amitől megsokszorozódnak a megkeresések

Főoldal » Partneri kultúra
Értékelés:
5
(1)

Nem is gondolná az ember, hogy a másodpercek töredéke alatt alkotunk véleményt kép alapján egy másik emberről.

Egy személyes találkozásnál több szempontot is figyelembe tudunk venni az adott személlyel kapcsolatban, tetőtől talpig végig mérhetjük, a testtartásából, az öltözékéből, az egész megjelenéséből, illatából és beszédstílusából kiindulva már állást is foglaltunk az ügyben, milyen is lehet az illető.

De hogyan készítsünk egy olyan profilfotót, ami beszél helyettünk, és annyit árul el rólunk, amennyit mi szeretnénk?

jószaki jó profilkép
Az igényes profilkép azt tükrözi, hogy a később vállalt munkát is hasonló igényességgel fogjuk elvállalni.

Regisztrálj a JóSzakira és szerezz megbízásokat azonnal!

Emailben küldjük el a megkereséseket, jó lesz?


Felfedjük a jó profilkép készítésének 5 titkát, melyektől megsokszorozódhatnak a megkeresések.

A fő szempont, hogy egy hiteles és korrekt embert tükrözzön vissza a kép, akihez minden esetben bizalommal fordulhat a megrendelő. Hogyan érhetjük ezt el?

1. Egy kiváló fotókészítő eszköz fél siker

Szerencsére ma már megfizethető áron tudjuk beszerezni azokat az eszközöket, melyekkel előnyös és nagyon jó minőségű fotók készíthetők. Nem kell több százezer forintos fényképezőgépet vásárolnunk, egy telefon, amely rendelkezik egy átlagos kamerával, tökéletesen megfelel a célnak. Mivel ez a kép abban segít minket, hogy megismerjenek bennünket, és megnyerjük a leendő megrendelőink bizalmát, szánjunk időt a fotózásra!

Ha nem akarunk profi fotóst megbízni, kérjünk meg egy ismerősünket, barátunkat, hogy segítsen, és készíttessünk vele képet több szögből, több pózban és megvilágításban!

Manapság már minden telefonon van olyan képszerkesztő, amivel “szépíteni” tudunk az alapképen – bánjunk ezzel csínján, maradjunk természetesek és hitelesek!

2. Fontos a jó környezet kiválasztása

Egy beállított fotó is lehet jó, ahol a háttérben minden tárgy és kiegészítő milliméter pontosan el van helyezve, de ami igazán megnyerő, ha egyszerűséget és természetességet sugall a környezet. A lényeg az, hogy olyan helyszínt válasszunk, ahol igazán jól érezzük magunkat, hiszen ez a “feeling” adja hozzá azt a pluszt a fotóhoz, ami megnöveli majd a megkeresések számát.

A rendezett munkaterület jó alternatíva lehet. Szintén érdekes, ha a szaki munka közben látható a képen, de a klasszikus fehér háttér előtt mosolygó alak is nyerő választás.

rossz profilkép példák

3. Találd meg a megfelelő szöget a kattintáshoz!

Muszáj megtalálni a megfelelő szöget a fotó készítésénél, mert ha ez hiányzik, eltorzíthatjuk a valóságot, és biztosan nem fog olyan kép készülni, mely az tükrözi majd: „Forduljon hozzám bizalommal!”.
Kísérletezzünk bátran, szánjunk erre időt!
Klasszikus esetben az arcunkkal egy síkban van a kamera, a mosolygó szempár pedig sokat lendít a hatásosságon.
Ha több felvételt készítünk, (de nem esünk túlzásba,) könnyedén kiválaszthatjuk a legoptimálisabbat.

4. Csak természetesen és lazán…

Abban mindenki egyetért, hogy egy mosolygó ember látványa pozitív érzéseket vált ki a másikból egy találkozás során. Senki nem kíváncsi egy búskomor illetőre, akinek a világ összes fájdalma rá van írva az arcára. Velük valahogy nem szeretnénk közvetlen kapcsolatot kialakítani.

Mosolyogj a képen, de emellett vigyázz arra is, hogy ez a mosoly ne legyen erőltetett!

5. Ne bízd a véletlenre a ruhaválasztást!

Ha szolgáltatást szeretnél nyújtani az embereknek, mindig előnyt jelent az ápolt és tiszta külső. Ehhez szorosan hozzátartozik a megfelelő ruhaválasztás, ami a profilképünkön is látszik.

Egy munkaruha is lehet igényes, nem muszáj feltétlenül ingben és nyakkendőben a kamera elé állni, de ha a munkaruházat mellett döntünk, akkor figyeljünk oda, hogy az ne legen szakadt és koszos!


Ha a munka azt kívánja, hogy a megrendelőt az otthonában keresd fel, nos, gondolj bele: Te sem szeretnél egy ápolatlan és trehány külsejű szakembert a házadba engedni, így muszáj mind a profilképen mind pedig a valóságban az ápoltságra törekedni.

A fentiek fényében úgy gondolod, nem tökéletes a jelenlegi profilképed?

Cseréld le még ma, és figyeld, hogy növekszik a megrendeléseid száma!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter

Mennyire tetszett a cikk?

Kérlek értékeld!

5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Oszd meg véleményed!

Napról napra szállítjuk a megkereséseket!

Regisztrálj a JóSzakira és válogass!

Kategóriák

Minden megvan, már csak egy szuper szakira lenne szükséged?

Böngéssz szakembereink között, vagy írd le 2 perc alatt, mire van szükséged, és hagyd, hogy ők jelentkezzenek! Mindezt teljesen díjmentesen!

gradient-white-png

Inspiráció felújítóknak, szakember keresőknek

Jó szakit keresel? Itt vannak tanácsaink a szakember választáshoz! Vagy inspirálódj felújítási ötleteinkből, döntsd el mit renoválsz legközelebb!

Segítség szakembereknek

Szolgáltató vagy? Olvasd el és alkalmazd tanácsaink! Szerezz több megbízást, szolgáltass még szuperebb minőségben és teljesedj ki szakmádban!

Kapcsolodó bejegyzések

Inkább szakemberre bíznád?

Adj le díjmentes ajánletkérést
értékelt szakiknak 2 perc alatt!